Știm că mirosul este unul dintre cele mai puternice simțuri; el formează în creier conexiuni care ne pot schimba starea de spirit, ne pot face să retrăim amintiri și ne pot încărca cu energie. Mai mult, parfumurile ne pot face să ne îndrăgostim mai repede și mai puternic de o persoană.

Parfumul poate stimula zona din creier responsabilă de emoții, gust și amintiri. Componenta emoțională puternică a parfumului este cea care poate declanșa atracția față de cineva și ne poate face să ne îndrăgostim iremediabil.

Iată care sunt cele mai sexy și mai romantice note din componența parfumurilor, care pot întoarce priviri.


  1. Mosc


Moscul este cea mai folosită materie primă în parfumerie și se regăsește printre notele de bază ale aproape tuturor parfumurilor. Calitățile sale se echilibrează perfect cu alte note și persistă mult timp după aplicare, ceea ce înseamnă că și la sfârșitul unei întâlniri vei putea simți parfumul partenerului tău.

Mirosul de mosc pare să acționeze ca un afrodisiac. Însă acest lucru posibil să fie valabil mai mult în cazul femeilor. Un miros puternic de mosc este deosebit de atrăgător pentru femei, deoarece sensibilitatea femeilor la mosc se pare că este mai mare decât cea a bărbaților.


  1. Vanilie


Parfumurile de vanilie pot fi sexy, subtile, picante și dulci. Există un motiv pentru care vanilia este atât de populară în parfumuri: compoziția sa caldă și dulce este instantaneu reconfortantă. De fapt, vanilia este cunoscută ca fiind un stimulator al stării de spirit.

Vanilia nu are doar un miros dulce, plăcut și delicios de reconfortant: este un fel de magie în termeni de aromă și parfum.

Reputația vaniliei ca afrodisiac puternic rezistă și este adesea prezentă în parfumurile „sexy”, în special în parfumurile ambrate și în cele gurmande, precum și în creațiile „feminine”, „tinere”. O regăsim în multe parfumuri semnate Jean Paul Gaultier, ca notă de bază, și este, probabil, unul dintre cele mai ușor de recunoscut ingrediente de parfum dintre toate.

Citeste si:
Parfumurile de la A la Z – Istoria lor și cum să le alegi pe cele...
Parfumurile de la A la Z –...


  1. Lemnul de santal


Lemnul de santal a fost folosit de mii de ani ca afrodisiac, deoarece ajută la detensionarea organismului, relaxează mușchii și este bine cunoscut pentru proprietățile sale meditative.

Se spune, de asemenea, că îți poate intensifica senzualitatea. După cum sugerează și numele, are o aromă lemnoasă, dar este totuși dulce, ceea ce îl face incredibil de popular atât în parfumurile masculine, cât și în cele feminine.


  1. Iasomia


Iasomia este o notă clasică, hipnotică, fiind folosită în foarte multe parfumuri feminine, dar și în cele masculine. Iasomia este amestecul perfect de floral și lemnos.

Parfumurile care conțin o concentrație mare de iasomie sunt adesea descrise ca având un miros dulce, verde și bogat. Mirosul de iasomie are proprietăți de stimulare a dispoziției și calități afrodisiace, ceea ce face ca efectele sale în cadrul parfumului să fie remarcabile.

Citeste si:
Ce ar fi bine să știi despre parfumurile bărbătești
Ce ar fi bine să știi despre...


  1. Tuberoza


Tuberoza este considerată o notă senzuală prin definiție. Poate că arată ca o floare frumoasă și delicată, dar tuberoza este una dintre cele mai controversate și sexy note în industria parfumurilor. Este amețitoare, grea și dulce. La fel ca iasomia, farmecul său seducător se reduce la indolii care îi conferă un farmec puternic. Indolul este, de asemenea, produs în cantități mici de pielea noastră, ceea ce explică de ce majoritatea oamenilor sunt atrași de aceste note.


  1. Vetiver


Vetiverul este o materie primă râvnită în lumea parfumurilor. Acesta conferă note verzi, lemnoase și pământii compoziției unui parfum. Mirosul său este atât de bogat și unic, încât este aproape un parfum în sine.

Vetiverul conferă parfumurilor o aromă caldă, profundă și elegantă. Această notă a devenit un ingredient emblematic în compozițiile pentru bărbați. Însă, cu timpul, vetiverul a fost inclus și în parfumurile feminine, dezvăluindu-și căldura și intensitatea.

Citeste si:
4 parfumuri care îți vor transforma complet noul an
4 parfumuri care îți vor...

Întâlnim note de vetiver în multe compoziții lemnoase, dar și în acorduri orientale. Într-un parfum chypre, vetiverul se combină de minune cu patchouli. Esența sa poate, de asemenea, să pună în valoare buchetele florale și să îmbunătățească ținuta unui parfum. Acest ingredient acționează ca un excelent fixator pentru notele mai volatile. Este o notă care se regăsește de obicei la nota de bază a piramidei olfactive pentru a oferi căldură și o tentă lemnoasă. Vetiverul este astfel combinat cu alte ingrediente lemnoase, cum ar fi cedrul sau lemnul de santal.

Așadar, atunci când oamenii sunt atrași de diferite persoane, acest lucru are un impact asupra tuturor simțurilor, inclusiv asupra celui olfactiv. În plus, probabil că ai observat că mirosurile se pot amesteca cu amintirile și emoțiile, aducându-te înapoi la ceea ce simțeai într-un anumit moment.

Citeste si:
Notino de Black Friday: Peste o jumătate de milion de produse vândute
Notino a doborât din nou...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 21 Decembrie 2022 - 11 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.