Când vremea începe să se încălzească, începem și noi să ne trezim la viață și să avem poftă să facem mai multe lucruri. Primăvara poate fi considerată și anotimpul feminității, deoarece este asociată cu reînvierea naturii, ceea ce poate fi văzută ca o metaforă pentru procesul de reînnoire și reîmprospătare al femeilor.

În plus, culorile pastelate, florile delicate și parfumurile proaspete ale primăverii sunt adesea considerate feminine. De asemenea, în această perioadă a anului, multe femei își fac schimbări de look, alegând coafuri noi, haine colorate și machiaj vesel. Primăvara este asociată și cu o schimbare de atitudine, o perioadă de optimism și entuziasm, iar aceste calități pot fi considerate, deopotrivă, ca fiind feminine.

Primăvara este o perioadă minunată a anului, iar femeile se bucură de această schimbare de sezon și de posibilitatea de a face diferite activități. Mai jos sunt 10 lucruri pe care multe femei le fac primăvara:

1. Își schimbă parfumul

Dacă femeile își doresc să impresioneze oamenii din jurul lor, ar trebui să-și aleagă cu grijă aromele în funcție de sezonul în care le poartă. Notele de parfum care se potrivesc cel mai bine cu primăvara sunt sofisticate, ușoare și proaspete - cum ar fi parfumurile de la Cartier.

2. Fac o revizuire a garderobei

Primăvara este perioada pentru a face ordine în garderobă și a sorta lucrurile pe care nu le mai poartă. De asemenea, este și un moment potrivit pentru a face cumpărături și a-și reînnoi hainele.

3. Plantează flori și plante

Multe femei iubesc să își decoreze grădinile sau balconul cu flori și plante, mai ales primăvara. Este vremea potrivită să stai afară, să vezi primele flori ale primăverii, care de obicei îți ridică moralul după o iarnă lungă și întunecată.

4. Încep un program de exerciții fizice

Primăvara este momentul perfect pentru a începe un program de exerciții fizice în aer liber, cum ar fi alergarea, mersul cu bicicleta sau yoga în parc.

5. Curăță casa

Cum primăvara este despre regenerare, este și o perioadă bună pentru a face o curățenie generală în casă și a arunca lucrurile vechi sau nefolosite.

Citeste si:
Primăvara prinde contur: Alege sacourile perfecte pentru a înfrunta...
Primăvara prinde contur:...

6. Participă la evenimente sportive în aer liber

Primăvara aduce cu ea o mulțime de evenimente sportive în aer liber, cum ar fi maratoane, curse de alergare sau ciclism. Aceste tipuri de evenimente vin la fix pentru a profita de aerul proaspăt și pentru a fi în formă maximă.

7. Încearcă o tunsoare nouă

Pentru unele femei, primăvară înseamnă a pierde mai mult decât greutatea hainelor de iarnă. Aceasta este perioada în care un aspect nou este de dorit pentru a se potrivi cu moda proaspătă de primăvară.

8. Gătesc mâncăruri sănătoase

Nu doar primăvara este sezonul pentru a începe un meniu sănătos, dar să gătești cu ingrediente de sezon, cum ar fi salatele, fructele și legumele, este un mod de refacere a organismului.

9. Încep să planifice vacanțe de vară

Planificarea vacanțelor de vară începe deseori primăvara, astfel încât să se poată beneficia de cele mai bune oferte și să fie acordat mai mult timp pentru a profita de soare și de plajă.

Citeste si:
Cadouri deosebite pe care le poți oferi femeilor din viața ta
Cadouri deosebite pe care le...

10. Își petrec mai mult timp în aer liber

Primăvara este momentul perfect pentru a petrece mai mult timp în aer liber, călătorind, vizitând parcuri sau grădini botanice sau organizând picnicuri cu prietenii și familia.

Primăvara înseamnă un nou început. Este sezonul potrivit pentru o schimbare de look, de parfum sau garderobă și pentru a ieși la o plimbare în aer liber.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 28 Februarie 2023 - 11 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.