Câinii sunt animale de companie minunate, îndrăgite de toată lumea datorită spiritului lor jucăuș și afecțiunii pe care o exprimă constant față de stăpâni.

Cu toate acestea, există situații în care cățelușul tău poate provoca tot felul de probleme, mai cu seamă accidente casnice sau deteriorarea obiectelor din locuință. Pentru o parte dintre aceste lucruri, covorașele igienice pot reprezenta o soluție excelentă.

Iată 5 avantaje majore pe care covoarele igienice pentru căței le aduc la tine acasă!

1. Te ajută să eviți petele și mirosul de urină

De cele mai multe ori, cățeii cu o vârsta foarte mică încă nu sunt dresați sau obișnuiți să urineze doar afară, atunci când ieșiți împreună la plimbări. În plus, când patrupedele sunt încă în prima fază a vieții, nu este indicat să iasă din casă și să fie expuși la mediul extern, care vine la pachet cu bacterii, virusuri și potențiale pericole.

De asemenea, puii nu se pot abține conștient și nu știu încă faptul că nu le este permis să urineze în interiorul casei.

În toate aceste cazuri, covorașele absorbante îți pot veni în ajutor. Poți comanda un pachet economic de covorașe igienice 4DOG 60x45cm, pe care să le pui în zonele predispuse la pete și pe obiectele dificil de curățat, precum canapeaua, fotoliile sau covoarele textile.

Materialul va absorbi rapid lichidele, ceea ce înseamnă că acestea nu se vor scurge sau impregna în suprafețele pe care le-ai acoperit. Mirosul neplăcut va fi și el eliminat, odată ce lichidul se abosoarbe în covoraș.

2. Îl ajută pe patruped în perioadele dificile

În cazul în care cățelul tău a suferit o intervenție medicală sau un anumit disconfort face ca ieșirile în aer liber să fie imposibile pentru o anumită perioadă, covoarele igienice pentru câini sunt soluția perfectă.

Citeste si:
Merită să îi iei celui mic o tricicletă electrică pentru copii?
Merită să îi iei celui mic o...

Acestea pot fi puse pe hol, într-o zonă amenajată, într-un țarc sau într-un culcuș, pentru ca animăluțul să poată merge la toaletă confortabil, fără să fie nevoie să iasă din casă.

Astfel, covorașele îi oferă avantaje atât cățelului, cât și stăpânului, care trebuie doar să strângă cu atenție covorul și să îl arunce la coșul de gunoi după ce a fost folosit.

3. Te ajută atunci când cățelușa ta are pui

Dacă ai o cățelușă, trebuie să știi că momentul nașterii este extrem de emoționant, iar de regulă, femelele nasc mai mulți pui. Gestionarea clipelor de după naștere, dar și a perioadei imediat următoare, poate fi dificilă în absența produselor potrivite.

Covorașele igienice sunt esențiale într-un context de acest tip. Cele mai mari pot fi utilizate pentru a tapeta țarcul cățeilor. Astfel, toate secrețiile și urina vor fi absorbite imediat de material, fără a se scurge pe podea sau a păta mocheta din casă. Când covorașele sunt uzate, pot fi înlocuite imediat cu unele noi.

Citeste si:
7 sfaturi pentru hrănirea corectă a câinelui tău
7 sfaturi pentru hrănirea...

4. Sunt esențiale în dresajul câinilor

Dacă ai adoptat un cățel, iar acesta încă nu s-a familiarizat cu spațiul pe care îl va numi „acasă”, cel mai probabil vei avea parte de accidente frecvente. Patrupedul nu va ști să meargă la toaletă, așa că va urina în diverse locuri din casă.

Pentru a evita mirosurile neplăcute și deteriorarea parchetului, mochetei sau covoarelor, folosește covorașe igienice și arată-i cățelușului, de fiecare dată, că acolo poate urina când are nevoie.

În timp, când veți începe să introduceți plimbările zilnice în rutina voastră, el nu va mai avea nevoie de covorașe, iar locuința ta va fi protejată complet de micile accidente.

5. Fac transportul câinilor mai ușor și lipsit de probleme

Dacă trebuie să-ți duci cățelul la un control veterinar sau chiar plecați împreună într-o călătorie mai lungă cu mașina, este posibil ca acesta să urineze în cutia de transport, în lipsa altei opțiuni imediate.

Citeste si:
Accesorii pentru câini: sfaturi pentru a le alege cât mai bine!
Accesorii pentru câini:...

În aceste cazuri, dacă vrei ca transportul să fie cât mai ușor, curat și simplu de gestionat, pune un covoraș igienic la baza cutiei. Acesta va absorbi în timp record umezeala și mirosurile, iar voi veți ajunge confortabil la destinație!

Indiferent de caz, un covoraș igienic te poate ajuta enorm să păstrezi curățenia și să îi oferi confort patrupedului tău, așa că îți recomandăm să ai tot timpul la îndemână un set de mărimi diferite.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 2 Mai 2023 - 02 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.