Mai ales în vremurile actuale, reducerea costurilor, cu precădere a facturilor, reprezintă un aspect pe care să îl iei în considerare. Totuși, dacă abordezi o strategie pragmatică și faci anumite achiziții inteligente, te poți bucura atât de confort sporit, dar și de mai puține cheltuieli. Așadar, mai jos găsești câteva sfaturi utile pe care să le pui în practică ca să duci o viață mai bună.

Pune accent pe confortul termic

Confortul termic e un subiect care ar fi indicat să te preocupe, de aceea, ai nevoie de un sistem de încălzire eficient. Totuși, înainte de instalarea acestuia, asigură-te că îți termoizolezi locuința, ca să previi pierderile de energie. Apoi, stabilește-ți un buget și vezi care sunt opțiunile potrivite pentru casa ta. În funcție de suprafața pe care o ai la dispoziție, ai putea alege să încălzești încăperile cu ajutorul unei centrale termice pe gaze, să îți instalezi un termoșemineu, să folosești pompele de căldură sau să apelezi la încălzirea prin pardoseală. O altă soluție ar fi, mai ales dacă locuiești într-o garsonieră, să achiziționezi o aerotermă sau un calorifer electric.

Fă-ți stocuri de energie electrică și renunță la becurile clasice

O altă măsură care are consecințe benefice pe termen lung e să îți faci stocuri de energie electrică. Mai precis, mai ales dacă stai la casă, poți apela la panourile fotovoltaice, adică la o sursă regenerabilă cu ajutorul căreia vei face economii. Chiar dacă investiția inițială este destul de mare, în timp, această decizie va fi una inspirată.

La fel de bine, o altă variantă demnă de luat în calcul este să renunți la becurile clasice și să le înlocuiești cu cele smart. Pe lângă un confort sporit, iluminatul inteligent scade costurile cu privire la energie, deci nu vei avea de achitat facturi uriașe. În plus, indicat ar fi să îți înlocuiești mașina cu un model electric, ca să nu mai plătești impozitul auto, iar cheltuielile legate de alimentare să se micșoreze.

Înlocuiește aparatele vechi cu cele de ultimă generație

De asemenea, este recomandat să înlocuiești aparatele vechi cu modele noi, de ultimă generație, fiindcă cele uzate consumă foarte multă energie electrică. Așadar, fă-ți o listă cu lucrurile și accesorile la care poți renunța. De exemplu, ai putea să îți achiziționezi o mașină de spălat rufe cu uscător încorporat. La fel de bine o să îți prindă și o ladă frigorifică sau o mașină de spălat vase, mai ales dacă nu ai timp pentru această activitate.

Citeste si:
Ce servicii oferă o agenție funerară profesională și ce costuri...
Ce servicii oferă o agenție...

În plus, când vine vorba de făcut curățenie, util ar fi să folosești un robot de aspirare. În același mod, gândește-te și cât petreci în bucătărie și ia măsurile potrivite, ca să câștigi timp. Mai exact, o să îți fie de folos un espressor, un toaster, un cuptor cu microunde, o plită electrică, blender sau alte ustensile.

Încadrează-te în bugetul lunar

Pe lângă sfaturile de mai sus, este indicat să ții cont de alt aspect important, adică de bugetul lunar. Mai precis, dacă vrei să reduci din costuri, cel puțin pentru o perioadă, încearcă să găsești noi metode de a face economii. De exemplu, să renunți să mai mănânci în oraș sau să comanzi mâncare. La fel de bine, ai putea să nu mai cheltui banii pe îmbrăcăminte și încălțăminte de care nu ai nevoie. Pe de altă parte, să îți iei al doilea job ar fi o idee bună, dacă vrei să îți mărești veniturile lunare.

Citeste si:
Cum să îți îmbunătățești confortul din locuință pe timp de iarnă
Cum să îți îmbunătățești...

Acum, vezi care sunt nevoile tale și care ar fi cea mai bună soluție la care poți apela ca să îți reduci costurile și să îți sporești confortul. Ține cont de priorități și alege varianta optimă pentru tine și cei dragi.


Despre autor:


Ultima actualizare: 22 Noiembrie 2022 - 03 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.