Apa din piscină trebuie să fie întotdeauna curată, deoarece folosirea acesteia are implicații majore asupra sănătății organismului. Din acest motiv, este importantă alegerea celor mai bune metode pentru dezinfectarea apei, iar despre acestea discutăm în cele ce urmează.

Folosirea mediului activat de filtrare

În prezent, una dintre cele mai bune soluții pentru dezinfectarea apei din piscină este folosirea mediului activat de filtrare. Bazat pe o tehnologie modernă, acest produs reprezintă alternativa electrolizei cu sare a apei din piscină.

Mediul activat de filtrare are beneficii majore pentru sănătate, începând de la eliminarea bacteriilor din apă și a microorganismelor și terminând cu o filtrare superioară a impurităților, mai bună decât în cazul oricărui alt tip de filtru pentru piscine.

Tratare cu ozon

Tratamentele cu ozon aplicate piscinelor pot curăța apa și pot elimina microorganismele din aceasta. Similar principiului de dezinfectare cu ultraviolete, tratamentul cu ozon nu doar că dezinfectează, dar și ajută la reducerea cantității de clor folosite pentru igienizare.

Dezinfectarea cu clor

Clorul va rămâne întotdeauna o opțiune foarte bună de dezinfectare a lichidelor și a apei din piscine datorită capacității sale de a distruge rapid și eficient bacteriile și microorganismele.

Clorul este pus sub îndoială adesea la nivelul cantității folosite, deoarece, dacă nu este folosit în mod rațional, există posibilitatea ca excesul să dăuneze organismului uman.

Clorul poate produce arsuri la nivelul pielii, dar și afecțiuni la nivel pulmonar, prin inhalarea vaporilor. Se recomandă așadar ca substanțele care conțin clor să fie aplicate conform specificațiilor producătorilor, cu ajutorul specialiștilor în întreținerea piscinelor.

Dezinfectarea piscinelor cu raze UV

Tehnologia care folosește raze UV pentru dezinfectarea apei nu este una nouă neapărat, însă tot este unul dintre cele mai folosite procedee. Razele UV au proprietatea de a distruge microorganismele, iar acesta este și motivul pentru care tehnologia este folosită cu succes chiar și în cazul lămpilor folosite pentru dezinfectarea suprafețelor.

Citeste si:
Ce să iei cu tine într-o zi călduroasă de vară la piscină?
Ce să iei cu tine într-o zi...

Folosirea ACO- oxidare catalitică activă

Oxidarea catalitică activă are la bază un amestec de polisilicați și oxizi de metal. Conversia razelor ultraviolete cu lungime scurtă de undă în raze ultraviolete cu lungimi mari de undă face posibil un mod nou și inovator de eliminare a microorganismelor și de filtrare a apei din piscină. În acest fel, este mărit timpul de înjumătățire a clorului ca urmare a protecției împotriva fotolizei.

Acest sistem poate fi folosit deopotrivă atât pentru piscinele în aer liber, cât și în cazul bazinelor acoperite, protejate cu ajutorul copertinelor. Este important, însă ca aceste sisteme să fie utilizate în mod corect, conform specificațiilor oferite de către producător.

APF - 2 in 1: coagulant și floculant

Acest produs este deosebit de util în vederea îndepărtării particulelor care pot pluti în apă, cum ar fi spre exemplu celulele epiteliale care se desprind de pe suprafața pielii, bacteriile sau microbii.

Citeste si:
VRSI achiziționează un nou operator local și preia contractul de...
VRSI achiziționează un nou...

Sistemul este unul deosebit de eficient datorită procesului de coagulare (strângerea particulelor într-o suspensie) și floculare, adică încărcarea electrostatică a acestor particule, astfel încât acestea să fie reținute ulterior la suprafața de contact cu agentul de curățare.

Fiecare dintre aceste procedee joacă un rol important în menținerea în siguranță a apei din piscine și a sănătății umane deopotrivă. Dacă ai nevoie de o soluție modernă de reducere a folosirii clorului, dar care să aibă și rezultate foarte bune la nivel de distrugere a microorganismelor și bacteriilor, atunci aceste exemple îți vor fi de folos.

Alege inteligent și bucură-te de o soluție performantă de curățare care să te ajute să micșorezi costurile și să te bucuri de o piscină perfectă pentru sezonul estival.

Citeste si:
Irina Deaconescu, mesaj dur pentru cei deranjați de urletele...
Irina Deaconescu, mesaj dur...

Despre autor:


Ultima actualizare: 14 Iulie 2022 - 10 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.