Luna decembrie este, prin excelență, una a cadourilor. Și nu ne referim neapărat la cele oferite celor dragi nouă, ci și partenerilor de afaceri, celor mai importanți clienți sau salariaților tăi. În aparență pare simplu, dar în realitate să găsești un cadou business poate fi ceva mai complicat. Criteriile pe care le aveau în vedere atunci când căutai cadoul perfect pentru cei dragi nu mai sunt acum valabile, pentru că da, relația pe care o avem cu partenerii de afaceri, clienții sau angajații nu este atât de apropiată încât să ne permită alegerea unor daruri mai personale.

Cadouri business de evitat

De asemenea, există și unele cadouri business care ar fi bine să le eviți dacă nu vrei ca gestul tău să fie unul greșit interpretat. Este vorba despre acele daruri cu tentă religioasă, care au legătură cu anumite preferințe politice, cu nuanță sexuală sau foarte personală. Sună chiar complicat, nu? Nicio problemă, suntem aici să îți venim în ajutor și să îți oferim câteva sugestii de daruri pentru care ai putea opta. Relaxează-te și citește în liniște recomandările noastre! Sigur vei găsi printre ele măcar unul care să îți fie pe plac!

Recomandări de bun simț

Înainte de a-ți prezenta sugestiile noastre despre ce ar putea reprezenta cadoul perfect într-o lume a afacerilor, avem și unele mici îndrumări care te ajută să alegi mai bine.

Dacă este vorba despre un cadou pentru șefii tăi, nu opta să oferi singur un dar. Sugerează-le colegilor tăi o astfel de idee, pentru că astfel veți reuși să demonstrați să sunteți o echipă, un întreg, iar șefii se pot baza pe voi. Cam acesta ar trebui să fie mesajul pe care trebuie să îl transmiteți prin gestul vostru. Chiar și când optezi pentru cosuri cadou Gift Idea lucrurile sunt mult mai simple așa.

Ce mesaj transmite cadoul tău

După cum spuneam mai sus, trebuie să ai mare grijă la mesajul pe care îl transmite cadoul tău business. Chiar dacă poate intenția ta a fost una bună, există riscul ca acesta să fie interpretat în mod eronat. Atenție, întotdeauna un astfel de dat trebuie să sugereze recunoștință și respect. Prin urmare, cadourile mult prea personale chiar nu își au locul aici. Dar, să revenim cu câteva sugestii de cadouri business care se potrivesc de minune cu orice prilej, inclusiv cel al Sărbătorilor de Iarnă!

Citeste si:
Agri Trade Summit 2024, o nouă ediție de succes
Agri Trade Summit 2024, o...

Instrumente de scris

De regulă, managerii sau cei care conduc o afacere sunt cei care apreciază foarte mult instrumentele de scris de bună calitate, iar dacă mai sunt și niște modele de lux sau chiar vintage, este chiar perfect! Așa că nu ai cum să dai greș atunci când cadoul tău business este alcătuit dintr-un set de scris, de foarte bună calitate. Acesta ar trebui să conțină un stilou cu rezervor, călimară cu cerneală, port-stilou, chiar și toc, și multe alte accesorii. Sigur vei reuși să impresionezi. Nu uita ca pe ele, în mod discret, să fie gravat și logo-ul companiei tale, pentru ca de fiecare dată când le folosesc să își amintească de gestul tău frumos și compania ta.

Decorațiuni de birou

Chiar dacă poate intenționezi să oferi darul tău business cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă, asta nu înseamnă că decorațiunile de birou trebuie să aibă obligatoriu drept temă iarna, Crăciunul, oameni de zăpadă și altele asemănătoare. Dimpotrivă, darul tău trebuie să fie unul… atemporal. În acest scop, îți poți îndrepta atenția către un tablou, o busolă, un ceas de birou, o statuetă… ceva care știi că i-ar face mare plăcere și care să se potrivească bine cu piesele de mobilier și aranjamentul ales pentru biroul său.

Citeste si:
Cadouri deosebite pe care le poți oferi femeilor din viața ta
Cadouri deosebite pe care le...

Carti

Aici, lucrurile sunt puțin mai dificile. Este posibil ca oferind o carte să nu nimerești exact genul preferat al celui care urmează darul tău, și atunci nu ai fost prea inspirat cu darul tău! Pentru a nu greși, cărțile de dezvoltare personală sunt o sugestile mai bună, ori poate cele de management! De asemenea, specialiștii cred că și anumite ediții de lux ale unor capodopere ale literaturii universale reprezintă o idee de cadou business foarte inspirat. O altă sugestie ar fi o carte a unui autor celebru, cu autograf în original. Dacă însă ești de părere că de fapt, cărțile sunt un cadou mult prea personal, și îți este teamă ca mesajul tău să nu fie greșit interpretat, mai bine renunță la el.

Coșuri cadou, mereu perfecte

Un cadou business pe care nu greșim atunci când îl catalogăm ca fiind unul perfect îl reprezintă și coșurile cadou. Și, din punctul nostru de vedere, nu ai cum să dai greș cu ele. Cel mai bine optează pentru unul care să conțină produse de o bună calitate, de care să se servească ușor și cu plăcere. Nu este deloc greșit să optezi pentru produse de lux. Există chiar și cosuri cadou Craciun pentru angajati pline de produse gourmet sau premium, care sigur le va face mare plăcere să le savureze, de regulă alături de cei dragi. Un coș cadou este modul perfect de a-ți arăta mulțumirile, respectul și recunoștința. Și, de această dată, calitatea trebuie să fie net superioară cantității. Atenție și la modul în care este ambalat și livrat darul tău, așa că este bine să apelezi din timp la un furnizor profesionist. De asemenea, ai grijă ca în coșul tău cadou să se afle și o felicitare sau un card special pe care să scrii câteva rânduri, deoarece este un gest de bun gust și demonstrează faptul că ai pus și ceva suflet în darul tău.

Citeste si:
Idei de cadouri pentru femeile care apreciază eleganța și rafinamentul
Idei de cadouri pentru...

Despre autor:


Ultima actualizare: 19 Octombrie 2022 - 01 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.