Accesoriile pentru animale de companie sunt un must-have dacă vrei să maximizezi confortul zilnic al câinelui tău. Aceste obiecte vor fi necesare în special pentru toaleta lui, pentru mesele sale, pentru plimbări și pentru odihnă. Și nu vorbim doar despre un coș sau ham pentru câini. Lista este lungă și uneori este dificil să faci alegerea corectă. Cu riscul de a uita câteva accesorii esențiale pentru protecția și dezvoltarea animalului tău de companie, acest ghid îți va oferi lista cu cele mai importante obiecte pentru cățelul tău.

Accesorii de calitate pentru bunăstarea animalului tău!

Orice stăpân preocupat de calitatea vieții câinelui său trebuie să selecteze cu atenție produsele pentru tovarășul necuvantator. Achiziționarea unui articol pentru câini nu se face la întâmplare. Pentru a găsi cele mai bune articole pentru animalele tale, iată câteva criterii care să te ghideze în alegerile tale:

Confort: acesta este obiectivul principal al unui accesoriu. Dacă câinele nu se simte confortabil cu produsul, acesta va fi inutil. Obiectul trebuie să îmbine practicitatea și confortul!

Opinia medicului veterinar: uneori câinele poate să nu suporte un anumit material. Așa că, cel mai bine ar fi să soliciți sfatul unui specialist. Că și în cazul alimentației, și în alegerea anumitor accesorii sfatul veterinarului este absolut necesar.

Cele mai importante obiecte pe care trebuie să le alegi pentru cățelul tău:

Coș pentru dormit

Animalul tău de companie ar trebui să aibă propriul său loc pentru a dormi. Un coș pentru câini sau o pernă moale va fi așadar esențială. Într-adevăr, mulți stăpâni se plâng că animalul de companie doarme în pat cu ei sau pe canapea. Totuși, acest obicei poate fi suprimat cu blândețe, așa că un coș bun și confortabil pentru prietenul tău cu blană este ceea ce îți trebuie! Alegerea materialului este un punct important de luat în considerare. Un coș de plastic va fi mai potrivit, de exemplu, pentru un cățel, deoarece plasticul este mai rezistent la zgârieturi și mușcături. În plus, acest material este ușor de întreținut. De asemenea, ai posibilitatea de a instala o păturică moale pentru mai mult confort. Totuși, trebuie să ții cont și de alte lucruri când alegi coșul pentru dormit. Dimensiunea este un alt punct important. În funcție de cât este câinele tău de mare, va trebui să alegi și coșul. Este absolut logic faptul că un coș pentru un Bichon nu va fi bun pentru un ciobănesc german! Starea de sănătate a câinelui este un alt punct important pe care să-l iei în considerare. Dacă animalul suferă de osteoartrită, alege un coș din spumă cu memorie. Acesta poate ameliora durerile articulare. Reține însă că prețul acestor coșuri este mai mare, dar îi va oferi prietenului tău necuvântător un confort de neegalat.

Citeste si:
Pet Expo se va desfășura între 16-17 martie 2024 la Romexpo
Pet Expo se va desfășura...

Covorașe Absorbante

Aceste paturici absorbante sunt esențiale, în special când avem un pui în preajmă. Până acesta va fi dresat pentru a-și face nevoile în anumite locuri sau în afară locuinței, covorașele absorbante pot fi puse în încăperea în care stă patrupedul. Acestea sunt perfecte pentru a absorbi lichidele și a reține mirosul. Poți alege 4 Dog Covorase Absorbante 60 X 60 CM 10 buc pentru a avea mereu la îndemână astfel de accesorii. În plus, aceste covorașe absorbante sunt ideale în cazul în care ai un câine bolnav sau operat, astfel nu va mai fi o problemă dacă acesta nu poate fi scos afară pentru a-și face nevoile.

Accesorii pentru transportul câinelui

Există o mulțime de accesorii care îți vor permite să transporți animalul de companie cu ușurință. Indiferent de tipul de transport ales, cuștile speciale vor fi cele mai potrivite.

Citeste si:
Care sunt cele mai bune accesorii și echipamente complementare...
Care sunt cele mai bune...

Mai există și acele accesorii de transport sub formă de geantă. Ele sunt disponibile în diverse culori, inclusiv negru, maro, bej, gri, roșu. Dar trebuie remarcat faptul că aceste accesorii nu sunt potrivite pentru câinii care cântăresc peste 11 kg. Cușca rămâne, asdar, opțiunea ideală pentru câinii medii și mari.

Ham și lesă: care este cea mai bună alegere?

Cățelul tău are nevoie tebuie să se miște și acest lucru este posibil doar în afară casei. Pentru siguranța lui, ai de ales între un ham și o lesă. Alegerea dintre aceste două articole depinde în principal de comportamentul și mărimea câinelui. Hamul este recomandat câinelui care reușește să scape constant din lesă. Mișcările bruște sunt, într-adevăr, greu de controlat de către maestrul blănos. Cu o lesă, animalul poate ajunge, prin urmare, să se rănească. Hamul este o alternativă mai sigură.

Citeste si:
Sfaturi utile care te ajută să pui pe picioare prima ta afacere
Sfaturi utile care te ajută...

Lesa, în schimb, oferă mai multă libertate unui câine, Lesele din piele sunt în general de bună calitate și mult mai rezistente. În plus, lesă este mult mai practică, în comparație cu un ham. Lesa poate fi potrivită la orice tip de câine.

Accesorii pentru îngrijirea câinelui

Cu siguranță, vrei ca câinele tău să aibă o sănătate de fier și să trăiască cât mai mult posibil! Pe lângă o alimentație bună, exerciții fizice și îngrijire veterinară, animalul tău de companie are nevoie de un stil de viață sănătos. Și asta necesită, în primul rând, o îngrijire regulată.

În primul rând trebuie să îi cureți blană cu un șampon special pentru câini. Aceste animale au pielea mai subțire și, deci, mai fragilă. Prin urmare, produsul de curățare pe care îl utilizezi trebuie să fie cât mai blând posibil. De asemenea, nu uita să cumperi perii pentru a descurca corect blană patrupedului. În afară de asta, ai nevoie de accesorii pentru a-i tăia ghearele și pentru a-i curată dinții.

Citeste si:
7 sfaturi pentru hrănirea corectă a câinelui tău
7 sfaturi pentru hrănirea...

Accesorii pentru a servi mâncarea

Te-ai gândit și la articolele pentru a servi hrană câinelui? Ai nevoie de cel puțin 2 boluri pentru a pune alimente solide, apă sau lapte. Te sfătuim, în acest caz, să optezi pentru boluri adaptate dimensiunii animalelor de companie.

Acestea sunt o parte dintre accesoriile pe care să le achiziționezi pentru animalul tău de companie. Desigur, lista este mult mai lungă, însă începând de la aceste accesorii esențiale, îi vei asigura câinelui tău cele necesare.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 22 Mai 2023 - 01 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.