Ai renovat baia, iar acum ai ajuns în punctul în care trebuie să alegi obiectele sanitare? Iată de ce anume ar fi bine să ții cont, atunci când mergi la cumpărături.

La fel ca dormitorul, sufrageria sau bucătăria, și baia are nevoie de contribuții creative și de atenție temeinică. Acest lucru se datorează faptului că estetica nu este singurul obiectiv din procesul renovării, ci e nevoie să punem accent și pe confort și funcționalitate. Pentru a atinge aceste obiective, îți oferim câteva sfaturi care te vor ajuta să alegi cele mai bune obiecte sanitare pentru baia ta.

Ține cont de dimensiunea băii

Înainte de a cumpăra orice obiect sanitar, e musai să te gândești la dimensiunea băii. În funcție de acest aspect, poți opta pentru o cadă sau pentru o cabină de duș. De asemenea, tot ținând cont de acest aspect, te poți orienta și în ceea ce privește obiectele sanitare de la categoria lavoare baie. Dacă spațiul este mic, e indicat să alegi articole sanitare de dimensiuni reduse, astfel încât să nu aglomerezi baia mai mult decât este necesar. În schimb, dacă spațiul îți permite, te poți orienta către produse mai mari.

Alege întotdeauna produse de calitate

Un al doilea aspect pe care e musai să-l iei în considerare, atunci când alegi produsele sanitare pentru baie, constă în calitatea și durabilitatea lor. Toate articolele sanitare, fără excepție, ar trebui să fie de calitate, să facă față umezelii, schimbărilor bruște de temperatură și zgârieturilor, deoarece ele nu sunt simple accesorii pe care să le schimbi în funcție de sezon sau de tendințe. De asemenea, ar trebui să fie montate perfect, pentru a nu avea surprize neplăcute.

Alege obiecte sanitare care se pot curăța ușor

Ce ușor ar fi dacă toate obiectele sanitare ar avea o funcție de autocurățare. Din păcate, acest lucru nu este încă posibil, motiv pentru care, atunci când mergi la cumpărături, ar fi bine să te gândești și la acest aspect. În majoritatea cazurilor, obiectele sanitare au specificat pe etichete și cum anume se curăță sau dacă au nevoie de îngrijire specială. Așa că, în funcție de stilul de viață și de timpul pe care-l acorzi curățeniei în baie, hotărăște ce anume alegi.

Citeste si:
Baterii perfecte pentru baie: ce elemente să iei în considerare...
Baterii perfecte pentru baie:...

Ține cont de nevoile tale

Dacă tot faci o investiție, atunci ține cont și de nevoile tale. Spre exemplu, nu are rost să investești mulți bani într-o cadă, dacă tu folosești doar dușul. Sau de ce să cumperi un duș cu hidromasaj, lumini și muzică, dacă tu ești mereu pe fugă și timpul tău este foarte limitat? Fă o listă sinceră cu obiectele și accesoriile sanitare de care ai nevoie și de ale căror specificații nu te poți lipsi.

Asortează-le cu nuanțele deja existente în baie

Nu în ultimul rând, alege articolele sanitare în funcție de designul băii și de culorile deja existente ale gresiei și faianței. Sau, dacă vrei ca baia să-ți reflecte personalitatea, fii creativ cu alegerea diferitelor culori! Numai că ar trebui să te asiguri că știi să combini culori, astfel încât să se completeze perfect. Dacă nu stăpânești prea bine acest domeniu, atunci fie ceri ajutorul unui profesionist, fie mergi pe varianta alb cu diverse accente, fie pe opțiunea nuanțelor pastelate cu alb.

Citeste si:
Principalele avantaje ale unei cabine de duș în baia ta
Principalele avantaje ale...

Așadar, ține cont de aspectele enumerate mai sus, pentru a avea o baie pe gustul tău, cu investiții potrivite bugetului și cu articolele sanitare necesare stilului tău de viață.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 27 Aprilie 2023 - 10 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.