Parfumul este un cadou clasic pentru orice ocazie, fie că este vorba de o zi de naștere, o aniversare sau pur și simplu despre bucuria de a oferi. Nu numai că îl face pe cel care îl primește să se simtă special și răsfățat, dar își va aminti de tine de fiecare dată când îl poartă. Cu toate acestea, alegerea produsului potrivit poate fi destul de grea, mai ales dacă nu ești familiarizat cu preferințele personale ale destinatarului. Iată câteva sfaturi care te pot ajuta să oferi parfumul potrivit cuiva drag.

Alege în funcție stilul personal al destinatarului

Unul dintre cele mai importante lucruri de care trebuie să ții cont atunci când alegi un parfum este stilul personal al celui care urmează să îl poarte. Află dacă are un brand preferat, sau dorește un parfum de nișă precum Amouage Enclave. Poate preferă produsele clasice, atemporale, sau îi place să experimenteze arome noi. Ține cont și de hainele și accesoriile pe care le poartă, dar și de ce pasiuni are și de stilul său de viață.

Este un criteriu important, mai ales dacă alegi parfumul pentru cea mai bună prietenă, pentru un membru al familiei sau pentru cineva pe care îl cunoști mai puțin. De obicei, oferirea unui parfum este un gest de apreciere, un cadou reprezentativ. Drept urmare, ar fi indicat să cunoști preferințele celui căruia dorești să i-l oferi.

Fii atent la colecția sa de parfumuri

Dacă îl cunoști bine pe cel sau cea căruia vrei să îi cumperi un cadou și are deja o colecție de parfumuri, acordă atenție tipurilor de parfumuri pe care tinde să le poarte. Acest lucru te va ajuta să afli ce îi place, dar și care ar fi ocaziile în care poartă diverse arome.

Dacă deține parfumuri florale sau lemnoase, dacă poartă parfumuri fresh sau poate are o anumită colecție din care își alege, încearcă să afli toate aceste detalii înainte să faci achiziția.

Ocazia pentru care cumperi parfumul

Dacă alegi un parfum pentru o aniversare, atunci opțiunile sunt mai variate. Poți lua un parfum de zi sau de seară, dacă îi știi preferințele. Poți chiar să întrebi persoana respectivă ce parfumuri îi plac.

Citeste si:
Cum să alegi un parfum: sfaturi pentru a cumpăra un parfum de damă...
Cum să alegi un parfum:...

Alte ocazii cu care poți cumpăra parfumuri cadou sunt sărbătorile de Crăciun sau de 8 Martie, aniversările de căsătorie sau zilele onomastice.

Pe lângă ocazie, ia în considerare și anotimpul. Parfumurile citrice și florale sunt adesea mai potrivite pentru primăvară și vară, în timp ce parfumurile lemnoase și picante sunt mai potrivite pentru toamnă și iarnă.

Parfum, apă de parfum sau apă de toaletă

Există diferențe între tipurile de parfumuri existente pe piață. Parfumul conține între 15% și 30% esență de parfum și poate să dureze până la 24 de ore după aplicare. Apa de parfum are esență de parfum între 8% și 15% și ține până la 8-10 ore, iar apa de toaletă are esență de parfum între 4%-8% și o durată de până la trei ore.

Citeste si:
5 aspecte de care să ții cont când alegi cadoul pentru colegul de...
5 aspecte de care să ții cont...

Ambalajul parfumului

Deoarece parfumul este, în sine, un dar mai deosebit, contează mult și cum arată sticluța. Ambalajul unor asemenea produse este creat în colaborare cu designeri renumiți. Alte parfumuri au sticluțe și ambalaje specifice brandului cărora îi aparțin. Deși scopul acestora este să impresioneze prin simpla lor prezență pe pielea cuiva, uneori contează și imaginea lor.

Un astfel de cadou este o declarație sinceră de apreciere, chiar e iubire. Alege cu grijă parfumul potrivit. Dacă nu știi detalii despre preferințele destinatarului, fă un efort și află de la ceilalți din anturajul său. Astfel, vei face bucuria deplină.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 27 Aprilie 2023 - 10 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.