• Primul centru de igienizare dentara din Romania are doua locatii deschise în Bucuresti, specializate exclusiv in proceduri de profilaxie • Nevoia unui astfel de centru este evidenta: studii recente ne arata ca 50% dintre romanii cu varsta peste 35 de ani manifesta o forma de parodontoza, iar 40% dintre romanii din mediul urban au cel putin un dinte lipsa.

A fost lansat primul centru de igienizare dentara din România, dedicat exclusiv procedurilor de profilaxie. Funcționeaza ca un SPA dentar, procedurile fiind efectuate cu echipamente profesionale dedicate – tehnologie de ultima generatie, fara ca pacientul sa resimta niciun fel de durere. Inaugurat la începutul lunii martie, sub brandul Dental Hygiene Center, centrul are doua locatii deschise in zona Floreasca si Casin din Capitala. De proceduri pot avea parte inclusiv copiii cu varsta peste șapte ani.

Proiectul ii apartine lui Iulian Plescan, care, dupa 12 ani in dezvoltarea cardiologiei interventionale din Romania, in cadrul grupului medical ARES, face un nou pariu intr-o supra-nisa: igienizarea dentara.

Dental Hygiene Center se adreseaza tuturor persoanelor care doresc sa isi mențina sanatatea orala si zambetul curat, in primul centru din România dedicat in totalitate profilaxiei.

“Sunt persoane care merg cu o recurenta de neclintit la saloane de ingrijire a parului, a pielii, a unghiilor. Este inca de necrezut ca acordam atentie ingrijirii corpului, dar cand vine vorba de sanatatea orala, mergem la igienizarea danturii mai rar de o singura data pe an. Asta in conditiile in care, efectuata trimestrial, igienizarea reduce cu 40% riscul de a dezvolta o carie dentara si, implicit, scade presiunea pe bugetul necesar pacientului pentru interventiile stomatologice scumpe. “, declara Iulian Plescan, fondator al Dental Hygiene Center.

Echipa centrului este formata doar din medici si specialiști atestati in igiena dentara.

Primul centru de igienizare dentara din Romania dispune de combine dedicate de detartraj și Air-flow. Cu ajutorul acestora, pacientii se bucura de confort in timpul procedurilor, fara sa resimta niciun fel de durere. De asemenea, nu este nevoie de folosirea anesteziei.

Citeste si:
Oana Roman își mută mama de la centrul de recuperare. Ce mesaj i-a...
Oana Roman își mută mama de...

O alta noutate o reprezinta sistemul de aspiratie folosit, prin care procedura de Air-flow poate fi facuta fara ca pacientul sa aiba senzatia de inecare.

“Lipsa centrelor dedicate de igienizare dentara este un dintre motivele pentru care 50% dintre romanii de peste 35 de ani au o forma de parodontoza. 40% dintre romanii din mediul urban au cel putin un dinte lipsă. Asta se intampla pentru ca procedurile simple precum detartrajul, periajul dentar si Air-flow-ul sunt de multe ori tratate superficial atat de pacienti cat si de medicii stomatologi. Proiectul vine, in primul rand, tocmai pe aceasta nevoie de educare, de constientizare.”, a adaugat Iulian Plescan.

Dental Hygiene Center se adreseaza tuturor persoanelor care doresc sa isi mentina sanatatea orala si zambetul curat, in primul centru din Romania dedicat in totalitate profilaxiei.

Citeste si:
Mioara Roman este internată într-un centru de recuperare. Oana...
Mioara Roman este internată...

Copiii cu varsta peste sapte ani pot beneficia si ei de procedurile de igienizare din cadrul centrului. Acestea nu sunt dureroase, nu este nevoie de anestezie si nu prezinta niciun disconfort pentru micii pacienti.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 31 Martie 2023 - 12 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.