Am ajuns să ne orientăm la piese de mobilier smart și adaptabile care, pe lângă o funcționalitate multiplă, să se potrivească rapid noilor noastre amenajări din locuință. Uite câteva idei pentru schimbările și situațiile care pot apărea de-a lungul timpului.

O masă potrivită pentru toate

O masă potrivită pentru cină în familie, seri de jocuri de societate cu cei dragi sau alte activități de lucru va fi un mare câștig pentru locuința ta. Trebuie să ai în vedere un blat cu rezistență la uzură, care să asigure, totodată, și un aspect atrăgător. Găsești multe soluții interesante, din diferite materiale, atât fixe, cât și extensibile. Asta decizi tu, în funcție de locul pe care îl ai disponibil.

Vrei să economisești la maximum spațiul pe care îl deții? Te poți orienta către scaune pliante, pe care să le cumperi individual sau la set.

Gândește-te la o canapea mică

Canapeaua cu 2 locuri este, în principiu, omisă de mulți dintre noi, însă are un avantaj major: poate fi rapid mutată în altă cameră sau, de ce nu, poate ajunge pe un balcon spațios, alături de o măsuță de cafea. De exemplu, până la achiziția unei alte canapele pentru sufrageria ta, mai ales dacă nu mai locuiești cu altcineva, poate fi o alegere potrivită pentru nevoile tale actuale. Mai apoi, vei găsi cu siguranță un alt loc pentru ea.

De asemenea, și patul divan poate servi atât pentru odihnă, cât și pentru momentele tale de relaxare. Prin urmare, este o piesă de mobilier atractivă, perfectă pentru un loc situat lângă o fereastră, cu câteva sertare drept spațiu de depozitare.

Joacă-te cu o bibliotecă modulară

Biblioteca modulară este printre cele mai căutate opțiuni de decorare a spațiului, având totodată suficiente funcționalități, de la spațiu perfect pentru televizor, rafturi pentru cărți sau alte locuri inteligente de depozitare. Așadar, o poți aranja fix așa cum vrei, încât să te bucuri simultan de spațiu și atractivitate în încăperea ta de zi. Mai poți completa cu etajere minimaliste, care se pot demonta atunci când vrei.

În plus, o pardoseală într-o culoare versatila va completa cu succes și pe termen lung toate schimbările tale care îți vin în minte la un moment dat.

Citeste si:
3 surse de unde poți procura piese pentru mașini clasice
3 surse de unde poți procura...

Integrează comoda așa cum vrei

Comodele pentru dormitor sunt ideale în mai multe cazuri, fiind practic multifuncționale. Poate fi vorba de depozitarea unor piese vestimentare sau diverse lucruri personale, dar se pot potrivi și ca stand pentru televizor, respectiv obiectele tale preferate de decor.

Vei observa comode pentru dormitor care se potrivesc excelent și în alte locuri dintr-o locuință, cum ar fi pe hol. Vezi tu pe parcurs ce alte întrebuințări îi vei găsi.

Insula din bucătăria mult dorită

Dacă ai în bucătărie un spațiu mai generos, te poți gândi la o insulă de bucătărie. Exact așa cum vezi prin multe reviste de design. Partea bună este că au apărut foarte multe astfel de produse de mobilier care să se adapteze și pentru bucătăriile mai mici.

Citeste si:
Cum alegi masa de bucătărie – 4 criterii
Cum alegi masa de bucătărie –...

Pe lângă faptul că asigură un spațiu suplimentar pentru gătit, insula poate fi practică atât pentru luat masa, cât și la micile sesiuni de lucru. Poate fi amenajată așa cum vrei, iar dacă alegi un stil neutru, se va potrivi negreșit și dacă vrei să faci o schimbare la mobila de bucătărie. Cine știe ce idei îți mai vin.

Amenajările dintr-o locuință sunt inevitabile. Până la urmă, suntem influențați de modul în care prietenii noștri își decorează un spațiu, de o vilă de vacanță în care stăm sau de imaginile văzute într-o broșură de prezentare de la un retailer de mobilă. Inspiră-te și acționează după bunul plac!


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 17 Iunie 2022 - 01 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.