Fiecare casă - mică, mare, apartament sau casă la curte - are nevoie, la un moment dat, de o curățenie generală. Acest proces implică fiecare colțișor și obiect al casei și, în final, foarte mult timp. Pentru a nu ajunge să pierzi zile, în încercarea de a obține curățenia mult visată, îți prezentăm un mic ghid care te va ajuta să eficientizezi întreaga muncă.

Adună toate produsele într-un singur loc

Primul pas, atunci când îți dorești să începi curățenia generală, este să aduni toate produsele de curățenie într-un singur loc. Mai simplu ar fi să le așezi într-o cutie de plastic sau în orice ai la îndemână. Astfel, îți va fi mult mai ușor să le ai aproape și să nu mai pierzi timpul când mobila de la bucătărie necesită o altă soluție pentru curățare.

Alege pentru fiecare suprafață produsul de curățenie indicat, pentru ca rezultatele să fie sigure.

Curăță de sus în jos și de la stânga la dreapta

Nu începe curățenia cu măsuța de cafea, iar mai apoi, cu ștergerea prafului de pe jaluzele, pentru că riști să repeți procesul. În schimb, pornește de sus în jos curățenia, adică de la lustre și jaluzele, iar la final, să te ocupi de restul obiectelor.

De asemenea, curățenia de la stânga la dreapta te asigură că vei curăța fiecare colț al casei o singură dată, în loc să cureți zonele pe care tocmai le-ai igienizat și șters de praf.

Nu uita de electrocasnicele mari

O altă metodă prin care poți eficientiza procesul curățeniei este să iei în considerare și electrocasnicele mari. Dacă începi curățenia în bucătărie, după ce ai șters praful de sus, următoarea etapă este curățarea frigiderului. Scoate rafturile și sertarele și organizează mâncarea în compartimente speciale.

Procedează la fel și pentru curatarea masinii de spalat, mai ales dacă s-au acumulat mirosuri neplăcute sau mucegai. O astfel de spălare nu doar că îți asigură curățenia garantată, dar poate prelungi durata de viață a electrocasnicelor tale.

Citeste si:
Concurenții de la America Express, emoționați după ce au primit...
Concurenții de la America...

Spală ferestrele cu un aspirator pentru geamuri

Etapa spălării ferestrelor este una dintre cele mai neplăcute și consumatoare de timp, dacă nu ai instrumentele necesare. Cu un aspirator pentru geamuri, totul devine mult mai simplu, iar ferestrele tale nu vor avea urme. Introdu în dispozitiv detergent special pentru geamuri și apă, iar apoi pulverizează. Murdăria se poate îndepărta cu ajutorul unei cârpe cu microfibre, iar apa va fi aspirată de către dispozitiv.

Dacă tot rămân urme, înseamnă că de vină este racleta dispozitivului, care trebuie schimbată.

Dezinfectează suprafețele

Dezinfectează suprafețele mari după ce le-ai șters de praf: dulapurile, ușile, blatul din bucătărie, întrerupătoarele, televizoarele și celelalte electrocasnice. Pentru că ele sunt cele mai utilizate, microbii se pot împrăștia rapid, iar soluțiile de curățenie nu sunt potrivite și pentru dezinfectare. Dacă nu mai vrei să investești în alte produse, amestecă jumătate de cană de oțet de mere cu o cană de apă. Rezultatele vor fi sigure, fără a afecta suprafețele.

Citeste si:
Ghidul jachetelor de primăvară: Cele mai frumoase 20 de modele cu...
Ghidul jachetelor de...

Spală sau înlocuiește uneltele de curățenie cât mai des

Un lucru adesea trecut cu vederea, atunci când faci curățenia generală, este întreținerea uneltelor de curățenie. Folosirea unui mop murdar sau a lavetelor pline de praf este mai puțin eficientă și vei petrece timp, în încercarea de a curăța de două ori.

De fiecare dată când termini de curățat o încăpere, schimbă apa de la mop și înlocuiește lavetele cu care ai șters praful. Dacă ai un aspirator cu sac, atunci înlocuiește-l, când observi că a adunat mult praf.

Aceste sfaturi te vor ajuta să eficientizezi întregul procesul de curățenie al locuinței tale. Odată aplicate, vei vedea că vei avea mai mult spor, iar la final, casa ta va fi curată în fiecare loc.

Citeste si:
Cum se igienizează un cabinet stomatologic? 9 măsuri de siguranță
Cum se igienizează un cabinet...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 18 Iulie 2023 - 10 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.