Ce își doresc copiii de ziua lor? Ce vor să primească de Paște sau de Crăciun? Răspunsul: jucării. Jucăriile îi vor bucura pe cei mici indiferent de ocazie. Nu este însă ușor de găsit cadoul perfect în funcție de vârsta și preferințele copilului. Vă prezentăm în cele ce urmează o listă cu sugestii de care puteți ține cont atunci când porniți în căutarea darului perfect.

Păpușile sunt preferatele fetițelor mici. Mașinuțele sunt pe placul băieților, indiferent de vârstă. Contează doar modelul și tehnologia. Gadgeturile sunt alegerea perfectă în cazul adolescenților. Pare simplu, dar vă asigurăm că nu este așa. Copiii au preferințe, iar gamele variate existente astăzi vă pot face alegerea mai dificilă.

Jucării pentru exterior

Pentru cei care locuiesc la curte un cadou perfect pentru o fetiță este căsuța, în care se va juca ore întregi cu păpușile la un ceai. Un leagăn cadou pentru minute de fericire la înălțime este o altă sugestie când sunteți în pană de idei.

Mașinuțele care pot fi conduse de copii, fetițe sau băieți, sunt alte variante pentru care puteți opta.

Nu uitați că cei mici adoră mișcarea în aer liber, iar biciclete pentru copii sunt un cadou potrivit indiferent de vârsta copilului.

Jucării creative

Jucăriile creative sunt pe grupe de vârstă și este imposibil să nu găsiți ceva potrivit vârstei copilului. La această categorie regăsiți jucării interactive, lego, figurine, jucării de rol, mașinuțe, păpuși.

Roboți și ursuleți interactivi

Micuții care abia învață să descifreze lumea din jurul lor se vor distra ore bune cu jucăriile interactive. Roboții care imită mișcările și folosesc cuvinte simple vor fi cu siguranță îndrăgiți de băieței.

Fetițele vor iubi ursuleții care le spun povești, râd, chicotesc și cântă cu ele. Joaca nu are limite, iar imaginația copiilor vă va surprinde cu siguranță.

Laptop sau tabletă

Laptopurile interactive sunt ideale pentru băieți și fete ceva mai mari. Nici tabletele cu ajutorul cărora pot învăța o limbă străină nu sunt de neglijat, dacă intenționați să ajutați copilul să se joace și să învețe în același timp.

Citeste si:
Cadouri deosebite pe care le poți oferi femeilor din viața ta
Cadouri deosebite pe care le...

Jucării de rol

Dacă faceți un cadou pentru un băiat îi puteți stimula imaginația și creativitatea cu ajutorul unui banc de lucru.

Dacă darul este destinat unei fete puteți să vă îndreptați către seturi de înfrumusețare, bucătării.

La această categorie vârsta nu este un impediment, producătorii de jucării oferă variante atât pentru cei mici, cât și pentru cei mai mari.

Instrumente muzicale

Pentru aproape toți copiii muzica este o plăcere. Așadar, dacă alegeți un instrument muzical potrivit personalității copilului bucuria va fi inegalabilă, iar gălăgia pe măsură.

Jucării și jocuri educative

Jocul este modul în care cei mici descoperă lumea înconjurătoare și o înțeleg. Cu ajutorul jocurilor și jucăriilor îi putem ajuta pe cei mici și să învețe câteva lucruri.

Citeste si:
Idei de cadouri pentru femeile care apreciază eleganța și rafinamentul
Idei de cadouri pentru...

Cărți magnetice

Curiozitatea naturală a copiilor poate fi satisfăcută și stimulată cu ajutorul cărților magnetice. Cei mici vor asimila informații utile pentru viața de zi cu zi. Cei mai mari vor asocia cunoștințele din domenii variate pentru înțelegerea fenomenelor și a conceptelor. Seturile de învățare STEAM (știință, tehnologie, inginerie, artă și matematică) sunt asociate programei școlare.

Jocuri cu experimente

Seturile cu experimente pot fi cadourile perfecte dacă nu știți gusturile copiilor și totuși doriți să le faceți un dar inedit. Bucuria va fi proporțională cu numărul experimentelor din cutie.

Jocuri de construit și de îndemânare

Un dar mereu binevenit pentru fete sau băieți îl reprezintă un joc de construit. Acesta poate fi un cadou inspirat pentru copiii ceva mai mari. Pentru cei mici însă, orice joc de îndemânare va fi un nou prilej de veselie sinceră.
Sugestiile de mai sus sunt câteva dintre cadourile pe care le puteți face copiilor mici și a celor de vârstă medie, aproape în orice ocazie. Un cadou potrivit dăruit unui copil poate reprezenta primul pas către dezvoltarea unei pasiuni sau chiar a unei profesii.

Citeste si:
Ianis Hagi și Elena, un Crăciun special. Au devenit soț și soție:...
Ianis Hagi și Elena, un...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 14 Ianuarie 2022 - 02 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.