Campaniile de Black Friday au fost în 2022 mai așteptate ca niciodată, în condițiile în care inflația la valori mari a determinat scăderea puterii de cumpărare, iar românii au fost și mai interesați să profite de cele mai semnificative reduceri de prețuri din an. Este ceva obișnuit ca fiecare nouă ediție de Black Friday să consemneze noi recorduri în comerțul electronic din țara noastră.

În 2022, magazine online din toate domeniile - produse și servicii - au lansat oferte de Black Friday în luna noiembrie. Desigur, această sărbătoare a reducerilor maximale nu mai este legată de o zi anume, fiecare retailer alegând perioada de timp în care să propună campania promoțională de Black Friday. De la începutul lunii noiembrie și până la final, în e-commerce se pot identifica o mulțime de promoții sub simbolul deja foarte cunoscut și în România.

Magazin de electrocasnice și electronice - iată principala căutare de e-shop și în acest an, cu ocazia reducerilor la nivel maxim. Produsele de tip electrocasnice mari și mici, precum și cele din categoriile smartphone, laptop și TV rămân în topul favoritelor, alături de alte gadgeturi și accesorii IT&C. Acest lucru se explică în două moduri: pe de o parte, produsele electronice și electrocasnice au de obicei valori mari, iar discounturile chiar contează în buget; pe de altă parte, mai ales electronicele sunt produse care se uzează rapid (uzură tehnică, dar mai ales uzură morală, căci tehnologia avansează fantastic) și necesită înlocuire foarte des.

Un alt motiv pentru care au fost în prim-plan de Black Friday aceste magazine de electronice și electrocasnice este apropierea Sărbătorilor de iarnă. Produse de acest gen sunt ideal de oferit celor dragi drept cadouri de Crăciun. În plus, multe familii decid să cumpere lucruri noi pentru casă la final de an, inclusiv electrocasnice mari.

Ce alte tipuri de magazine online au oferit reduceri de Black Friday 2022?

Promoții aflate de mare căutare de Black Friday 2022 au fost și cele pentru articole fashion, produse cosmetice, produse alimentare, jucării, bijuterii, produse pentru sănătate. La partea de servicii, interes este ca de obicei pentru rezervarea de vacanțe la preț cât mai redus - oferte de tip early booking cu cazare și zboruri la prețuri mai mici decât în mod normal.

Citeste si:
Electrocasnicele care consumă cea mai multă electricitate dacă nu...
Electrocasnicele care consumă...

Cum vor evolua prețurile în viitorul apropiat?

Se știe că inflația rămâne o problemă mare în țara noastră, ca și în restul lumii. Noile stocuri de produse vin de cele mai multe ori cu prețuri în creștere. Măririle de preț pot ajunge și la zeci de procente, căci înglobează multe costuri mai ridicate pe traseul de aprovizionare (producător, importator / distribuitor, retailer). Au crescut în ultima perioadă costurile de producție (mai ales din cauza creșterii prețurilor la energie), dar și costurile de transport și cele cu resursele umane în ansamblu.

În funcție și de evoluția cursului valutar, cel mai probabil scumpirile vor continua în retailul online, ca și în cel offline. În acest context, perioadele cu campanii promoționale sunt ocazii excelente de a cumpăra produsele dorite, în special din categoria bunurilor de folosință îndelungată.

Citeste si:
3 electrocasnice care te vor ajuta să gătești mai sănătos
3 electrocasnice care te vor...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 18 Noiembrie 2022 - 02 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.