Alegerea tipului potrivit de încălțăminte și a mărimii potrivite pentru fiecare etapă de dezvoltare este extrem de importantă pentru sănătatea copiilor. În fiecare dintre ele, copilul dumneavoastră are nevoie de un tip de încălțăminte copii și de câteva caracteristici fundamentale. În etapa de la nou-născut la doi ani, trebuie să căutăm cea mai potrivită încălțăminte copii.

Aflați cum ar trebui să fie primii lor pantofi pentru copii, părțile pe care trebuie să le aibă un pantof pentru copii, funcția pe care o au în fiecare etapă și care sunt cei pe care trebuie să îi evităm pentru a nu le afecta dezvoltarea. Răsfățați picioarele bebelușului dumneavoastră cu încălțăminte bună și adecvată pentru bebeluși, care să favorizeze dezvoltarea și creșterea picioarelor lor.

Știți care sunt cele mai potrivite mărimi de pantofi pentru un nou-născut?

Atunci când vorbim despre pantofi pentru bebeluși, vorbim despre pantofi fără talpă sau ghete fete sau băieți pentru nou-născuți și încălțăminte pentru bebeluși, pentru târâre și primii pași. Aceasta este etapa pentru copiii de la nou-născuți până la vârsta de aproximativ doi ani.

Primii pantofi pe care îi punem unui nou-născut pornesc de la mărimea 16 și ajung până la mărimea 19 sau 20. Începând cu nouă luni, bebelușul tău va începe să se sprijine pe pământ și va dori să facă primii pași, așa că a venit momentul să îi punem pantofi pentru bebeluși cu talpă. În această fază, când încep să facă primii pași și până la vârsta de doi ani și merg liber, vom fi trecut prin mărimile 17 sau 18 până la mărimea 24, aproximativ, deoarece creșterea picioarelor unui bebeluș poate varia de la unul la altul.

Modificările de mărime în acești doi ani se produc de obicei la fiecare trei luni aproximativ. Cu toate că, la nivel individual, constituția fiecărui copil și sexul copilului contează, deoarece băieții tind să aibă picioarele mai mari decât fetele. De exemplu, nu vom cumpăra aceleași ghete de fete sau de băieți.

Citeste si:
Profită de cele mai tari promoții la telefoanele Samsung de Black...
Black Friday 2022. Profită de...

Marja adecvată la încălțăminte copii nouă ar trebui să fie de aproximativ un deget între călcâiul pantofului și călcâiul piciorului cu pantoful deschis. Deși trebuie să ținem cont de faptul că un pantof pentru un nou-născut nu este același lucru cu un pantof pentru un copil care deja merge. Pantoful trebuie să le susțină și să le ofere stabilitate, astfel încât un pantof prea mare este la fel de dăunător ca și un pantof mic.

Verificați periodic dacă există schimbări de mărime atunci când le scoateți pantofii. Uitați-vă la talpa pantofului pentru a vedea dacă există urme pe degetul de la picior, dacă există roșeață pe călcâi sau pe degetele de la picioare sau urme frecare.

Caracteristici pentru încălțăminte copii fără talpă

Citeste si:
Pășește cu încredere în noul an!
Pășește cu încredere în noul an!

Cele mai importante caracteristici pe care trebuie să le aibă pantofii pentru copii fără talpă sunt flexibilitatea tălpii, că sunt confecționați din materiale de calitate, cum ar fi căptușeala din piele de căprioară și că sunt pantofi moi și flexibili.

Picioarele bebelușilor au nevoie de libertate și mobilitate, așa că au nevoie de încălțăminte copii foarte flexibilă

și moale, care să le permită să își miște picioarele și degetele de la picioare. De asemenea, este important să le permiteți mobilitate la nivelul gleznei, așa că ar trebui să evităm ghete fete sau băieți care depășesc glezna.

Căptușelile din piele de căprioară sunt cele mai potrivite pentru ei, deoarece este o piele foarte moale. În timpul verii, ele pot purta pantofii fără șosete, așa că trebuie să fim foarte atenți la materialele pe care le alegem pentru încălțămintea lor. Pantofii din piele le vor ajuta picioarele să respire, evitând transpirația.

Citeste si:
Ianis Hagi și Elena, un Crăciun special. Au devenit soț și soție:...
Ianis Hagi și Elena, un...

Alegeți întotdeauna pantofi cu închizătoare cu velcro, catarame sau nasturi. Chiar dacă nu sunt pantofi pentru sprijin sau pentru mers, pantoful trebuie să fie atașat de picior, astfel încât să nu le piardă sau să cadă.

Ce încălțăminte ar trebui să evităm pentru nou-născuți?

În afară de evitarea pantofilor pentru bebeluși care nu sunt fixați pe picior, cum ar fi balerinii sau mocasinii, pentru că îi vor pierde, ar trebuie evitați și pantofii care pot influența negativ sănătatea picioarelor lor.

Căptușelile sunt cele mai potrivite, evitându-se materialele plastice, materialele sintetice sau materialele toxice. Aceste materiale sunt dăunătoare, deoarece nu sunt respirabile și provoacă transpirație. În plus, este de asemenea necesar să aveți grijă la pantofii colorați, deoarece bebelușii îi pun foarte des în gură.

Citeste si:
Claudia Pătrășcanu, dată afară cu copiii din casa fostului soț:...
Claudia Pătrășcanu, dată...

De asemenea, evitați încălțămintea rigidă, dură sau din materiale nu foarte flexibile care nu permit mobilitatea piciorului. Optați pentru ghete fete sau băieți moi, din materiale ușoare. Aveți grijă la pantofii care au franjuri sau detalii care pot fi băgate în gură. De la aproximativ nouă luni bebelușul tău va începe să se ridice, să se sprijine pe pământ și să facă primii pași. Va fi sosit momentul să lăsați pantofii de pătuț pentru a trece la încălțămintea pentru târât și primii pași.


Despre autor:


Ultima actualizare: 15 Noiembrie 2022 - 05 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.