Dacă îți renovezi casă sau apartamentul, zugrăvirea este, cu siguranță, unul dintre punctele aflate pe lista ta. Cu produsele potrivite, această activitate poate fi făcută chiar de către ține, ușor și rapid, cu rezultate excepționale, care durează un timp îndelungat.

Care sunt aspectele pe care trebuie să le iei în considerare pentru a alege cea mai bună vopsea lavabilă? Parcă nu te-ai baza doar pe reclamele de la TV, pe ce îți spune meșterul sau vânzătorul din magazin, ci vrei să știi ce să alegi.

Am căutat răspunsul la această întrebare la Econstrukt – magazin online în care poți găsi tot ce ai nevoie pentru renovarea și amenajarea casei. Vopselele lavabile de la Econstrukt sunt selectate de către specialiști care țin cont de cele mai exigențe standarde de calitate, astfel că tu să ai la dispoziție o varietate de produse pe care să te poți baza în proiectele tale!

Caracteristicile tehnice pe care le au vopselele lavabile sunt adesea trecute cu vederea, deși acestea fac diferența dintre o vopsea slab calitativă și una care poate fi catalogată drept cea mai bună alegere. Conform Econstrukt, dincolo de alegerea culorii și a finisajului, care țin de preferințele tale personale, atunci când alegi vopsea lavabilă ar trebui să te concentrezi pe aspecte practice și pe beneficiile aduse de acestea pe termen lung.

Clasa de lavabilitate. Ce este și de ce determina calitatea vopselei lavabile?

Aproape toate vopselele de interior din magazine sunt lavabile, adică se pot curată. E bine să știi că vopselele se împart în mai multe clase de lavabilitate, în funcție de rezistență lor la curățare. Mai exact sunt cinci clase de lavabilitate. Clasa întâi de lavabilitate cuprinde vopsele foarte rezistente la curățări repetate și intense, care au un preț ridicat, dar și o calitate pe măsură. În schimb clasa a cincea de lavabilitate include vopsele economice, cu preț mic, dar care nu rezistă la curățări repetate.

Pentru spații nepretențioase, fără cerințe deosebite (debarale, magazii, încăperi uscate în care nu se fumează), poți alege o vopsea din clasele de lavabilitate 4 sau 3, în funcție de buget, ușurință în aplicare și consum.

Pentru băi, bucătării și alte spații care se murdăresc frecvent, este bine să alegi o vopsea cu clasa de lavabilitate 1 sau 2, pentru că rezistă la curățare cu agenți de curățare de uz casnic și își vor păstra calitățile și aspectul mai mult timp.

O recomandare excelență de vopsea rezistentă la spălări multiple, de calitate premium este Vitex Classic, pe care o găsești la Econstrukt. Este încadrată în Clasa 1 de lavabilitate, rezistând la sute de spălări. Dacă pereții tăi încă rețin urmele de murdărie cauzate de lovirea accidentală cu pantofii, de lăbuțele cățelului sau de cafea, în ciuda spălării, această este cea mai bună alegere pe care o poți face. Astfel, te vei asigura că petele pot fi curățate rapid și simplu în viitor, fără că finisajul să aibă de suferit.

Puterea de acoperire și rată de întindere a vopselei lavabile

Economisește timp și bani cu alegerea perfectă, acordând atenție puterii de acoperire și ratei de întindere atunci când cumperi vopsea lavabilă.
Că regulă generală, cu cât sunt necesare mai puține straturi de vopsea lavabilă, cu atât produsul este mai bun: nu investești într-o cantitate mare de vopsea, iar timpul de aplicare și efortul se reduc. De aceea, este important să alegi lavabilă de bună calitate, care să se aplice rapid și ușor (adică să aibă o rată de dispersie ridicată) și să asigure acoperirea necesară de la primul sau al doilea strat.

Dacă faci trecerea de la o culoare închisă la una deschisă, puterea de acoperire este cu atât mai importantă. Vitex Classic nu dezamăgește nici din acest punct de vedere, iar la Econstrukt o poți găsi în varianta alb mat sau deja colorată în nuanțe deschise, pentru că tu să faci schimbarea planificată fără efort.

Mirosul

O vopsea care miroase pe durata aplicării și după aplicare, poate fi o problema pentru persoane alergice sau pentru o camera de copii și de aceea mirosul este foarte important.

Vitex Classic este soluția ideală pentru persoanele cu sensibilitate olfactivă, fiind o vopsea cu miros foarte slab, practic inodoră pe durata și după aplicare. Are conținut de compuși organici volatili aproape zero, contribuind astfel la cea mai bună calitate a aerului în interior, precum și la un mediu mai sănătos. Vitex Classic deține certificarea “Indoor Air Comfort GOLD” acordată pe baza celui mai riguros sistem de evaluare a emisiilor de interior din lume.

Bonus tip: La Econstrukt găsești peste 4500 de nuanțe de vopsea lavabilă, grație sistemului de colorare Vitex!

În concluzie, criteriile esențiale de care trebuie să ții cont pentru a alege vopselele lavabile cele mai bune sunt: clasa de lavabilitate, puterea de acoperire și rată de dispersie, mirosul vopselei și al aerului din încăpere după zugrăvit. Iar pentru produse cu care poți obține chiar tu rezultate demne de manoperă unui profesionist, poți consulta întreagă gama de vopsele lavabile de la Econstrukt.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 29 Noiembrie 2022 - 02 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.