Munții sunt o comoară pe care unii o ignoră, dar pe care alții o adoră. Cum ar fi iubitorii de schi. Sute de mii de români preferă să plece să schieze peste graniță, Austria fiind alegerea celor mai mulți dintre noi. Pârtii de calitate excelentă, versanți cu zăpadă adâncă, ghețari. Trebuie să recunoaștem, Austria este un paradis al sporturilor de iarnă, cu oferte atractive.

Începători sau cu experiență, toți turiștii sunt primiți bine pe zăpada pură de acolo. Adevărat este și că schiatul este jocul unui om bogat, deci e nevoie să-ți planifici cu ceva timp înainte vacanța la schi în Austria. Pentru a-ți face munca mai ușoară, venim în ajutorul tău cu cinci sfaturi pentru a găsi oferte bune la cazare. Cum planifici un concediu reușit la schi cu familia? De ce factori trebuie să ții cont?

Sfaturi pentru a găsi oferte bune la cazare în vacanța de schi din Austria

O vacanță la schi poate părea descurajatoare la început, mai ales dacă vrei să pleci peste hotare. Dar, pe cât de dificilă pare, pe atât de fabuloasă este. Indiferent dacă tu și familia ta sunteți schori experimentați sau dacă sunteți doar începători, un concediu bine organizat este cheia unei experiențe grozave. De pildă, planificarea unei vacanțe la schi în Austria necesită o pregătire mai asiduă decât una de pe văile și crestele noastre. Cu strategii potrivite, puteți crea un concediu de vis, la care veți privi cu înapoi cu drag.

Pentru a vă asigura că vacanța de schi va decurge fără probleme, există cățiva factori de care trebuie să țineți cont. Întâi de toate, iată cinci sfaturi de luat în considerare atunci când alegeți o stațiune de schi.

Cei mai importanți cinci factori pentru a alege o stațiune de schi

Alegerea unei stațiuni de schi poate fi foarte grea, având în vedere că există multe opțiuni din care puteți alege. Dar cei mai mulți dintre români preferă să plece la schi în Austria, țară care, de ani buni, atrage schiorii ca un magnet. Însă, și pentru „capitala schiatului” ai nevoie de câteva indicații înainte de a-ți planifica vacanța:

1. Terenul de schi

Unul dintre cele mai importante aspecte de luat în calcul atunci când vreți să plecați într-o vacanță la schi este stațiunea de schi, implicit terenul acesteia. Varietatea de pârtii de schi, nivelurile de dificultate și oportunitățile de backcountry pot transforma o vacanță de schi de vis într-una de coșmar. Pe lângă terenul de schi, varietatea și calitatea teleschiurilor este, de asemenea, foarte importantă pentru accesul de schi.

Citeste si:
Austria menține dreptul de veto pentru aderarea României la Schengen
Austria menține dreptul de...

2. Cazare și masă

De regulă, stațiunile de schi vin cu diferite tipuri de cazare, de la cabane de bază la hoteluri de lux. Astfel, în funcție de buget, puteți decide tipul de cazare în care vă veți simți cel mai confortabil. Trebuie luată în considerare, totodată, calitatea mâncărurilor disponibile în stațiunile de schi. E cunoscut faptul că un aspect serios când vine vorba de vacanțe este reprezentat de sectorul culinar, căci în concediu, mai mult ca oricând, am vrea să mâncăm bine și gustos. În acest caz, trebuie să urmărim doar dacă stațiunea aleasă are restaurante de calitate și opțiuni alimentare.

3. Atracții

Important este să vedem și ce are de oferit zona înconjurătoare a stațiunii de schi. Unele dintre ele au atracții în apropiere, cum ar fi izvoare termale, SPA-uri, muzee sau alte activități de aventură.

Citeste si:
Cum alegi cazarea ideală în concediu, indiferent de anotimp
Cum alegi cazarea ideală în...

4. Vremea

Vremea este un factor major într-o vacanță la schi. Unele stațiuni sunt supuse unor furtuni puternice de zăpadă, iar altele pot fi guvernate de o vreme însorită și caldă. Așadar, e important să ne asigurăm ce condiții meteo sunt în stațiunea dorită.

