De cele mai multe ori ideile pentru afaceri profitabile sunt chiar sub nasul nostru doar că din dorința de a avea idei revoluționare nu vedem importanța ideilor de afaceri care ne sunt la îndemână. Comercializarea legumelor și fructelor este doar una dintre multele idei de afaceri care dacă este pusă în practică într-un mod profesionist poate deveni o afacere foarte profitabilă. Fructele și legumele sunt alimente consumate de către un număr impresionant de oameni și sunt consumate în fiecare zi ceea ce face ca acestea să fie achiziționate în cantități industriale. Ținând cont de faptul că acestea sunt consumate încă din cele mai vechi timpuri și că, cu siguranță vor fi consumate și de acum încolo indiferent de modul în care va arăta societatea în care vom trăi poți spune că această idee de afacere va fi rentabilă tot timpul.

Pentru că această idee de afacere să fie și mai rentabilă nu este suficientă comercializarea legumelor și fructelor ci trebuie ca acestea să fie obținute în propria curte. Pentru a putea fi obținute într-o cantitate cât mai mare dar și la un nivel calitativ reproșabil trebuie utilizate sere și solarii. Acestea sunt construcții realizate în așa fel încât în interiorul acestora să poată fi creat un mediu perfect dezvoltării recoltelor. Pentru a putea achiziționa o astfel de construcție va trebui să îți îndrepți atenția către un magazin care este specializat în comercializarea serelor, solariilor, accesoriilor destinate solariilor și serelor etc. Există multe astfel de magazine, chiar și în mediul online fiind o varietate foarte mare de astfel de magazine, ceea ce înseamnă că achiziționarea unei sere sau a unui solar nu ar trebui să fie o misiune greu de realizat. Cu toate că aceasta poate fi achiziționată din foarte multe locații trebuie să fii foarte atent la locația din care achiziționezi sera pentru că și în cadrul acestui domeniu de activitate există oferte care din varii motive nu sunt cele mai bune analizând din punct de vedere calitativ.

Cum trebuie să arate o seră profesională?

Nu toate persoanele care utilizează sere sau solarii reușesc să obțină venituri considerabile de pe urma comercializării legumelor și fructelor obținute ca urmare a utilizării serelor sau solariilor. Motivul este modul în care arată sera utilizată. Pentru că aceasta să poată fi cât mai eficientă trebuie să prezinte un nivel ridicat de profesionalism. Mai exact, ce înseamnă asta? Că seara utilizată trebuie să arate într-un anumit fel. Citește continuarea acestui articol pentru a putea afla cum trebuie să se prezinte o seră profesională.

În primul rând, aceasta trebuie să fie realizată din materiale premium care să îi ofere un nivel foarte ridicat de rezistență. Acest aspect este crucial în rentabilitatea pe care urmează să o ofere sera pentru că există factori care ar putea contribui la degradarea acesteia. Utilizând o seră robustă aceasta va putea fi utilizată pentru o perioadă foarte lungă de timp ceea ce face ca nivel de rentabilitate să fie cât mai ușor de atins.

Citeste si:
Patru producții marca VideoCorp by InternetCorp, nominalizate la...
Patru producții marca...

Pentru că în cadrul serei nu pătrunde ploaia este logic că în cadrul acesteia trebuie să existe un sistem de irigație performant. Reducerea consumului de apă dar și distribuirea corectă a apei sunt doar două dintre aspectele pe care trebuie să le îndeplinească sistemul de irigație astfel încât acesta să se regăsească într-o seră performantă și eficientă din toate punctele de vedere.

Trebuie să se întindă pe o suprafață foarte mare de teren. Atunci când vorbim despre sere profesionale vorbim despre sere care au dimensiuni foarte mari pentru că doar în felul acesta o seră poate fi eficientă din punct de vedere al cantității de fructe și legume care pot fi recoltate din interiorul acesteia. Un alt motiv pentru care aceasta trebuie să aibă dimensiuni cât mai mari este asigurarea unei ventilații cât mai bune. Pentru că în cadrul serii este un mediu închis trebuie să existe un sistem de ventilație performant astfel încât fructele și legumele din cadrul serii să nu se sufoce.

Citeste si:
Premiile Gopo 2021: peste 80 de producții în competiția pentru...
Premiile Gopo 2021: peste 80...

Nu în ultimul rând, o seră profesională este acoperită cu o folie de acoperire pentru solar si Sere - Perita. Folia utilizată pentru acoperirea solarului sau a serei nu este doar o folie utilizată pentru a nu permite ploii să pătrundă în seră ci este o folie care oferă multiple beneficii. Gestionarea modului în care razele solare pătrund în interiorul serei prevenirea pierderilor de căldură dar și menținerea umidității la un nivel optim sunt doar câteva dintre beneficiile pe care le oferă utilizarea unei folii special concepută pentru a putea fi utilizată în procesul de acoperire al serei sau al solarului. Pentru ca o folie de cea mai bună calitate s ar putea să necesite un cost mai mare decât costul pe care l-ar impune o folie obișnuită nu trebuie să pui pe primul loc aspectul financiar ci calitatea foliei pe care urmează să o achiziționezi acesta este criteriul în funcție de care trebuie să faci achiziția pentru a putea spune că deții o seră care se ridică la standardele europene.

Citeste si:
10+ filme de aventura pentru escapade epice pe micul ecran
10+ filme de aventura pentru...

Lucrând în cadrul unei sere realizată într-un mod profesionist dar și implicându-te în activitățile care trebuie să fie întreprinse pentru a putea obține o recoltă cât mai bună sunt aspecte care dacă sunt respectate conduc la obținerea unui venit foarte bun. Pentru a putea fi motivat trebuie să înțelegi că acest venit poate deveni o sursă constantă. Dacă devine sau nu o sursă constantă depinde doar de tine și de modul în care abordezi situația.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 22 Mai 2023 - 01 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.