Alegerea unor cadouri pentru copii este unul dintre cele mai distractive lucruri pe care le poți face. Vei păși într-o lume plină de jucării, de haine colorate și cărți de povești cu personaje fantastice. Deși pare o misiune ușoară, alegerea cadourilor potrivite ar trebui să se bazeze pe un plan bine făcut înainte.

Poți opta pentru câteva criterii universal valabile, dar care te vor ajuta să te orientezi mai rapid. Începând cu vârsta copilului, preferințele, nivelul de dezvoltare fizică și cognitivă, pasiunile și interesele proprii și până la culoarea preferată, toate acestea sunt detalii care pot face ca un cadou să fie cu adevărat deosebit.


  1. Jocuri de construcții


Cu ajutorul seturilor de construcții, copiii se vor distra foarte bine dar, în același timp, vor beneficia de nenumărate avantaje din punct de vedere al dezvoltării. Atunci când manevrează cuburile de lemn sau piesele Lego, cei mici își dezvoltă abilitățile motorii și coordonarea ochi mână. Descoperă cele mai noi modele de jucării, care îi vor ajuta pe copii să înțeleagă lumea din jurul lor, achiziționând informații importante despre concepte precum echilibrul sau legătura dintre cauză și efect.


  1. Cărți de povești


Lectura este una dintre cele mai importante activități în copilărie, din acest motiv cărțile reprezintă întotdeauna un cadou interesant și deosebit Cititul dezvoltă memoria, concentrarea și abilitățile de comunicare. Atunci când citesc, copiii descoperă un univers fantastic, plin de personaje complexe, iar asta le dezvoltă imaginația și creativitatea.


  1. Bicicletă sau trotinetă


Mișcarea fizică reprezintă una dintre condițiile esențiale pentru o viață sănătoasă și o dezvoltare armonioasă. Mersul pe două roți le dezvoltă celor mici niște abilități unice printre care simțul echilibrului și al vitezei. Coordonarea mâinilor și picioarelor în funcție de informațiile transmise de creier este o altă achiziție de care cei mici vor beneficia pe termen lung. Și tricicletele sunt un cadou grozav, în special pentru copiii mai mici, aflați la începutul acestei aventuri cu pedale.

Citeste si:
Suma medie pe care românii o cheltuie anual pe cadouri
Suma medie pe care românii o...


  1. Jucării STEM


Jucăriile STEM le oferă copiilor o introducere în lumea științei, reprezentând un cadou deosebit atât din punct de vedere al distracției oferite, dar și al beneficiilor implicite. Jucăriile STEM includ informații din lumea științei, tehnicii, matematicii și informaticii, ajutându-i pe cei mici să învețe să facă raționamente logice, să rezolve probleme și să gândească critic. Copiii vor achiziționa abilități extrem de valoroase, de care se vor folosi inclusiv în viața de adult.


  1. Seturi de haine


Unii copii preferă jucăriile, dar alții adoră să primească haine. În funcție de interesele destinatarului, poți opta pentru un costum de supererou sau o rochiță de prințesă. De asemenea, hainele pentru purtatul zilnic vor fi și ele apreciate, indiferent dacă este vorba despre o pereche de jeanși, un pulover călduros sau un tricou cu imprimeu. Alege întotdeauna haine colorate vesel, realizate din materiale ecologice și care nu conțin substanțe chimice toxice sau cu potențial alergenic. În special în cazul cadourilor pentru copii mici, va trebui să alegi haine care nu conțin piese mici sau detașabile, cum sunt nasturii, cordoanele sau alte decorațiuni. Acestea se pot desprinde și pot reprezenta pericol de înghițire, sufocare sau strangulare.

Citeste si:
Idei de cadouri pentru femeile care apreciază eleganța și rafinamentul
Idei de cadouri pentru...

Dacă vrei să alegi un cadou deosebit, care va fi cu adevărat apreciat de copilul care îl va primi, nu uita să ai întotdeauna în vedere pasiunile celui mic. Indiferent dacă vrea să facă sport, să picteze ori să cânte, un cadou care să îi completeze interesele personale este întotdeauna o alegere inteligentă. Cărțile vor ajuta la construirea unei biblioteci, care este întotdeauna un companion de încredere, în timp ce jocurile de societate ajută la petrecerea unui timp de calitate alături de prieteni sau familie. Ține cont de recomandările de mai sus și vei reuși întotdeauna să faci un copil fericit, oferindu-i exact cadoul pe care și-l dorește.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 31 Octombrie 2022 - 12 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.