5. Banii

Costul vacanței de schi este diferit de un concediu la mare. Schiatul este un sport scump și, pe lângă echipamente, deplasările sau cazările din zonele unde se schiază sunt costisitoare, mai ales dacă nu organizăm totul din timp.

Dar există modalități prin care putem economisi dacă alegem să mergem într-o vacanță la schi. În primul rând, ar trebui să căutăm oferte pentru cazare, activități, închiriere schiuri și permise, mese și transport. Fiecare stațiune de schi vine în întâmpinarea turiștilor cu multe propuneri avantajoase. Important este doar să le căutăm. Atenție și la cursul de schimb valutar, deoarece acesta ar putea face o diferență mare în costul total.

Citeste si:
Vacanța din Maldive, un real coșmar pentru Dani Oțil. Ce a pățit...
Vacanța din Maldive, un real...

Cum găsești oferte bune la cazare?

Găsirea unor oferte bune la cazare pentru o vacanță la schi pare a fi o corvoadă. Antreprenorii pun pe masă o sumedenie de pachete, iar peste mintea doritorilor, de cele mai multe ori, se așterne un val de ceață. Așa se face că majoritatea oamenilor, la final de concediu, se simt vinovați că au cheltuit prea mulți bani. Însă, cu puțină documentare și pregătire, schiorii pot găsi oferte excelente la cazare.

1. Căutarea

Căutarea este cel mai important aspect atunci când începem să ne planificăm orice vacanță. Trebuie să vezi ce îți oferă piața pentru a lua o decizie. Și multe stațiuni oferă reduceri. Prin urmare, rezervarea din timp poate duce la economii semnificative.

2. Flexibilitatea

Fiecare perioadă din an are o structură de costuri diferită pentru cazare, așa că de preferat ar fi să fiți flexibili cu datele vizitei. Câteva ponturi pentru a economisi în privința cazării sunt: verificarea prețurilor la mijlocul săptămânii sau rezervarea în orele de vârf. O idee bună este și verificarea ofertelor sezoniere sau a reducerilor oferite de diferite stațiuni.

Citeste si:
Cine are grijă de plante când pleci 3 săptămâni în vacanță? Ai...
Cine are grijă de plante când...

3. Comparația

Compararea prețurilor între diferite stațiuni este obligatorie atunci când căutați cea mai prietenoasă ofertă pentru bugetul dumneavoastră. Uneori, există diferențe semnificative de cost între stațiuni, căci unele stațiuni pot oferi diferite pachete, reduceri sau oferte care pot face vacanță la schi mai accesibilă.

Unde puteți petrecere o vacanță la schi în Austria?

Recomandarea tuturor schiorilor care au ajuns în Austria ar fi, fără să stea prea mult pe gânduri, Tirol. Situat între Arlberg şi Alpii Kitzbüheler, aici bate inima Alpilor în ceea ce privește schiatul. În centrul Austriei se află cele mai cunoscute stațiuni de schi, cum ar fi Kitzbühel, Ischgl, Sölden sau St. Anton. O altă regiune perfectă pentru a practica acest sport de iarnă este Salzburger Land, care are condiții nemaipomenite de zăpadă atât în sezonul de vârf, cât și în afara lui.

Și cel mai sudic land federal al Austriei, Carintia, oferă posibilități nemărginite pentru activități de zăpadă. Tirolul de Este, de asemenea, este pe placul tuturor schiorilor. Îndrăgite sunt și legendarul Lech sau fermecătorul Zürs în Voralberg.

De ce să mergeți într-o vacanță la schi în Austria?

Alpii sunt păstrați mereu atrăgători. În oglindă sunt și văile sau hotelurile din Austria. Munți cât vezi cu ochii, peisaje care îți taie răsuflarea, pârtii întinse pe sute de kilometri, vacanța la schi în Austria este visul oricărui practicant al acestui sport de iarnă.

În Austria se schiază în peste 100 de regiuni. În total: 5.200 de kilometrii de pârtii. Unde pui că munții lor sunt mai înalți decât ai noștri? Peste toate, aici aveți de ales dintre multe posibilități de cazare, de la apartamente funcționale până la hoteluri de lux. Deci, nu există motiv care să vă pună pe gânduri atunci când vine vorba de alegerea țării pentru o vacanță la schi.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 3 Iulie 2023 - 11 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.