Asociația Pacienților cu Afecțiuni Neurodegenerative din România organizează cea de-a cincea ediție a conferinței naționale a tinerilor cu scleroză multiplă (18-40 ani), la Brașov, în perioada 18-20 noiembrie 2022.

Scleroza multiplă este o afecțiune neurodegenerativă a sistemului nervos central, în care sistemul imunitar atacă teaca de mielină. Potrivit celor mai recente date statistice, în lume sunt 2,8 milioane multiple de pacienți cu scleroză multiplă, dintre care peste un milion se află în Europa.

Diagnosticarea se realizează cel mai des la vârste cuprinse între 20-40 ani, confirmând încă o dată că scleroza multiplă este cea mai invalidantă afecțiune a adultului tânăr. Simptomele se manifestă diferit de la o persoană la alta, de la o zi la alta, motiv pentru care este numită “boala cu o mie de fețe”. Provocări în gestionarea diagnosticului apar aproape zilnic și au impact asupra familiei, vieții sociale sau la locul de muncă.

Evenimentul are ca obiectiv crearea unei comunități a tinerilor cu scleroză multiplă, care se sprijină reciproc și constant, o comunitate care să aibă acces la cele mai noi informații și să se implice în activități de susținere a noilor diagnosticați sau a celor care se confruntă cu dificultăți în acceptarea și gestionarea diagnosticului.

Evenimentul va fi transmis pe pagina Facebook APAN (www.facebook.com/APANRomania) sâmbătă 19 noiembrie 2022 (10,30 – 18,30), restul sesiunilor de vineri și duminică fiind accesibile doar offline.

“APAN reprezintă comunitatea tinerilor cu scleroză multiplă la nivel național și european, prin proiecte în parteneriat cu EMSP, MSIF, EFNA, EBC și alte asociații europene.

APAN își dorește să inspire tinerii cu SM pentru implicare atât la nivel național, cât și la nivel european, pentru a avea acces la ultimele informații din domeniu. De asemenea, îi vom încuraja pe cei care vor să se implice în campaniile de conștientizare și advocacy pentru o viață mai bună, în viitor, a persoanei cu SM.

Citeste si:
Conferința națională tineri cu scleroză multiplă 2023
Conferința națională tineri...

Vom oferi informații despre afecțiune și liniile de tratament disponibile, vom vorbi despre importanța tratamentului timpuriu și aderență, nutriție, beneficiile apifitoterapiei și ale Vitaminei D și vom avea multe sesiuni de storytelling.

Dorim să aducem tinerilor speranța și informațiile de care au nevoie pentru a trăi o viață, pe cât se poate de normală, cu scleroză multiplă”. Eduard Andrei Pletea – vicepreședinte APAN

Cazarea și mesele sunt asigurate de APAN pentru persoanele diagnosticate cu scleroză multiplă.

Dorim să mulțumim sponsorilor pentru sprijinul oferit în organizarea acestui eveniment: Bristol Myers Squibb, Novartis, Roche, Sanofi, Merck.

Asociația Pacienților cu Afecțiuni Neurodegenerative

Eduard Andrei Pletea

Vicepreședinte APAN

Citeste si:
Accident în lanț pe un pod din Brașov. 17 mașini au fost implicate...
Accident în lanț pe un pod...

eduard.pletea@afectiuni-neurodegenerative.ro

www.afectiuni-neurodegenerative.ro

www.facebook.com/APANRomania

www.facebook.com/NeuroReabilitare


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 16 Noiembrie 2022 - 10 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.