Ne regăsim într-un context în care stăm din ce în ce mai mult în interior. Fără să ne dăm seama, viața noastră s-a schimbat peste noapte. Suntem mai atenți la tot ce ne înconjoară și tot ce ne înconjoară a început să devină extrem de important. În afară de oamenii cu care ne însoțim în fiecare zi, ambientul în care ne trăim viață ne influențează din ce în ce mai mult.

Lumina este extrem de importantă. Mereu a fost. Iluminatul este o artă. Și ca orice obiect de artă, necesită un proces de creație, un context și evident, un creator.

Creațiile lui Tommaso Cristofaro, fondatorul brandului Cristofaroluce sunt elemente emblematice care fac mult mai mult decât să ilumineze pur și simplu spațiile. Având un caracter puternic, dau o notă de personalitate unică interiorului, răspunzând atât cerințelor de design i cât și cerințelor de utilitate ale celor care le folosesc.

Semnătura stilistică a lui Cristofaroluce constă în măiestria cu care frumusețea formală a lămpilor este asociată cu relația continuă și echilibrată dintre lumină și umbră. Rezultatul este o atmosferă primitoare și relaxantă, care hraneste sufletul celor care observă și trăiesc în acel spațiu.

Acesta este cazul lămpii "Gica contra", un exemplu de mare flexibilitate și adaptabilitate. De fapt, "Gica contra" este un produs Cristofaroluce conceput pentru a fi utilizat în cele mai disparate spații dintr-o cameră, de la colțul de lectură la birou, până la orice alt punct care trebuie iluminat.

Intrucat numele intriga, am avut curiozitatea sa aflam povestea din spatele acestei creatii:

Gica, cunoscută și sub numele de Gica Contra care este omologul lui Bastian Contrario, este o lampă de design dedicată fiului meu, Riccardo. În timp ce creștea, ca toți copiii, Riccardo a fost în contrast cu opiniile părinților săi. O poveste pe care toată lumea o împărtășeștesi care mi-a dat inspirația pentru a-l proiecta pe Gica.

Punctul de plecare al lămpii este un simplu semn al exclamației (!) care a urmat unuia dintre multele NU-uri exclamate de fiul meu. La bază, cercul marchează joncțiunea dintre suprafețe.

Citeste si:
Renovarea inteligentă! Alegerea iluminatului potrivit pentru un...
Renovarea inteligentă!...

Din linia subțire a materiei, pe suprafețe se proiectează un triunghi de lumină iar mediul este colorat într-o lumină galben-aurie care infuzează o senzație de căldură.

Linia și punctul, în simplitatea lor, dau viață unei sculpturi capabile să răspândească emoția și plăcerea vizuală, adică frumusețea”

Este o lampă “ready-to-wear”, care poate fi ridicată și mutată atunci când este necesar. Corpul său din aluminiu, disponibil în diverse finisaje și cu LED-uri reglabile, este ușor și se potrivește foarte bine în contexte caracterizate de mobilier modern, precum și contemporan și clasic.

Creatiile Tommaso Cristofaro exprimă savoir-faire-ul italian în proiecte unice, realizate manual, de înaltă calitate, care creează medii sugestive și evocatoare, modelate în jurul emoției pe care clientul dorește să o experimenteze.

Citeste si:
Zilele Bucureștiului 2022. Ce evenimente vor avea loc între 16-18...
Zilele Bucureștiului 2022. Ce...


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 19 Ianuarie 2022 - 10 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.