Cauți priveliști pitorești, unități de cazare moderne, obiective turistice naturale, culturale și istorice, cluburi de dans și restaurante de lux? Poți avea parte de toate acestea chiar în România, așa că iată care sunt cele 6 motive pentru care merită să-ți petreci concediul chiar în interiorul țării!

Unități de cazare moderne

Dacă ești în căutarea unei unități de primire aparte, perfectă pentru tine și companionii tăi, atunci vei găsi tot ceea ce ai nevoie chiar în România. Ce spui de un sejur la mare care să-ți ofere întocmai liniște, relaxare, răsfăț și distracție deopotrivă?

Atunci nu rata o cazare All Inclusive în Venus, un resort cu piscine pentru toate vârstele, distracție în fiecare zi, spectacole și muzică live. Pe de altă parte, dacă vrei să descoperi natura în toată splendoarea sa, iar România are foarte multe peisaje naturale de oferit, de la munți și păduri dese și până la codrii și foișoare cu aer curat, orientează-te către un sejur la glamping, un cort modern și pitoresc totodată!

Concediu aproape de casă

Bucură-te de câteva momente relaxante chiar aproape de casa ta. Indiferent de orașul în care locuiești, cu siguranță vei găsi în apropierea acestuia o destinație perfectă.

De exemplu, cei din București sunt la aproximativ 2-3 ore distanță de litoral, în funcție de stațiunea pe care doresc să o viziteze. Dacă locuiești în Brașov, de pildă, ai în jurul tău numeroase stațiuni cu trasee montane și forestiere impresionante, precum Sinaia, Bușteni, Făgăraș etc.

Prețuri atractive

Un alt motiv pentru care nu trebuie să spui „nu” unui sejur în România este costul redus indiferent de obiectivele turistice pe care vrei să le vizitezi, unitatea de cazare sau stațiunea.

O vacanță perfectă pentru orice buzunar deja oferă un plus de relaxare. Cu toate acestea, nu uita să aloci un buget de rezervă. Mai mult, dacă vei căuta ofertele de călătorie și cazare, cu siguranță te vei bucura de promoții early booking sau chiar last minute.

Citeste si:
5 motive pentru care educația este esențială într-o societate
5 motive pentru care educația...

Delicii culinare „ca la mama acasă”!

Mâncarea românească nu lipsește din niciun restaurant ce pune la dispoziția clienților rețele culinare tradiționale. Degustă toată bucătăria românească, de la varietățile de supe și ciorbe, la feluri principale, garnituri și salate, iar când vine vorba de deserturi, cu siguranță îți va fi dificil să alegi doar un singur sortiment! Mai mult, majoritatea localurilor de pe litoral, zona montană sau chiar din marile orașe oferă meniuri pentru copii, alături de alte surprize pentru toată familia.

Destinații all season

Dacă în unele destinații de vacanță din afara țării îți va fi dificil să petreci un sejur pe cinste atunci când vremea nu este de partea ta, în România, fie sezonul cald sau rece, soare sau ploaie, nu vei avea timp să te plictisești. De exemplu, dacă ești pe litoral și te confrunți cu o zi ploioasă, atunci mută sesiunea de înot la piscina interioară a hotelului, vizitează muzeele sau alte obiective turistice.

Citeste si:
Cum te acomodezi după concediu: 5 trucuri ușor de aplicat
Cum te acomodezi după...

Pe de altă parte, dacă te bucuri de o vacanță la munte, atunci vei putea face drumeții în natură chiar și atunci când plouă sau ninge, doar ai nevoie de echipamentul potrivit. Cu toate acestea, asigură-te că mergi întotdeauna alături de grup de prieteni sau cu familia!

Obiective turistice istorice și culturale

România, alături de un peisaj natural impresionant, se bucură de o istorie și o cultură tumultuoasă. Iată unele dintre cele mai impresionante atracții pe care nu trebuie să le ratezi: Transalpina, Transfăgărășan, Delta Dunării, litoralul românesc, Lacul Roșu, Sarmizegetuza Regia, Insula Mică a Brăilei, București, Peștera Urșilor, Sighișoara, Podul lui Dumnezeu, Cetatea Râșnov etc.

Indiferent de perioada în care ți-ai luat concediu, România are multe de oferit: de la frumusețea litoralului și până la priveliștile încântătoare montane! Fie un sejur pitoresc sau modern, vei găsi cu siguranță ceea ce cauți în stațiunile și orașele din interiorul țării! Ține deci cont de sfaturile primite și începe deja să-ți faci bagajul”

Citeste si:
Chase & Status pregătesc un show incendiar la festivalul Massif
Chase & Status pregătesc un...

Despre autor:


Ultima actualizare: 13 Septembrie 2022 - 10 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.