Vara se apropie cu pași repezi, așa că te vei putea bucura de mai mult soare, vreme bună și zile mai lungi. Cum stresul și grijile s-au adunat pe parcursul anului, acum este momentul să acorzi mai multă atenție nevoilor tale și să faci acele lucruri care îți plac cu adevărat. Iată o listă de 5 sfaturi care să te îndrume ca vara aceasta să faci mai multe lucruri pentru tine.


  1. Ai grijă de aspectul tău


Ai mai multă încredere în forțele proprii și te simți bine în pielea ta atunci când ai grijă de tine. De aceea, acordă atenție feței și corpului, pentru ca acestea să aibă un aspect sănătos, revitalizat și catifelat.

În plus, vara are un aer jovial, așa că, poate acum suntem mai înclinați spre a încerca o schimbare de look cu produsele Loreal. De exemplu, exprimă-ți personalitatea și alege pentru părul tău o nuanță estivală și strălucitoare, cu diferite reflexe. Sau optează pentru un machiaj îndrăzneț, cu un ten luminos, buze de o culoare intensă și gene alungite pentru un efect dramatic.


  1. Acordă atenție sănătății emoționale


O stare generală de bine are rezultate pozitive atât asupra corpului, cât și a minții tale. Deși vara ești tentat să petreci mai mult timp în aer liber, somnul este important, așa că evită să îl neglijezi. Pe lângă odihna recomandată de 7-8 ore în fiecare noapte, mișcarea regulată, sportul și meditația sunt câțiva dintre factorii care îți vor da o stare de mulțumire și reconectare cu tine.

Iar pentru a rămâne mai mult timp la aer, începe rutina zilnică pe balcon, sub razele blânde ale soarelui. Alege să îți bei aici cafeaua de dimineață, să faci câteva exercițiii fizice sau să îți relaxezi mintea prin momentele de meditație.


  1. Mănâncă echilibrat și sănătos


Prepară rețete hrănitoare cu roșii, castraveți, fasole verde, dovlecel, vinete, ardei gras și diferite ierburi aromatice. Le poți integra în diverse rețete (supă cremă, ghiveci, tartă sărată) sau le poți găti simplu, la abur. Iar clasica salată grecească pregătită cu diverse legume este la mare căutare și are avantajul că poate fi inclusă rapid într-o masă gustoasă. Dacă ai poftă de ceva dulce, alege dintr-o varietate de fructe proaspete, de sezon, precum zmeură, pepene roșu și galben, cireșe, piersici sau caise.

Citeste si:
Adidas Ozweego - adidași la modă care vor fi un hit în această vară
Adidas Ozweego - adidași la...

De asemenea, acordă mai multă atenție hidratării, deoarece aceasta îți susține organismul și creierul. Ține cont că este de preferat să consumi apă, fără sucuri sau băuturi alcoolice, în care să adaugi puțină lămâie.


  1. Socializează și petrece mai mult timp în natură


Alege să te bucuri mai mult de natură prin câteva activități distractive: explorează orașul cu rolele sau cu bicicleta, joacă tenis de câmp sau mergi la un festival în aer liber. De asemenea, vremea frumoasă este un pretext bun pentru a te întâlni mai des cu cei dragi. Dacă stai la casă, îi poți invita la tine pentru a face împreună un grătar sau puteți organiza un picnic în parc. Indiferent de activitatea aleasă, important este să te deconectezi de grijile cotidiene și să te relaxezi în totalitate.

Citeste si:
Sarantis România continuă și anul acesta grija pentru mediul...
Sarantis România împreună cu...


  1. Oferă-ți o vacanță binemeritată


O vacanță de câteva zile presupune momente de relaxare și pline de emoții pozitive. Fie că îți place să te relaxezi la plajă, să explorezi natura sau preferi un concediu activ, ai nevoie doar să găsești varianta potrivită pentru tine. De asemenea, ia în calcul ideea unor excursii de o zi în care să explorezi împrejurumile orașului în care locuiești sau a unei drumeții pe munte pentru peisaje spectaculoase.

Anotimpul estival este prilejul ideal pentru a-ți crea momente de relaxare și bucurie în fiecare zi. Tu cum vei avea grijă de tine vara aceasta?


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 22 Mai 2023 - 09 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.