Micuțul sau micuța unui prieten sau apropiat este vedeta acestei festivități emoționante, și anume botezul. Bebelușul va avea parte de o petrecere fastuoasă, va fi înconjurat de dragoste și i se vor oferi cadouri minunate, unele pe care să le aibă drept amintire întreaga viață. Unele surprize pot avea o conotație religioasă pentru a onora obiceiurile, dar în funcție de familii și de bugetele alocate, alegerile sunt extrem de variate.

Selecție de cadouri la prețuri mici

Este ușor să mulțumești fără să faci cheltuieli exorbitante, și să oferi ceva extraordinar pentru micuțul sărbătorit. Nu este niciun secret faptul că copilul este mult prea mic pentru a-și aminti petrecerea care i-a fost dedicată. De aceea este indicat să-l răsfeți cu mici atenții care îl vor marca în copilărie, iar unele din ele îl vor marca chiar pe tot parcursul vieții.

1. Înfrumusețează-i copilăria cu cărți pentru copii

Încă din primele zile, copilul învață și face pași mai mici sau mai mari spre cea mai frumoasă experiență: viața. El explorează, progresează, descoperă viața și plăcerile ei. Cărțile sunt medii minunate pentru a ne dezvolta simțurile și imaginația. Chiar și un bebeluș se va uită la imagini, va asculta cuvintele pe care i le-ați citit și chiar va rememora anumite povești sau anumite personaje. Această mină de aur de cuvinte și ilustrații vine sub mai multe forme!

Sunt disponibile cărți din material textil, hârtie, carton, muzică. Alegeți cărți care vor încuraja descoperirea animalelor, a mijloacelor de transport sau a fructelor și legumelor! Oferiți-i, așadar, cadou o serie de cărți speciale pentru vârsta mai mică.

2 . Îmbrăcați-l din cap până în picioare în haine deosebite

Dacă există un cadou esențial care este oferit pe tot parcursul anului, acesta este îmbrăcămintea. Pantofi, halate de baie, paltoane, mănuși, salopete... alegerea este vastă pentru a îmbrăcă micuța păpușă. Hainele sunt cadouri personalizabile. Pur și simplu vă sfătuim să vă informați în prealabil și să contactați părinții pentru a cunoaște mărimea pe care o poartă copilul, fără a vă baza pe vârsta lui. Puteți alege si un trusou botez cu numele copilasului de la Fabrica de accesorii! Dacă sunteți moșici sau nași, un astfel de trusou va fi esențial. Va fi cu atât mai frumos dacă va fi și personalizat.

Citeste si:
Cadouri deosebite pe care le poți oferi femeilor din viața ta
Cadouri deosebite pe care le...

3. Ajutați-l să economisească cu o pușculiță adorabilă

Mult mai distractivă decât o simplă cutie, pușculița este obiectul prin excelență care îl învață pe micul sărbătorit să economisească bine. De-a lungul vieții, el sau ea va primi bani, de ziua lui sau de Crăciun de exemplu. Bineînțeles că va trece și Zână Măseluță pe acolo, când dinții cad. Acești bani de buzunar vor intra direct în pușculița lui. Dacă vreți, ar fi ideal să îi comandați o cutie personalizată, pe care să scrie numele lui sau orice altceva ce va fi deosebit.

Ar fi indicat să îi oferiți o cutie tip cufăr, din lemn, cu motive deosebite sau împodobită cu elemente referitoare la religie. De asemenea, puteți cere ca aceasta să fie personalizată cu o fotografie a copilului, data botezului și locul ceremoniei. O asemenea pușculiță poate fi o amintire minunată pentru bebeluș și părinți.

Citeste si:
Puterea primită la botez: Cum te influențează numele în viața ta...
Puterea primită la botez: Cum...

4. Oferiți-i obiecte decorative frumoase pentru camera lui/ei

Dormitorul este unul dintre cele mai importante locuri pentru bebeluș. Îi permite să se dezvolte, să se joace, să viseze și să-și umple orele de somn. Acest mic cocon devine un refugiu în care își va construi propria lume și se va simți în siguranță. Creați-i o lume magică cu decorațiuni unice care îl ajută să se calmeze. Alegeți, de exemplu, o cutie muzicală magnifică sau o lumina de veghe într-o formă deosebită. Muzică combinată cu lumina caldă a camerei îl va răsfață pe micuț într-o atmosferă fermecătoare. De asemenea, puteți alege tablouri cu imaginea lui sau cu imagini din desenele animate pentru copii.

5.Oferiți-i bijuterii frumoase, simboluri puternice ale sărbătorii

Citeste si:
Corina Caciuc, partenera lui Laurențiu Reghecampf, a născut cel...
Corina Caciuc, partenera lui...

De foarte multe ori, bijuteriile sunt printre acele cadouri esențiale oferite de familie și prieteni. Ne gândim la brățară (sau cerceii de botez în cazul fetelor) care este, prin tradiție, oferită de nașă, și lanțul din aur oferit de naș. Aceste reprezentări puternice pot fi gravate cu data nașterii sau data botezului copilului. Dacă spațiul este suficient de mare, scrieți numele lui. Aceste bijuterii reprezintă creștinarea și le va păstra tot restul vieții. De asemenea, simbolizează legătura puternică care îl unește pe micuț cu nașul și nașa lui. Concepute pentru a fi purtate pe viață, aceste bijuterii au o mare importanță. Și prietenii pot oferi bijuterii cadou. Puteți să alegeți o brățară sau o pereche de cercei. Bijuteriile nu sunt niciodată de prisos și puteți găsi astfel de podoabe la prețuri accesibile.

Citeste si:
Oana Ioniță, păcălită de fostul soț pentru a-l întoarce pe fiul ei...
Oana Ioniță, păcălită de...

6. Învățați-l să mănânce cu un set de tacâmuri și veselă personalizată

Pentru primele mese ale bebelușului tău, lăsați deoparte veselă tradițională și fiți original. Vesela din ceramică, porțelan sau plastic reciclabil? Puteți găsi tacâmuri și veselă extraordinară. Acestea pot face parte din acele cadouri pe care le va păstra întreaga viață. Căutați pe cineva care să vă facă un set de farfurii gravate cu prenumele lui, linguri frumoase și bolurile lor asortate sau alt tip de veselă personalizată. Acest cadou de botez poate fi o surpriză plăcută.

De asemenea, puteți alege jucării, seturi de lenjerie pentru pătuțul celui mic sau chiar anumite piese de mobilier pentru camera copilului. Dacă nu sunteți sigur de ce trebuie să cumpărați, îi puteți întreba pe fericiții părinți de ce anume au nevoie.

Acum aveți toate atuurile pentru a surprinde vedetă zilei și a-i oferi tot felul de cadouri: haine, cărți, bijuterii, trusouri de botez personalizate, veselă... Cu siguranță veți găsi ceea ce căutați pentru a oferi ceva memorabil, chiar si peste ani.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 23 Februarie 2022 - 10 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.