Hygge este un cuvânt danez care se referă la un stil de viață confortabil, cald și plăcut. Este un concept care pune accentul pe a trăi în prezent și pe a savura momentele simple ale vieții, iar acest lucru poate fi adus în casa ta prin câteva acțiuni simple. În acest articol, vom explora câteva modalități de a adăuga o senzație de hygge în casa ta, astfel încât să te simți cât mai confortabil și mai relaxat, în propriul tău spațiu. De la decorarea cu lumânări parfumate până la alegerea unor perne moi și pături pufoase, vom explora modurile prin care poți crea un mediu cald, în care să te simți cu adevărat acasă.

Iată 10 sfaturi utile pentru a crea o casă hygge:

1. Creează o atmosferă primitoare

Adaugă elemente precum prosoape moi și curate în baie, căni de ceai pastelate în bucătărie și haine confortabile în dormitor. Acestea vor aduce o senzație de căldură și confort în fiecare încăpere a casei tale. Asigură-te că în casă este mereu cald, cu ajutorul unui boiler instant pe gaz sau al unui șemineu.

2. Folosește lumina potrivită

Folosește lumina adecvată pentru a crea o atmosferă caldă și plăcută. În loc să utilizezi lumini puternice, optează pentru lumânări, lămpi de perete sau becuri cu intensitate joasă.

3. Adaugă plante

Plantele pot aduce o senzație de proaspăt și de natură, în interiorul casei tale. Alege plante care îți plac și care sunt ușor de îngrijit.

4. Optează pentru culori naturale

Alege culori naturale, pentru a aduce o senzație de liniște și confort în casa ta. Tonurile pământii, bejul, griul și verdele deschis sunt alegeri excelente.

5. Pune accentul pe texturi

Adaugă texturi diferite în decorul casei tale, cum ar fi păturile pufoase, pernele sau covoarele moi. Acestea vor aduce o senzație de căldură și confort.

6. Crează un colț de lectură

Acest spațiu trebuie să fie dedicat relaxării și lecturii, așadar, trebuie să fie confortabil și luminat adecvat. Poți alege o canapea sau un fotoliu spațios, cu perne moi și texturi plăcute la atingere. De asemenea, o lampă de lectură cu lumină caldă poate face diferența în crearea unei atmosfere primitoare și relaxante. Pentru un plus de confort în timpul lecturii, poți așeza aici o pătură sau o pernă mare.

Citeste si:
Cum organizezi o nuntă la conac: 5 sfaturi utile
Cum organizezi o nuntă la...

7. Decorează cu fotografii

Alege fotografii care să îți aducă aminte de momentele speciale și de persoanele dragi din viața ta. Poți alege rame simple sau mai elaborate, în funcție de preferințele tale, și le poți pune pe un perete gol ori le poți așeza pe o etajeră sau o masă mică. De asemenea, poți alege fotografii care să corespundă cu paleta de culori a camerei, pentru a adăuga armonie vizuală. Dacă îți dorești, poți înrăma fotografii cu peisaje, animale sau obiecte care să reflecte pasiunile și interesele tale, astfel încât să personalizezi decorul casei tale.

8. Folosește materiale naturale

Materialele naturale sunt durabile și ecologice și conferă eleganță și autenticitate decorului casei tale. Poți alege o canapea din bumbac sau lână, un covor din lână naturală sau mobilier din lemn. Pe lângă avantajele estetice, materialele naturale au și un efect benefic asupra sănătății și stării de spirit, deoarece au o textură plăcută la atingere și sunt mai puțin susceptibile să provoace reacții alergice.

Citeste si:
Claudia Pătrășcanu, dată afară cu copiii din casa fostului soț:...
Claudia Pătrășcanu, dată...

9. Bucură-te de gustul mâncării

Bucură-te de gustul mâncării prin gătitul de mâncăruri tradiționale și împărtășindu-le cu prietenii și familia ta. O masă plină de bucate și de persoane dragi poate aduce o senzație de hygge.

10. Trăiește în prezent

Fii prezent și bucură-te de momentele simple din viața ta. Lasă deoparte tehnologia și petrece timp de calitate cu cei dragi.

Bucură-te de confortul și de calmitatea pe care le aduce o casă hygge și trăiește viața la maximum, în fiecare moment. Folosind aceste 10 sfaturi utile, poți transforma interiorul casei tale într-un mediu primitor și confortabil, care să te facă să te simți acasă și să te ajute să savurezi momentele simple ale vieții. În loc să te stresezi în propria casă, creează un spațiu care să te ajute să te relaxezi și să te eliberezi de tensiune.

Citeste si:
Metodele eficiente de securitate la care să apelezi pentru casa ta
Metodele eficiente de...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 13 Aprilie 2023 - 10 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.