Amenajarea curții poate fi greu de realizat, mai ales atunci când ai o varietate de opțiuni disponibile și nu știi care sunt materialele cele mai potrivite. Astfel, pentru a putea face această operațiune mult mai simplă, iată 5 materiale de care ai nevoie pentru amenajarea unei curți!


  1. Piatra decorativă


Pentru un aspect plăcut în amenajarea unei curți, piatra decorativă este o foarte bună alegere. Aceasta adaugă un element natural, însă este, în același timp, rezistentă și durabilă. Aceasta poate fi folosită în diverse zone ale curții pentru crearea de alei, terase, chiar și pentru grădinile cu flori. Necesită o întreținere simplă și este durabilă, rezistentă, dar are și un aspect deosebit.

Astfel, piatra decorativă poate fi folosită sub formă de pietriș, de plăci sau de pavele pentru curte. Cu toate acestea, instalarea sa trebuie realizată de către profesioniști, pentru a avea siguranța unui montaj corect și rezistent de-a lungul anilor. Mai mult, piatra decorativă oferă grădinii tale un aspect elegant și modern, mai ales datorită faptului că aceasta vine într-o multitudine de modele, culori și texturi.


  1. Lemnul


Lemnul este un material versatil, potrivit pentru amenajarea curților și folosit adesea în construcția teraselor, a gardurilor, a grădinilor sau a mobilierului de exterior. Acesta poate fi tratat cu ajutorul unor lacuri și vopsele speciale pentru a spori rezistența sa în timp și pentru a preveni apariția mucegaiului.

Totodată, lemnul este un material des utilizat în crearea unui design elegant și modern, având un aspect natural și cald. Poate fi tăiat și prelucrat într-o varietate și forme și dimensiuni, în funcție de scopul folosirii sale. De asemenea, lemnul se poate achiziționa într-o varietate de culori și texturi pentru a se integra perfect în viziunea ta asupra curții.


  1. Gazonul


Gazonul este o piesă esențială a unei curți atractive, elegante și armonioase, astfel că indiferent că alegi ca acesta să fie natural sau artificial, recomandarea designerilor de exterior este folosirea gazonului. Oferă un aspect mult mai plăcut pentru curtea ta, iar alături de plante, pavele sau chiar de un foișor va oferi o imagine de ansamblu și o atmosferă de poveste.

Citeste si:
Construcție rezistentă: care sunt top 3 materiale folosite?
Construcție rezistentă: care...

Gazonul natural poate fi plantat din semințe sau poate fi achiziționat sub forma unor rulouri sau bucăți ce pot fi asamblate foarte ușor. Acesta necesită udare și îngrijire regulată pentru a-și păstra aspectul sănătos. De asemenea, poți spori efectul pe care gazonul îl oferă curții tale prin adăugarea de plante și flori pentru a crea zone de umbră. Poți, de asemenea, să plantezi în curtea ta diverse legume, fructe sau chiar copaci pentru un plus de naturalețe, crescând, în același timp, utilitatea spațiului din grădină.


  1. Betonul


Pentru suprafețele ce necesită rezistență și care sunt adesea circulate, precum este aleea de intrare în garaj, betonul este cel mai indicat material. Rezistența și durabilitatea sa sunt puncte forte atunci când vrei ca suprafețele importante să fie ușor de întreținut.

Citeste si:
Legea prin care se interzice amplasarea mijloacelor de publicitate...
Legea prin care se interzice...

În același timp, betonul este un material folosit adesea în amenajarea teraselor exterioare, deoarece poate fi lustruit sau colorat pentru a căpăta un aspect atractiv și poate fi personalizat prin aplicarea de modele sau texturi diferite.


  1. Iluminatul exterior


Pentru a crea o atmosferă relaxantă, mai ales pe timpul serii, dar și pentru a pune în evidență materialele alese în amenajarea curții, iluminatul exterior este deosebit de important. Astfel, poți opta pentru montarea de lămpi de exterior în apropierea zonelor de relaxare, pe alei sau în preajma plantelor, ba chiar pe pereții casei. Acestea vor oferi un aspect plăcut și vor evidenția caracteristicile arhitecturale ale casei, precum și designul ales pentru curte.

Prin urmare, curtea poate fi amenajată într-o multitudine de feluri, folosind materiale diverse, însă pentru alegerea acestora este important să știi ce fel de design vrei să folosești pentru curtea ta.

Citeste si:
Ce putere trebuie să aibă centrala electrică potrivită pentru casa ta?
Ce putere trebuie să aibă...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 21 Februarie 2023 - 12 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.