Vremea rea nu le-a dat răgaz românilor nici în prima zi de Paște. În Iași și Botoșani a fost cod portocaliu, iar spre seară ploile și frigul s-au mutat în Oltenia și Muntenia. Precipitațiile, grindina și vântul puternic se vor extinde, în următoarele câteva zile, în aproape toată țara.

Vreme rea în prima zi de Paște

În satul Văcărești și Teleorman, vremea rea a schimbat planurile oamenilor din prima zi de Paște. Grindina care a căzut le-a afectat puternic culturile. În Călărași, o cameră de supraveghere a surprins dezastrul lăsat în urmă de o furtună care a durat doar câteva minute. Vijelia puternică, însoțită de grindină și descărcări electrice, a măturat totul în cale.

Probleme au fost și în Olt. În localitatea Dobroteasa, după câteva minute de ploaie torențială, pământul a fost plin de grindină. La fel a fost și în nordul Moldovei sau la Roznov, în Piatra Neamț, unde copacii au rămas fără flori.

Nici Capitala nu a scăpat de fenomene meteo nefavorabile. Temperatura maximă a scăzut cu șapte, opt grade Celsius, iar rafale reci au adus nori de ploaie pe cer.

Ploile se vor extinde în aproape toată țara

„Aceste ploi se vor extinde dinspre sud, vor cuprinde majoritatea regiunilor, iar în Moldova, Muntenia, Oltenia aşteptăm cantităţi de apă de 15 - 25 l/mp. Pe tot parcursul săptămânii viitoare aşteptăm averse. La nivelul întregii ţări ne aşteptăm ca pe parcursul zilei de mâine temperaturile să mai scadă”, a transmis Iris Răducanu, meteorolog.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 17 Aprilie 2023 - 09 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.