Atunci când îți renovezi bucătăria, nu trebuie să ții cont doar de mobilă, ci și de electrocasnicele de care vei avea nevoie. Dar, dincolo de nevoile tale, trebuie să iei în calcul și estetica încăperii. Întrebarea este dacă decidem ca electrocasnicele să facă parte din decor sau dacă preferăm ca acestea să nu fie la vedere și să fie acoperite de uși.

În următorul articol îți vom prezenta câteva dintre avantajele pe care le ai dacă optezi pentru electrocasnice incorporabile

1. DESIGN MINIMALIST

Minimalismul în bucătărie este esențial în vremurile noastre. Dacă îți dorești acest tip de ambient în bucătăria ta, cea mai bună soluție este ca electrocasnicele să se contopească cu mobilierul. Astfel vei obține o continuitate vizuală. Profesioniștii în design îți dau câteva sfaturi. Pe baza experienței acumulate în timp, știu că trebuie să ții cont că unele electrocasnice au nevoie de condiții speciale, pentru ca durata de viață a acestora să nu fie scurtată. De exemplu, un cuptor microunde incorporabil are nevoie de o ventilație adecvată, pentru a funcționa în parametrii normali.

2. BUCĂTĂRIE MAI MARE

Unul dintre avantajele electrocasnicelor incorporabile este că, din moment ce nu există întreruperi vizuale, bucătăria va părea mult mai mare decât e de fapt. Astfel, compoziția va fi luminată și vei avea senzația că ai câștigat spațiu.

3. SENZAȚIE DE PROSPEȚIME

Fără îndoială, unul dintre marile beneficii ale electrocasnicelor incorporabile este senzația de curățenie pe care o dau bucătăriei tale. Și asta pentru că frigiderul, mașina de spălat vase, cuptorul cu microunde sau hota sunt complet ascunse.

4. SIGURANȚA

Absența butoanelor și a comenzilor de pe un electrocasnic îl va face mult mai sigur pentru copii. Cei mici vor fi împiedicați să se „joace” cu butoanele care sunt de obicei atât de vizibile.

Citeste si:
Rabla pentru Electrocasnice 2022. Ce aparate pot achiziționa...
Rabla pentru Electrocasnice...

5. OPTIMIZAREA SPAȚIULUI

Există anumite electrocasnice, precum cuptor microunde care, dacă este așezat pe o suprafață, ocupă mult spațiu. Acesta este un factor esențial de luat în calcul, atunci cand proiectăm o bucătărie, 0ales dacă este mică. Un cuptor cu microunde incorporabil, amplasat deasupra cuptorului classic este o soluție de economisire a spațiului. În plus, accesul la el este facilitate, pentru că se află la o înălțime confortabilă pentru utilizator.

5. NU PIERZI DIN DURATA DE VIAȚĂ A APARATULUI

Reputația proastă care a bântuit acest tip de electrocasnice, precum faptul că acestea tind să aibă o durată de viață mai scurtă sau au mai multe șanse să se defecteze sunt acum lucruri din trecut. Tehnologia avansează constant și astăzi un aparat integrat nu are niciun dezavantaj în ceea ce privește performanța unui aparat convențional.

Citeste si:
Ce încălțăminte copii este potrivită pentru fiecare etapă din viața...
Ce încălțăminte copii este...

6. ASPECT UNIFORM

Poate cel mai evident este că atunci când intri într-o bucătărie unde sunt electrocasnice încorporate, acestea par să nu fie acolo. Acest lucru poate părea puțin ciudat, pentru că, de exemplu, dacă toate electrocasnicele sunt integrate, ar putea părea că în bucătărie există doar dulapuri și o plită. Ei bine, în spatele unora dintre uși puteți găsi frigiderul, cuptorul cu microunde sau mașina de spălat. Cu toate acestea, bucătăria va avea un aspect uniform. Acesta este un avantaj mai ales în bucătăriile open space, care se văd din living. Aspectul mobilierului de bucatarie va fi uniform și nu va deranja vizual. Astfel, va exista senzația că zona de bucătărie are doar cateva piese de mobilier, în loc de o mulțime de electrocasnice care strică estetica generală.

Citeste si:
Patru moduri în care ceaiul Matcha îți îmbunătățește sănătatea
Patru moduri în care ceaiul...

7. ÎȚI POȚI PĂSTRA STILUL RUSTIC

Avantajul maxim al electrocasnicelor incorporabile este extrem de vizibil în bucătăriile în stil rustic, cu mobilier de culoarea lemnului. Electrocasnicele modern nu arată bine într-o astfel de bucătărie, pentru că sparg radical estetica încăperii. Dacă le ascunzi, efectul este o atmosferă caldă și plăcută.

8. UȘOR DE CURĂȚAT

Iată un alt avantaj: curățarea bucătăriei va dura mai puțin și, de asemenea, îți va fi mai ușor să o faci, pentru că nu se va acumula praf pe electrocasnicele tale.

Există însă și câteva impedimente. Unul dintre ele este că ai nevoie de un specialist care să îți instaleze electrocasnicele incorporabile. Cu toate acestea, avantajele lor depășesc cu mult dezavantajele, motiv pentru care devin din ce în ce mai populare.

Citeste si:
Black Friday. De ce se numește Black Friday și când are loc
Black Friday. De ce se...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 7 Aprilie 2022 - 05 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.