Acasă…putem spune că este cel mai important loc pentru fiecare dintre noi. Nu e de mirare că vrem să trăim în interioare care să ne ofere plăcere, unde să ne simțim cât mai bine și mai confortabil. Indiferent dacă deții propriul apartament spațios, dacă stai la casă sau locuiești în chirie, într-o garsonieră mică, ai nevoie de ceva al tău. Mobilierul, lumânările, ghivecele, statuetele și alte obiecte decorative sunt printre cele mai importante accesorii pentru amenajarea interioară. 

Moda decorațiunilor de interior nu este o practică nouă. Încă din antichitate oamenii obișnuiau să-și decoreze locuințele, chiar și cei mai simpli aveau un obiect decorativ. Iar când vine vorba de casele nobililor sau palatele regilor, decorațiunile interioare ocupau un loc de cinste. De multe ori, aceste obiecte aveau un rol ce ținea de spiritualitate. Se observă multe statuete ale unor zeități antice. Ulterior, în epoca în care a apărut și s-a extins creștinismul, decorațiunile au început să fie legate de religie. Și să nu mai spunem că Torquemada pandea al colț ereziile inclusiv din punct de vedere decorativ. Abia în perioada Renașterii, când oamenii au început să aibă viziuni mai largi, decorațiunile interioare au făcut un pas uriaș, împletind spiritualitatea cu arta laică. Statuile perfecte și tablourile marilor meșterii au început să impanzească locuințele patronilor artelor sau ale celor care își permiteau luxul de a achiziționa astfel de opere de artă.

Terminand cu vanatoare de vrajitoare și dominația nobililor după Revoluția care i-a îndepărtat de la putere pe suveranii Franței, decorațiunile interioare au început să fie din ce în ce mai întâlnite și în casele oamenilor de rând. Au început să apară din ce în ce mai multe curente. Astăzi avem o mulțime de stiluri de decorare, de la Louis XVI până la industrial sau tribal. Și știi și tu că în magazinele specializate, care nu sunt puține la număr, sunt disponibile foarte multe obiecte de decor, iar cu ajutorul lor îți poți crea mult mai ușor spațiul de locuit de vis.

Poți să găsești surse infinite și pe internet, de la Pinterest la grupurile de decorațiuni interioare de pe site-urile de socializare. Vei putea să descoperi produse decorative neobișnuite, create cu pasiune! Cu ajutorul acestora, poți schimba cu ușurință orice interior, oferindu-i farmec și originalitate. Și nu trebuie să fii bogat precum un maharajah pentru a avea lux în locuință!

Citeste si:
Cum să îți îmbunătățești confortul din locuință pe timp de iarnă
Cum să îți îmbunătățești...

Dar de ce să ții cont atunci când alegi decorațiunile?

Nu există un răspuns clar la această întrebare, deoarece alegerea decorațiunilor potrivite pentru casă este o chestiune foarte individuală. Avem gusturi și așteptări diferite. Uni vor decoratiuni perete, pe când alții vor ceva pentru masă sau bibliotecă. Alții le doresc pe toate. Cu toate acestea, atunci când alegi accesorii pentru casă, merită să acorzi atenție unui număr de factori cheie.

Aspectul

Decorațiunile potrivite pentru casă trebuie să ne mulțumească pe noi, nu pe alții. În mod ideal, dacă se potrivesc cu interiorul și subliniază stilul acestuia ar trebui să funcționeze. Ce înseamnă asta în practică? Dacă ne concentrăm pe un interior care să impresioneze și, așa cum spun românii, să ia ochii, poate merită să alegi accesorii în culoarea aurului sau argintului prețios. Dacă-ți place stilul boho, atunci subliniază acest lucru cu plante în ghivece ce au un aspect diferit de ceea ce știm noi. Punând accent pe accesorii care nu ne atrag doar vizual, ci și se potrivesc cu stilul camerelor, succesul amenajării este garantat!

Citeste si:
Cum să ţii sub control cheltuielile legate de întreţinerea şi...
Cum să ţii sub control...

Calitatea

Rafturile magazinelor pur și simplu se îndoaie sub o selecție uriașă de produse. Este imposibil să nu găsești decorațiuni pentru casă. Din păcate, multe dintre ele sunt de proastă calitate, produse în serie. De asemenea, se subliniază tot mai mult faptul că o astfel de producție este lipsită de etică – atât în ceea ce privește protecția mediului, cât și pentru tratamentul angajaților. Din acest motiv, merită să ai grijă și să te interesezi de calitatea decorațiunilor. Ar fi indicat să alegem produse create manual, cu suflet și pasiune, și să sprijinim antreprenorii mai mici. Trebuie să fim atenți și la materialele din care sunt realizate acestea. Cel mai bine este să cumperi decorațiuni din materiale naturale, precum lemn sau piatră. Datorită acestui fapt, produsele pe care le cumpărăm vor fi sigure și vor rezistă mult timp.

Citeste si:
3 beneficii pe care le aduce asigurarea unei locuințe
3 beneficii pe care le aduce...

Prețul

Este un aspect foarte important și joacă un rol decisiv în alegerea decorațiunilor. Nimeni nu vrea să plătească sume exorbitante pe o statuie, chiar dacă aceasta aparține lui Bernini! Marele avantaj al decorațiunilor pentru casă constă însă în varietatea lor. Acest lucru este legat și de diferențierea prețurilor - vei găsi produse care costă doar câțiva lei până la produse unice create de artiști și designeri de top. Accesoriile pentru casă se găsesc astăzi în multe locuri cum ar fi supermarketuri mari, magazine de bricolaj, magazine de design interior, galerii de artă, piețe de vechituri. Îți recomandăm însă să te interesezi de oferta magazinelor online. Alegerea este cu adevărat uriașă, uneori chiar mai mare decât îți imaginezi. Cumpărăturile sunt simple, rapide, iar prețurile sunt adesea mult mai atractive decât în altă parte.

Citeste si:
Idei de amenajare care îți sporesc confortul în locuință
Idei de amenajare care îți...

Inspirație

Câți oameni, atâtea idei de design interior există! Astăzi, însă, vrem să-ți oferim ideile noastre de decorațiuni. Le-am ales pentru pentru a îmbină trei cei mai importanți factori: aspectul, calitatea și prețul. Acestea sunt măștile de perete și statuile.

De ce sunt alegerea perfectă dacă ești în căutarea unor decorațiuni interesante pentru casa ta? În primul rând, aspectul lor mulțumește cu adevărat ochiul, atrage atenția și face interiorul unic. Produsele sunt adaptate celor mai pretențioși clienți. O selecție largă de modele și culori diferite înseamnă că fiecare va găsi ceva. Prin urmare, produsele combină designul original cu utilul, ceea ce le face a fi un mare plus pentru locuință.

Alegând astfel de obiecte decorative, poți fi sigur că ai achiziționat produse de calitate. Sunt create cu pasiune și atenție pentru cel mai mic detaliu. Multe sunt produse handmade, ceea ce înseamnă că nu vei găsi un alt produs identic! Le poți comandă cu ușurință, direct până la tine acasă. Astfel îți vei decora propriul tău interior și te vei distra cu accesorii elegante pentru locuință.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 23 Iunie 2023 - 12 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.