Pentru a se odihni serile și în weekend, pasionații de arhitectură, decorațiuni interioare și remodelări se pot bucura de mai multe seriale oferite de platforma Netflix. Gazdele acestor reality show-uri călătoresc prin lume împreună cu telespectatorii pentru a descoperi cele mai impresionante case și amenajări interioare de pe planetă.

1. Cele mai extraordinare case din lume (The World's Most Extraordinary Homes)

Un serial documentar în două sezoane care a ajuns pe Netflix în 2017. În acesta, renumitul arhitect Piers Taylor și actrița Caroline Quentin pornesc pe o cale de explorare a celor mai extraordinare case construite în regiunile muntoase din întreaga lume. Spania, India, Norvegia, Portugalia, Japonia și Israel sunt câteva dintre țările acoperite în episoadele lor de 45 de minute, care descoperă cele mai incredibile modele de proprietate. De la clădiri inteligente la case de țară care se remarcă prin finisajele lor de lux și tehnologia arhitecturală sunt doar câteva dintre opțiunile pe care le puteți descoperi capitol după capitol.

Decoratiuni interioare Emag oferte online

2. Maeștri în design interior (Interior Design Masters)

Cei care caută să remodeleze interiorul casei lor și caută inspirație, pot alege să urmărească Interior Design Masters, serialul ajuns deja la sezonul al doilea și care, în primul sezon, a fost găzduit de celebrul prezentator britanic Alan Carr. În cele opt capitole ale unui sezon, aspiranții designeri de interior transformă „din dovleac în trăsură” diferite spații abandonate sau încremenite în trecut, de la case de vacanță la hoteluri și de la restaurante la frizerii. Serialul nu numai că este plin de design interior, ci se învârte și în jurul unui concurs al cărui câștigător câștigă premiul unui contract cu un hotel de primă clasă din Londra.

3. Remodelări de vis (Dream Home Makeover)

În al treilea rând, reality show-ul Dream Makeovers în două sezoane arată cum cuplul Shea și Syd McGee, fondatorii Studio McGee, caută să renoveze casele pentru a se potrivi proprietarilor lor. Călătoria a început în 2013, când Shea a proiectat prima casă a familiei și, mândră de rezultat, a început să posteze fotografii pe Instagram. Pe baza repercusiunii bune pe care a obținut-o, au decis să-și deschidă propriul studio de amenajare interioară și să călătorească cu el prin țară pentru a reamenaja, dărâma și reasambla încăperile, renovate și modernizate.

Citeste si:
Netflix introduce suprataxe pentru partajarea parolelor din 2023
Netflix introduce suprataxe...

4. Interiorul este ceea ce contează (Amazing interiors)

Zicala „nu totul este ceea ce pare” se aplică perfect acestei producții, în care telespectatorii vor putea vizita case care la prima vedere par obișnuite și ale căror interioare îi vor lăsa fără cuvinte. Designuri sofisticate, izbitoare, excentrice, colorate, pline de tehnologie și modernitate, alcătuiesc interiorul unor case de neconceput în această serie de 12 părți lansată în 2018. Unii dintre cei mai excentrici proprietari de case din lume arată cum casele lor aparent normale din exterior ascund interioare extrem de neconvenționale, cum ar fi un roller coaster în curtea din spate sau un acvariu plin în interior. Nu vă veți imagina niciodată ce este în interiorul acestor clădiri.

5. Tiny House Nation

Fenomenul caselor mici este o tendință mondială care s-a instalat în ultimii ani. Prefabricate, realizate cu containere sau mici structuri amplasate curios, fac furori în lumea arhitecturii și a designului. Dacă asta sună interesant, seria Tiny House Nation face turnee în Statele Unite cu gazdele sale, antreprenorul profesionist Zack Giffin și producătorul John Weisbarth. Doi experți în case minuscule ajută diferite familii să-și realizeze propriul imobil, cu diferența că vor trebui să construiască locuințe complete în foarte puțini metri pătrați, valorificând la maximum spațiul.

Citeste si:
Festivalul de artă „Diploma Show”, la a noua ediție. Ce pot admira...
Festivalul de artă „Diploma...

6. Stai aici (Stay Here)

Când vine vorba de închirierea unui apartament, designul și prezentarea lui cântăresc foarte mult în ochii potențialului chiriaș. Ideală pentru proprietari, acest serial oferă sfaturi proprietarilor de proprietăți pentru a obține succesul închirierii. Reality show-ul este găzduit de designerul Genevieve Gorder și expertul imobiliar Peter Lorimer, care își împărtășesc perspectiva asupra spațiilor pe parcursul celor opt episoade din singurul sezon al producției. Cei doi le arată proprietarilor cum să-și transforme casele și apartamentele în mine de aur. Renovându-le și profitând la maximum de fiecare colț pentru a obține chirii mult mai mari decât se așteptau.

7. Faceți ordine cu Marie Kondo (Tidyingup with Marie Kondo)

Serialul care în urmă cu câțiva ani a revoluționat filosofia ordinii în interiorul casei. Marie Kondo este un consultant de organizare japoneză care în fiecare capitol ajută diferitele familii să știe exact cum să-și organizeze hainele, amintirile, obiectele de bucătărie și, în general, toate bunurile. Toate cu scopul de a trăi într-o mai mare armonie. Creatoarea metodei Konmari a revoluționat lumea ordinii și filosofia domestică cu cărțile sale, faimă care s-a înmulțit cu acest reality show în care ajută familiile să-și găsească bucuria în casă prin (lor) ordine. Este un moment bun pentru a prinde din urmă acest sezon și a aplica unele dintre învățăturile lui acasă.

Citeste si:
Noua Toyota Land Cruiser: legenda revine cu un design retro
Noua Toyota Land Cruiser:...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 8 Februarie 2022 - 04 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.