Există unele persoane care își petrec marea majoritate a timpului liber în bucătărie, datorită pasiunii pentru gătit. De altfel, mai sunt și acele persoane care văd bucătăria doar ca un loc unde iau masa pe fugă, sau prepară ceva rapid. Indiferent care ar fi situația, electrocasnicele sunt esențiale pentru fiecare persoană și nu ne referim neapărat la frigider sau aragaz, fără de care nu ar exista bucătărie.


  1. Cuptorul cu microunde


Pentru persoanele ocupate, care stau acasă mai mult în weekend, timpul pentru gătit va fi inexistent. Vor trebui să găsească alternative rapide care să îi ajute să ia măcar micul dejun înainte de a ieși din casă, dar să fie și sănătos, în același timp.

Aici intervine cuptorul cu microunde, care trebuie să ocupe un loc în orice bucătărie. Cu ajutorul lui, poți încălzi rapid un croissant sau, prin câteva ingrediente, să pregătești o budincă de ovăz, în doar câteva minute, la microunde.

Există numeroase variante și modele care se integrează în orice bucătărie cu ușurință, din punct de vedere al design-ului. Cuptoare cu microunde Daewoo sunt concepute pentru orice tip de bucătărie, fie ea modernă sau clasică.


  1. Aparatul de cafea


A devenit o tradiție pentru marea majoritate a persoanelor să înceapă dimineața alături de o cafea. Pentru un start bun al dimineții, aceasta poate fi preparată acasă, chiar și într-un timp scurt, cu ajutorului unui aparat de cafea.

Față de clasica variantă la ibric, un aparat de cafea pregătește aproape singur cafeaua, cu o singură apăsare pe buton și tipul de cafea preferată. Pentru un gust cu și mai multă savoare, se poate folosi espressorul automat, care acceptă cafeaua boabe.


  1. Grătarul electric


Gustul autentic al mâncării se simte mai bine dacă este gătită pe grătar. Pe un grătar electric pot fi preparate mai multe tipuri de alimente, de la legume până la clasicii mici. Poate fi de ajutor în cazul unui regim alimentar sau în familiile numeroase, când nu mai există idei pentru masa de prânz sau cină. Datorită dimensiunilor reduse, este ușor de depozitat în orice colț al bucătăriei. În plus, se curăță ușor, prin soluții special concepute pentru astfel de electrocasnice.

Citeste si:
Rabla pentru Electrocasnice 2022. Ce aparate pot achiziționa...
Rabla pentru Electrocasnice...

Astfel, un grătar electric ușurează munca în bucătărie și, totodată, pot fi preparate alimente gustoase și sănătoase. Mai mult, fiind simplu de manevrat, poate fi folosit de orice membru al familiei, cu excepția copiilor.


  1. Oala Multi-Cooker


Tehnologia a transformat și bucătăria, prin electrocasnicele noi apărute. Un astfel de exemplu este și oala multi-cooker, care gătește, practic, singură. Îndeplinește mai multe funcții, de la fierbere, sotare, rumenire, copt, fiert la abur, dar se pot găti cu ușurință la ea și preparate precum risotto sau sosuri.

Odată ce sunt puse ingredientele în oală și aleasă funcția potrivită, va prepara mâncarea, în intervalul de timp setat. În plus, unele dintre ele au și funcția de păstra mâncarea caldă pentru mai mult timp. Este o inovație care trebuie să se regăsească în orice bucătărie, pentru mese simple și savuroase.

Citeste si:
5 Gadgeturi pentru bucătărie care îți fac viața mai frumoasă
5 Gadgeturi pentru bucătărie...


  1. Blenderul


Cu ajutorul unui blender, se pot pregăti băuturi naturale care stau la baza unui mic dejun sănătos, din legume sau fructe. De altfel, cu aceeași ușurință se prepară și supele creme, din legume fierte sau coapte.

După modelul ales, se poate adapta intensitatea în funcție de duritatea alimentelor. Devine esențial pentru familiile unde există copii mici, prin gustări rapide și sănătoase, dar și pentru cine vrea să își găteasă orice masă a zilei în câțiva pași, sățioasă și nutritivă.

Există numeroase electrocasnice care asigură o eficiență maximă în bucătărie. Câteodată, însă, nu este nevoie să le ai pe toate pentru a prepara mese pe gustul tuturor. Trebuie să existe unele care își fac treaba sigur și eficient, cum ar fi și cele de mai sus.

Citeste si:
Cum alegi masa de bucătărie – 4 criterii
Cum alegi masa de bucătărie –...

Despre autor:


Ultima actualizare: 15 Septembrie 2022 - 09 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.