Dacă dorești să faci o schimbare dramatică în aspectul casei tale, poți face anumite modificări ce vor avea un impact asupra felului în care locuința ta este percepută, nu doar de tine, ci și de cei din jur. Află din acest articol cum poți să obții aspectul de casă nouă prin realizarea unor schimbări de exterior!

Cum poți folosi tencuiala decorativă de exterior pentru a obține un aspect de casă nouă?

Tencuiala decorativă de exterior este o soluție practică pentru îmbunătățirea aspectul casei tale și pentru a acoperi imperfecțiunile și fisurile din zidărie. Aceasta poate fi aplicată pe zidurile exterioare ale casei, creând o suprafață uniformă și curată.

Există posibilitatea de a alege o culoare nouă și îndrăzneață pentru tencuiala decorativă, care poate schimba dramatic aspectul casei tale. În plus, prin utilizarea diferitelor tipuri de tencuieli decorative, poți adaugă textură și poți crea un aspect mai rustic sau tradițional.

Poți aplica tencuială decorativă Passiflora cu silicon K15 (bob de orez), un tip de tencuială decorativă siliconică ce se bucură de permeabilitate la vaporii de apă, dar și alte tipuri disponibile online. În general, poți alege dintre variante precum cea cu silicon sau cea silicatică. Tencuiala cu silicon prezintă rezistență la uzură, zgâriere și șocuri mecanice, dar și la intemperii, radiații solare, variații de temperatură, umiditate. Tencuiala silicatică este un strat final ideal în cadrul sistemelor de termoizolație cu vată minerală (bazaltică). Aceasta este foarte permeabilă la vaporii de apă, deci, nu permite formarea de condens.

Adăugarea unui acoperiș nou sau vopsirea celui existent

Pentru a schimba dramatic aspectul casei tale, poți lua în considerare schimbarea acoperișului cu unul nou sau vopsirea celui existent. Un acoperiș nou poate adăuga valoare în plus proprietății tale, făcând-o și mai atractivă. În plus, un acoperiș nou poate reduce costurile de energie datorită izolării termice mai bune.

Dacă nu dorești să înlocuiești acoperișul, vopsirea celui existent poate fi o opțiune mai accesibilă și mai rapidă pentru a schimba aspectul casei tale. O vopsea nouă poate oferi protecție împotriva deteriorării cauzate de intemperii și poate îmbunătăți estetica locuinței tale.

Crearea unei terase sau a unei zone de relaxare în aer liber

Pentru crearea unei terase sau a unei zone de relaxare în aer liber, există câteva opțiuni pe care le poți lua în considerare pentru a adaugă valoare și confort proprietății tale. Poți construi o terasă acoperită, care oferă confort și protecție împotriva soarelui, ploii sau vântului. Aceasta poate fi construită folosind o structură simplă din lemn sau aluminiu și se poate acoperi cu policarbonat sau alte materiale rezistente la intemperii. Poți să vopsești această structură în culorile dorite, făcând-o să se remarce chiar și mai mult în spațiul creat.

Citeste si:
Horoscop aprilie 2024: lumina ne călăuzește pașii către cele mai...
Horoscop aprilie 2024: lumina...

Dacă ești pasionat de gătit, o zona de grătar poate fi un punct central al terasei tale. Poți construi o bucătărie în aer liber cu un grătar, o plită sau chiar un cuptor pentru pizza. În plus, adăugarea unei piscine poate fi o modalitate excelență de a adaugă valoare și confort proprietății tale, dacă spațiul și bugetul permit. Piscina poate fi construită în diverse forme și dimensiuni, în funcție de preferințele tale și de spațiul disponibil sau poți folosi o piscină gonflabilă, care este mai accesibilă ca preț și nu ocupă la fel de mult spațiu.

Dacă îți dorești să-ți schimbi aspectul casei fără a investi într-o renovare costisitoare, există câteva modificări pe care le poți face la exteriorul acesteia, cu rezultate de succes. Fie că e vorba de utilizarea unei tencuieli exterioare decorative sau de schimbarea ori vopsirea acoperișului, poți adaugă valoare și confort proprietății tale. Toate aceste schimbări te pot ajuta să obții un aspect de casă nouă.

Citeste si:
Influența enormă a izolației termice exterioare în eficiența...
Influența enormă a izolației...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 20 Aprilie 2023 - 10 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.