Dacă ai norocul să locuiești la casă și să dispui și de un spațiu verde al tău, atunci consideră-te norocos. Nu multă lume se poate bucura de o mică oază de liniște, mai ales dacă locuiește în oraș. Dacă faci parte dintre norocoșii care au la dispoziție un mic spațiu verde de care să se bucure atunci trebuie să știi cum să îl transformi. În ce să îl transformi? În micul tău spațiu liniștit în care te poți retrage la umbra nucului bătrân sau la umbra unui foișor din lemn.

Fie că ești pasionat de grădinărit sau vrei un loc al tău, transformarea grădinii tale într-o oază de liniște este un obiectiv greu de atins. Câteva sfaturi legate de transformarea grădinii tale le găsești în articolul de mai jos.

Foișoare de lemn – un loc care te ferește de soare

Un foișor în grădina ta este cea mai bună variantă pe care o poți alege atunci când este vorba despre modul de relaxare chiar la tine în grădină. Pe timp de vară el va deveni a doua ta casă, poți face un grătar cu prietenii sau să te relaxezi la umbră și cu o carte bună în zilele toride de vară.

Foișoarele de lemn sunt printre cele mai populare alegeri pe care le poți face pentru grădina ta. Ele sunt construite din lemn masiv și pot fi utilizate pentru relaxare, socializare sau pentru a lua masa în aer liber.

În funcție de dimensiunea grădinii tale poți opta pentru un foișor mai mic sau mai mare, însă ai grijă la amplasarea acestuia. De ce? Pentru că atunci când îl alegi vrei să ai liniște, așa că ai grijă să nu îl amplasezi prea aproape de stradă sau de garaj. Încearcă să îi găsești un loc al lui astfel încât să te bucuri și de liniște.

Pe lângă liniștea pe care ți-o garantează, un foișor de lemn nici nu are un preț atât de ridicat. Așa că, dacă într-o vară vrei să te apuci de transformări în grădina ta, poți începe prin amplasarea unui foișor. Fie el rotund, oval, dotat cu grătar, rustic, modern, mic sau mare, găsești de toate pentru orice tip de grădină.

„Canapeaua din grădina ta” – balansoarul

Încearcă să privești grădina ca pe o sufragerie, așa că ai nevoie și de o canapea în care să te poți arunca și de unde să nu te mai ridici. În cazul de față, canapeua din grădină despre care vorbim este un balansoar de grădină. De ce ai alege un balasoar de grădină? Pentru că el este ideal pentru relaxare și meditație, iar dacă vrei să îți transformi grădina într-un spațiu liniștit, balansoarul te va ajuta.

Citeste si:
Despărțirea de Babs l-a făcut pe Dorian Popa să urce drogat la...
Despărțirea de Babs l-a făcut...

Balansoarul de grădină este confecționat din materiale rezistente, cum ar fi lemnul și metalul. Depinde de ce preferințe ai și de restul elementelor din grădina ta.

Astfel, dacă vrei să îți petreci timpul în liniște și în natură, un balansoar este aliatul tău numărul unu. Iar dacă ești un gânditor profesionist și ai nevoie de locuri în care să te gândești intens la probleme, nu mai e nevoie să îți spunem de balansoar.

O mică pată de culoare pentru grădina ta

Pe lângă balansoarul de grădină și foișor, ai nevoie și de o pată de culoare în grădina ta. Așa că, o altă metodă de a-ți transforma grădina într-o oază de liniște este plantarea de plante perene și arbori. Un copac și o plăntuță fac grădina mai drăguță și oferă un aspect natural și liniștitor.

Citeste si:
Sfaturi utile care te ajută să pui pe picioare prima ta afacere
Sfaturi utile care te ajută...

Cu ajutorul plantelor și al arbuștilor poți umple golurile din grădina ta și să creezi un mic curcubeu cu ajutorul culorilor plantelor. Pe lângă plante, poți adăuga și alte elemente cum ar fi pitici de grădină, moriști sau chiar o mică cascadă de apă. Astfel, creezi un efect de relaxare, dar ai grijă să nu le pui pe toate în același loc și încearcă să diversifici.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 27 Aprilie 2023 - 04 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.