Cumpărarea de pantofi pentru un copil este o adevărată provocare pentru părinți. Ceea ce contează nu este doar mărimea potrivită, ci și modelul sau chiar grosimea tălpii. Pentru a te asigura că copilul tău se simte cât mai confortabil, merită să urmezi câteva sfaturi simple. Citește cum să alegi adidași copii perfecți pentru copilul tău. Cu aceste sfaturi, alegerea va fi mult mai ușoară!

Potrivit statisticilor, picioarele fetelor cresc până la vârsta de 14 ani, iar cele ale băieților până la 16 ani. Până atunci, merită să le oferim copiilor încălțămintea potrivită, atât când vorbim de pantofi băieței, cât și când vorbim de pantofi fetițe.

La ce să acorzi atenție atunci când alegi adidași copii?

Probabil că ai auzit de multe ori zicala conform căreia graba strică treaba. Cu cât achiziția este mai puțin gândită, cu atât mai mare este riscul de nemulțumire. Alegerea pantofilor potriviți pentru copii nu este întotdeauna evidentă, iar un copil plictisit care îi probează poate face sarcina și mai dificilă. Dar nu îți face griji, există modalități de a face cumpărarea pantofilor pentru copii mai rapidă și mai ușoară.

Nu toate tălpile sunt la fel: mai bine moale sau tare?

Talpa pantofilor pentru copii nu este nesemnificativă, mai ales atunci când vine vorba de copii mici. Pantofii ar trebui să perturbe cât mai puțin posibil activitatea naturală a picioarelor. Cu cât talpa este mai moale și mai flexibilă, cu atât este mai ușor pentru copil să simtă solul și astfel să își mențină stabilitatea și echilibrul. După cum spun fizioterapeuții, pantofii optimi pentru un copil ar trebui să fie aproape imperceptibili pentru picior. Cum să faci alegerea corectă? Aici vei găsi o mână de sfaturi practice.

Șireturi sau Velcro: ce tip de închidere să alegi pentru adidași copii?

Aici depinde foarte mult de vârsta copilului. Dacă copilul tău nu stăpânește încă dificila artă de a lega șireturile, merită să îi iei un model practic cu curele. Cu toate acestea, șireturile țin mai bine picioarele și oferă astfel mai multă stabilitate în timpul diferitelor activități, de exemplu în aer liber. Dacă te îngrijorează faptul că copilul tău s-ar putea împiedica de șireturi, înfiletează profilactic capetele șireturilor în pantofi.

Citeste si:
Ce accesorii îți trebuie pentru jogging: top 5 accesorii pentru...
Ce accesorii îți trebuie...

Încălțămintea potrivită trebuie să fie caracterizată de:

  • dimensiunea corespunzătoare (cu o așa-numită marjă de toleranță). Pantofii prea strâmți sau prea largi nu stabilizează picioarele, ceea ce duce la mișcarea lor și împiedică circulația corectă;

  • talpă solidă și flexibilă;

  • partea inferioară lată care permite mișcarea degetelor de la picioare;

  • contrafort rigid care conferă stabilitate călcâiului;

  • toc lat, jos și confortabil;

• partea superioară adaptată la vremea și anotimpul în care vor fi purtați adidașii (vara se recomandă pantofi cu talpă moale și suplă, iar iarna, pantofi din piele care protejează împotriva răsucirii, rănilor, frigului și degerăturilor);
• ar trebui să aibă un singur proprietar, deoarece utilizarea pantofilor altor persoane poate provoca abraziuni ale pielii, micoze și poziții defectuoase ale piciorului;
• ar trebui să aibă o tensiune reglabilă, de exemplu, să fie echipate cu șireturi. Datorită acestui fapt, indiferent de grosimea șosetei sau de structura anatomică a piciorului, căldura piciorului și circulația corectă sunt menținute.

Citeste si:
Anca Serea, declarații despre felul în care a ales să își educe...
Anca Serea, declarații despre...

Merită să cumperi adidași copii scumpi?

Adesea vedem întrebarea: merită să cumperi pantofi de înaltă calitate pentru copilul tău? Este mai bine să alegi un model din piele naturală sau din piele artificială? La urma urmei, picioarele unui copil cresc atât de repede... Este dificil să dai un răspuns clar aici, totul depinde de bugetul familiei.

Cu toate acestea, merită să avem o gândire rațională. Pantofii pentru copii pentru uz zilnic ar trebui să fie cât mai rezistenți și mai confortabili, așa că este logic să investești într-un model decent. Este diferit în cazul pantofilor de sezon, de care copilul are nevoie adesea doar câteva săptămâni pe an. În acest caz, poți opta pentru un model mai ieftin sau poți profita de promoțiile atractive din magazinele online.

Citeste si:
Ianis Hagi și Elena, un Crăciun special. Au devenit soț și soție:...
Ianis Hagi și Elena, un...

Cum alegi pantofii perfecți pentru copilul tău? Împreună!

După cum se știe, cel mai important lucru pentru un copil este experiența vizuală. Având de ales între un model de culoare uni sau unul cu un iepuraș simpatic, fiul sau fiica ta va alege cu siguranță opțiunea nr. 2. Copiii sunt vizuali și sunt atrași de ceea ce este curios și colorat. De aceea, merită să faceți cumpărături împreună, de preferință prin intermediul unui site web pentru pantofi fetițe sau adidasi de copii. Tu vei fi atent la parametrii pantofilor, iar copilul îi va evalua vizual. Datorită acestui lucru, copilul se va simți important și va învăța să ia decizii independente mai repede.

În concluzie, acum că știi la ce să fii atent atunci când alegi adidași copii pentru copilul tău sperăm că vei folosi sfaturile pe care ți le-am sugerat. Dacă nu îți place agitația din centrele comerciale, mai ales în situația actuală, comandă adidași copii online - este o opțiune foarte convenabilă și o nimica toată!

Citeste si:
Claudia Pătrășcanu, dată afară cu copiii din casa fostului soț:...
Claudia Pătrășcanu, dată...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 3 Iunie 2022 - 06 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.