Stilul cowboy a apărut în secolul al XIX-lea și era asemănat cu vestimentația din Vestul sălbatic, unde era nevoie de cowboy curajoși. Aceștia din urmă au devenit muze pentru moda noastră, deoarece așa a luat naștere vestimentația western.

Din anii 1930, imaginea de cowboy a devenit eroică și, prin urmare, aceste personaje au început să apară în filme, reclame, videoclipuri muzicale și alte domenii de artă. Acesta este modul în care stilul de cowboy a câștigat inima a milioane de fani, nu numai în America, ci în întreaga lume.

Evoluția stilului cowboy

Stilul de viață cowboy a fost transformat în anii 30 și 40 ai secolului XX și nu se mai concentra exclusiv pe practică, ci pe modă și stil. Influența Hollywood-ului și popularitatea în creștere a filmelor "occidentale" au dus la apariția cizmelor de cowboy colorate, din piele. Actorii, cum ar fi Gregory Peck și John Wayne, au început să folosească stiluri mai moderne, provocând o cerere mai mare pentru versiunile colorate.

În anii 1960, cizmele de cowboy au suferit o altă transformare. Tinerii, la vremea respectivă, și-au pierdut interesul pentru modelele luxoase purtate de părinții și bunicii lor. Ei au căutat modele mai simple, la fel ca încălțămintea purtată cu blug. Producătorii au răspuns cerințelor cu cizme cu tocuri joase și piele simplă în nuanțe de negru și maro. Acest lucru s-a schimbat rapid în anii 1970, când vârful ascuțit al botinelor a atins popularitatea. Abia în anii 1980, odată cu lansarea unui celebru film, fanii acestui stil au început să ceară ghete negre și albe.

Până în epoca industrială, cizmele erau lucrat manual, în mai multe stiluri, în funcție de cultură. Se spune că primele modele stil cowboy au fost realizate în Spania, la începutul secolului al XVI-lea. Revoluția industrială a făcut posibilă producția în serie a cizmelor, iar un exemplu de model pe care îl regăsim și astăzi și care a fost proiectat în acest mod, a fost cel al mărcii Wellington, al cărei model de cizme era scurt, însă tot orientat spre cavalerie. Modelul a rămas popular în rândul cowboy-lor din SUA până în anii 1860, fiind des utilizat în zonele din Kansas, Texas și Oklahoma, în care se creșteau vite.

Citeste si:
8 metode care sa te ajute sa duci orice lucru la bun sfarsit
Nu te complace in apatie si...

Ce piese vestimentare imită stilul cowboy?

Elementele care fac parte din stilul cowboy constau dintr-o serie de lucruri de bază. În ciuda faptului că stilul de cowboy a fost inițial pentru bărbați, jumătatea frumoasă a umanității, s-a îndrăgostit și ea de cizmele, pantalonii, tricourile și pălăriile specifice acestei tendințe. Dacă sunteți femeie și vreți să imitați această modă, primul aspect pe care trebuie să îl luați în considerare este încălțămintea, mai exact, este vorba de ciocate dama. În Occident, cizmele erau din piele de culoare neagră sau maro și aveau o popularitate extrem de mare în rândul populației din vestul Occidentului. Alte caracteristici ale stilului cowboy sunt pălăriile cu margini curbate și cămășile în carouri.

Citeste si:
Incendiul de la Notre Dame, sursa de inspiratie pentru un serial in...
Incendiul de la Notre Dame,...

Stilul cowboy pentru femei este o modalitate foarte bună de auto-exprimare. Dar, urmând tendințele modei, riscați să fuzionați cu mulțimea și, prin urmare, trebuie să aduceți întotdeauna imaginea detaliilor individuale. De exemplu, nu este necesar să alegeți doar blugi și o cămașă în carouri. Optați, în schimb, pentru o rochie delicată, pe care să o accesorizați cu o centură lată, din de piele și o pălărie. Astfel, tinuta obișnuită, tipică, se transformă într-una de cowboy.

Astăzi, inspirația noastră în materie de modă vine din țările vestice, iar stilul cowboy este unul care s-a păstrat de-a lungul timpului, regăsindu-se în cizmele, pălăriile și cămășile specifice tendinței. Desigur, moda cu influențe western este nu doar pentru bărbați, ci și doamnele o adoptă.

Citeste si:
10 oameni care demonstreaza ca iti poti indeplini telul si in cele...
10 oameni care demonstreaza...

Despre autor:


Ultima actualizare: 13 Septembrie 2022 - 12 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.