În perioada 16-22 mai 2022 are loc elefantFest, cel mai mare târg online de carte. Peste un milion de vizitatori sunt asteptați să participe la evenimentul ajuns la cea de-a cincea ediție. În cele 7 zile ale târgului vor avea loc aproximativ 100 de lansări și evenimente cu autorii.

Standurile editurilor din România vor fi organizate pe tematici și colecții. Cărțile axate pe subiecte de dezvoltare personală sunt printre cele mai populare în rândul cititorilor din România. Iată cinci titluri de succes pe care să nu le ratezi la această ediție a elefantFest!

Ce spun eu și ce înțelegi tu - Deborah Tannen
Deborah Tannen ne propune o carte practică, aplicată, dar în același timp ușor de citit, despre dificultățile de comunicare cu sexul opus.

Într-un limbaj accesibil, autoarea explică diferențele conversaționale dintre bărbați și femei, modul în care fiecare transmite și recepționează idei și de ce, la final, avem impresia că nu am fost înțeleși/ înțelese de celălalt. Cartea Ce spun eu și ce înțelegi tu normalizează aceste raporturi, le explică și, mai mult, ne oferă și instrumente de analiză pentru a înțelege ce nu a funcționat într-o anumită discuție.

Sfaturile autoarei ne ajută să avem un nivel de înțelegere și toleranță mai mare în relațiile cu ceilalți, dar reprezintă și un pachet de resurse util pentru a găsi un limbaj comun care să ne ajute atât în relațiile personale, cât și cele profesionale.

The High 5 Habit. E timpul să te bucuri de tine - Mel Robbins
Mel Robbins ne invită să învățăm să ne bucurăm de noi înșine, aplicând principiul The High 5 Habit.

Cartea este o combinație perfectă de informații provenite din studii științifice și povești personale ale autorului. Acesta ne împărtășește totodată și rezultatele pe care le-a obținut în plan personal, profesional și financiar aplicând acest principiu.

Autorul militează pentru cultivarea încrederii în sine, eliminarea îndoielilor legate de propria persoană și mutarea atenției de la nereușite la micile succese. La finalul acestei lecturi inspiraționale, vom învăța cu toții să avem o părere mai bună despre noi înșine.

Citeste si:
Nicole Cherry a dat cărțile pe față. Cum se descurcă în rolul de...
Nicole Cherry a dat cărțile...

Regăsirea sensului. Regândirea conceptelor de Dumnezeu, sex și moarte într-o lume care a luat-o razna - Jamie Wheal
Această carte abordează teme complexe, sensibile, vechi de când lumea, dar, în același timp, de o actualitate dureroasă.

Regăsirea Sensului explorează o parte din problemele cu care se confruntă omenirea: conflictul dintre credința bigotă și experiența existențialistă, trecerea de la parte la întreg și de la individ la societate, cum să transformăm izolarea în conectare. În același timp, cartea oferă sfaturi despre revitalizarea organismului, stimularea creativității sau îmbunătățirea relațiilor. În final, ne poate ajuta să găsim soluții și răspunsuri la întrebările fundamentale ale omenirii.

Citeste si:
Bianca Patrichi a dat cărțile pe față. De cine s-a temut la...
Bianca Patrichi a dat cărțile...

4.000 de săptămâni. Time management pentru muritori - Oliver Burkeman
Oliver Burkeman a fost autorul unei rubrici săptămânale de psihologie în "The Guardian", intitulată „Acestă rubrică îți va schimba viața”.

În cartea 4.000 de săptămâni el abordează existența umană dintr-o perspectiva inedită: speranța de viață medie este insultător de scurtă - în jur de 4.000 de săptămâni. Odată ce acest verdict a fost internalizat, autorului nu-i mai rămâne decât să găsească soluții adecvate despre a eficientiza acest timp. Dar nu vă lăsați păcăliți! Nu este vorba de obișnuitele trucuri de a fenta timpul și a deveni mai eficienți, metode ce ne fac de fapt mai anxioși și mai frustrați.

Oliver Burkeman se inspiră din cunoștințele filosofilor, psihologilor și maeștrilor spirituali antici și contemporani, oferindu-ne un sfaturi practice despre cum putem avea o viață cu mai mult sens și mai mult timp pentru lucrurile cu adevărat importante pentru noi.

Citeste si:
Mitul normalității: cartea scrisă de Gabor Mate ce te poate ajuta...
Mitul normalității: cartea...

Decodificarea excelenței. Cum au succes cei mai buni din lume folosind ingineria inversă - Ron Friedman
Decodificarea excelenței este o carte fascinantă, care prezintă o teorie unică: cum să ai succes în viață aplicând ingineria inversă. Această metodă se bazează pe căutarea structurilor ascunse dincolo de suprafață și pe identificarea modelelor care stau la baza tuturor lucrurilor și acțiunilor. Odată aceste modele decodate, putem să înțelegem ce le face eficiente și cum le putem replica. Mai mult, pe baza lor putem realiza propriile structuri și idei inovative.

Dincolo de teorie, Ron Friedman aduce și o pespectivă aplicată analizând poveștile de succes ale unor celebrități din toate domeniile: artistic, politic, sportiv etc. Sunt prezentate și poveștile unor oameni obișnuiți carte au ajuns să aibă succes folosind metodă ingineriei inverse.

Citeste si:
Valoarea voucherelor culturale crește în 2023. Ce poți cumpăra cu...
Valoarea voucherelor...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 17 Mai 2022 - 10 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.