Hanoracul nu este ultima apariție în garderoba noastră. De fapt, este acolo de ceva vreme. Diferența este că astăzi este o piesă elegantă! Și da, dacă în trecut aceste hanorace erau piesa sportwear prin excelență sau bluza de duminică pentru relaxare, acum este mult mai mult decât atât.

De câteva sezoane încoace, acesta a fost proaspăt reinventat în modul în care este purtat. O nouă viață pentru o piesă de îmbrăcăminte confortabilă și casual, care este în tendințele actuale ca un protejat al unei tinere fashioniste. Cui datorăm acest interes brusc pentru hanorace? Întoarcerii anilor retro, bineînțeles! Mai țineți minte hanoracul cu glugă sau mega-bluza supradimensionată pe care o împrumutați de la fratele sau tatăl vostru în anii '80. Era confortabil și călduros și adesea foarte colorat. Astăzi, poate fi purtat supradimensionat sau ajustat, scurt sau lung, cu o fustă, o rochie sau palton. Pe scurt, e simplu, e peste tot!

Cum a ajuns hanoracul sportwear cu glugă în look-urile noastre de oraș? Asta îți vom explica noi. Cu ce să porți un hanorace pentru a rămâne feminină și bine îmbrăcată? Iată sfaturile noastre.

Hanorace: noul îndrăgit al influencerilor și fashionistelor

Dacă toată lumea adoptă hanorace la look-uri stylish, este pentru că este ultra trendy și confortabil. Da, dar, atenție, hanoracul are și el un mod propriu de a fi purtat pentru un look la modă. După cum vă puteți imagina, nu este locul potrivit pentru a vă spune cum să creați un look sportwear din cap până în picioare. Pentru a conferi feminitate unei ținute cu hanorac de damă, trebuie respectate câteva reguli. Iar pentru a te asigura că nu faci o greșeală, nimic nu se compară cu studierea tendințelor influencerilor. Acestea nu au nicio problemă în a-l asocia cu o fustă scurtă, o fustă plisată, un palton, o rochie maxi sau blugi strâmți. Cum reușesc să nu pară masculine și prea casual cu această piesă sport de bază?

Citeste si:
Idei practice pentru amenajarea balconului în stil scandinav
Idei practice pentru...

7 reguli pentru a purta un hanorac într-un mod feminin

Atenție la croiala hanoracului pentru acest tip de look de oraș

Un hanorac este prin definiție o bluză amplă, care nu se lipește de corp. Este neapărat o croială ușor largă. Dar atenție, chiar dacă ai găsit hanoracul visurilor tale într-o versiune supradimensionată, păstrează-l pentru alte stiluri și alte ieșiri. Pentru a crea o ținută feminină cu un hanorac pentru femei, rămâi la o croială clasică.

Purtați-l întotdeauna cu pantaloni subțiri

Piesa "mare" a look-ului tău este hanoracul. Așa că nu-l asociați cu haine largi, cum ar fi pantalonii largi. Chiar dacă ești tentată să porți blugii mamei tale cu el pentru a intra în spiritul anilor '80, treci peste asta. Pentru a arăta că silueta ta este încă acolo sub hanoracul mare și gri, pune-ți cei mai buni blugi skinny. Ce bine că blugii skinny s-au întors! Excepția la blugii skinny? Pantalonii evazați, care cel puțin modelează coapsele și sunt piesa de modă a momentului. Pantalonii evazați pot fi purtați și dacă ești înaltă.

Citeste si:
Idei de amenajare care îți sporesc confortul în locuință
Idei de amenajare care îți...

Sparge codurile cu tocuri

Dacă îți dorești un stil ultra-feminin, lasă deoparte tenișii și scoate o pereche de tocuri frumoase. Pe de o parte, vei avea picioare XXL și o siluetă ascuțită, dar, pe deasupra, îți vei feminiza total întregul look. Este un contrast perfect permis și chiar recomandat. Alege și un palton și ținuta e gata.

Nu sări peste accesoriile fashion pentru a feminiza look-ul

Nu sări peste accesoriile fashion pentru a feminiza look-ul

Nu ieși niciodată în oraș fără accesorii fashion. Ele sunt cele care îți vor condimenta ținuta și îi vor conferi un stil maxim. Influencerițele au întotdeauna o geantă frumoasă de designer, o pereche de ochelari eleganți, o pălărie elegantă, un palton etc.

Ei bine, fă și tu la fel ca ele! Chiar și pălăria de stradă este permisă (atâta timp cât o asortezi cu pantofi feminini și un slip mulat).

Citeste si:
Cum să îți protejezi viitorul dacă ești freelancer la început de...
Cum să îți protejezi viitorul...

Aveți grijă de machiajul dvs.

În același spirit, nu uita să ai grijă de machiajul tău. Un ruj frumos, o privire cu ochi de dud, un ten luminos și ușor bronzat, fiecare detaliu este important, chiar și părul puțin ondulat pe care l-ai făcut în două minute înainte de a ieși din casă!

Adaugă un blazer sau un palton lung

Iată secretul de modă al acesto hanorace pentru femei pentru a le purta în oraș: pune-l sub o piesă vestimentară! Iar pentru a-i conferi un aer mai sofisticat și mai șic, nimic nu se compară cu un blazer frumos pentru a pune în valoare silueta. Scurta sau trench-ul este, de asemenea, o opțiune căutată, cu care te poți distra. Combinația noastră preferată? Un palton drept și elegant de culoare camel peste un hanorac gri deschis pentru femei! Este pur și simplu perfect, nu-i așa? Indiferent, îndrăznește să încerci combinații diverse care cu siguranță vor ieși câștigătoare la un moment dat.

Citeste si:
Cadouri speciale de nuntă – 3 idei interesante
Cadouri speciale de nuntă – 3...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 28 Februarie 2023 - 10 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.