Dacă ești în căutarea unei soluții de a adăuga stil și căldură decorului casei tale, ia în considerare adăugarea unui covor rotund. Covoarele rotunde au devenit din ce în ce mai populare în ultimii ani, și sigur că dintr-un motiv foarte bun. Acestea aduc o serie de beneficii care le fac să fie o alegere excelentă pentru orice cameră din casa ta. Iată doar câteva motive pentru care ar trebui să alegi covoare rotunde, pentru un plus de stil casei tale:

1. Creează un punct focal

Unul dintre principalele avantaje ale covoarelor rotunde este că acestea creează un punct focal unic în orice cameră. Forma circulară a covorului atrage privirile și conferă un plus de interes spațiului. Acest lucru este mai ales adevărat dacă alegi un covor cu un model îndrăzneț sau o culoare strălucitoare. Covoarele rotunde pot ajuta, de exemplu, să întrerupă monotonia unei camere pătrate sau dreptunghiulare și să creeze un aspect mai dinamic.

2. Se asortează cu multe tipuri de mobilier

Covoarele rotunde sunt o alegere naturală pentru mobilierul circular, cum ar fi o masă rotundă de dining sau o măsuță de cafea circulară. Un covor perfect rotund poate ajuta la definirea spațiului și face ca mobilierul să pară ales cu o anumite intenție în minte. Dacă ai mobilier circular, ia în considerare alegerea de covoare living care să completeze sau să contrasteze cu mobilierul. De exemplu, un covor cu un model îndrăzneț poate conferi atracție unei canapele sau unui scaun de culoare neutră. Sunt potrivite și pieselor de mobilier cu alte forme, fiind un punct de atracție interesant, care sparge tiparele. Adaugă o notă necesară de fluiditate și naturalețe unui spațiu care e dominat de mobilier dreptunghiular sau pătrat.

3. Conferă confort și căldură

Un alt beneficiu al covoarelor rotunde este că adaugă confort și căldură oricărui spațiu. Textura moale a covorului sub picioare creează o senzație confortabilă și primitoare care poate fi binevenită în special în lunile mai răcoroase. Covoarele rotunde sunt, de asemenea, minunate pentru a crea o zonă de relaxare confortabilă, cum ar fi într-un colț de lectură sau lângă un șemineu. Forma circulară a covorului poate ajuta la delimitarea spațiului și îl conferă o senzație mai intimă.

4. Abundență de texturi și culori

Covoarele rotunde sunt disponibile într-o gamă largă de texturi și modele, ceea ce le face o modalitate excelentă de a adăuga interes vizual în orice cameră. Un covor cu un model îndrăzneț poate deveni punctul focal al camerei, în timp ce un covor cu o textură subtilă poate adăuga profunzime și dimensiune. Covoarele rotunde funcționează bine și în camerele cu un decor simplu, minimalist, unde pot adăuga o explozie de culoare și modele, care-ți fură ochii. Acestea înseamnă confort și o modalitate bună de a-ți exprima stilul personal în obiectele decorative pe care le-ai ales.

Citeste si:
Avantajele covorașelor igienice pentru câini
Avantajele covorașelor...

5. Unicitate

Covoarele rotunde sunt o modalitate excelentă de a-ți exprima stilul oriunde. Un covor într-o culoare sau un model luminos și îndrăzneț poate adăuga personalitate și stil unui spațiu. Un covor rotund poate ajuta, de asemenea, să unească diferite elemente dintr-o cameră, cum ar fi culori sau modele diferite. Dacă ești în căutarea unei modalități de a adăuga dramatism și fler la decorarea casei tale, covoarele rotunde sunt o alegere excelentă.

6. Sunt sigure

Covoarele rotunde nu au acele colțuri tipice covoarelor normale, fiind o alegere excelentă pentru casele în care sunt copii sau persoane în vârstă. Alegerea de covoare pentru living pot ajuta la crearea unui spațiu sigur și confortabil pentru persoanele de toate vârstele. Lucrul acesta este valabil mai ales dacă alegi un covor cu un suport antiderapant, care poate ajuta la prevenirea alunecărilor și căderilor. Poti opta si pentru mocheta în camera copiilor sau în living, care asigură confort și siguranță.

Citeste si:
Cum să îți îmbunătățești confortul din locuință pe timp de iarnă
Cum să îți îmbunătățești...

7. Potrivite în spații înguste

Covoarele rotunde sunt o alegere minunată pentru spațiile mici, pentru că ajută la extinderea vizuală a unei încăperi. Un covor pătrat sau dreptunghiular poate face ca un spațiu să se simtă înghesuit, pe când covoarele rotunde creează iluzia de mai mult spațiu. Acest lucru e în mod deosebit valabil dacă alegi un covor care e în aceeași culoare precum pardoselile sau pereții. Sunt potrivite și în spații precum holuri sau intrări.

Așadar, covoarele rotunde sunt o adăugare versatilă și elegantă pentru orice decor de casă. Fie că vrei să creezi o zonă de relaxare confortabilă, să adaugi interes vizual unei încăperi sau să îți exprimi stilul, un covor rotund te poate ajuta să îți îndeplinești țelurile estetice și funcționale pentru casa ta. Cu atât de multe culori, modele și materiale din care poți alege, cu siguranță vei găsi un covor care se potrivește stilului și nevoilor tale. Începe să experimentezi cu diverse stiluri decorative în casa ta cu obiecte precum covoare, lămpi, tablouri, plante, așternuturi, perne, cutii de depozitare și bijuterii pentru a schimba total aspectul locuinței tale, fără să investești o sumă prea mare de bani. În timp, îți vei dezvolta stilul și vei descoperi exact ce îți place și ce funcționează cel mai bine în spațiul tău.

Citeste si:
Cum să ţii sub control cheltuielile legate de întreţinerea şi...
Cum să ţii sub control...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 21 Aprilie 2023 - 03 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.