Prezența unui copil în familie reprezintă un element care schimbă dinamica relațiilor și dă naștere unor repere noi, prin intermediul cărora viața se umple de bucurii și responsabilități deopotrivă. În lumina acestei realități, fiecare decizie trebuie să beneficieze de o evaluare atentă, cu atât mai mult dacă presupune cheltuieli specifice. 

 

Una dintre achizițiile absolut necesare unor părinți iubitori este căruciorul, element fără de care transportul sigur și confortabil al celui mic rămâne un deziderat greu de atins. Prin urmare, este important să știi ce anume trebuie să urmărești, iar informațiile prezentate mai jos sunt exact ce ai nevoie pentru a-ți pregăti lista de repere în acest sens.

Alege modelul cel mai potrivit pentru necesitățile familiei

Atunci când este necesară o decizie care privește nevoile copiilor, un părinte responsabil va cântări, în primul rând, siguranța și confortul micului pasager. Piața de profil este suficient de vastă și propune oferte pentru orice preferințe, de la „scoica” dedicată bebelușilor până la variatele modele de cărucior 2 în 1 compact și ușor de manevrat:


  • landou transformabil în unitate sport–salvator în situația în care lipsește spațiul pentru depozitarea unor componente sau accesorii;


  • landou și suport detașabile–primul va fi utilizat în primele 6 luni de viață ale copilului, după care va intra în uz suportul, până în jurul vârstei de 3 ani, în funcție de greutatea pasagerului;


  • „scoică” și unitate de transport–set mai nou, ce permite instalarea bebelușului și în automobil, de cele mai multe ori pe bază tip Isofix.


Căruciorul trebuie să fie ușor și compact

În acest context, alegerea pornește de la o caracteristică des întâlnită la astfel de articole: funcția de pliere, care permite închiderea și depozitarea în spații reduse. În privința manevrabilității, va fi extrem de util dacă modelul pe care îl vizezi are:

Citeste si:
Psihologii dezvăluie cele 15 calități pe care femeile le caută în...
Psihologii dezvăluie cele 15...


  • structură din aliaje ușoare;


  • mâner ergonomic ușor de reglat;


  • suport pentru copil bine compartimentat;


  • roți sigure, cu suspensii și structură pivotantă pe față, respectiv fixă pe spate, astfel încât deplasarea să fie comodă și sigură deopotrivă.


Un cărucior bun are și accesorii de calitate

Indiferent de distanța parcursă, o mamă știe că orice traseu alături de pruncul său poate solicita mai multe detalii decât ne-am putea imagina la prima vedere. Astfel, ea va sesiza importanța unor articole precum:


  • geanta bebelușului–indispensabilă, mai ales în călătoriile mai lungi, este perfectă datorită compartimentării specifice și posibilității de a păstra și transporta o salteluță pliabilă pentru cel mic;


  • husele de protecție pentru copil–împotriva condițiilor meteo nefavorabile, a insectelor etc.;

    Citeste si:
    Fila: pentru cei care vor să iasă în evidență. Alege modelul...
    Fila: pentru cei care vor să...

  • suport pentru pasager–util pentru sticluța cu apă, gustare etc.;


  • suport pentru adult–de ajutor în transportarea unei băuturi calde sau reci;


  • coș pentru cumpărături–perfect pentru a face piața, de exemplu.


În prezent, ofertele de profil sunt extrem de atractive, deci va trebui să stabilești exact ce anume urmărești de la un asemenea articol. Îți vor mai fi de folos repere care ar putea părea generalizări, însă fac diferența atunci când te confrunți cu ele:


  • terenul pe care urmează să plimbi copilul de obicei–pentru zone accidentate sau cu denivelări, de exemplu, sunt potrivite modelele de cărucior cu roți mai mari;


  • dimensiunile spațiului dedicat depozitării–atât în autoturism, cât și în casă;

    Citeste si:
    Mara Bănică, pe ultima sută de metri cu sarcina: „I-am cumpărat...
    Mara Bănică, pe ultima sută...

  • bugetul alocat–un detaliu esențial pentru stabilirea achiziției finale.


Pentru o maximă siguranță, este obligatoriu ca modelul de cărucior ales să respecte standardele de calitate. În aceste condiții, este esențial să cumperi de la comercianți de încredere, care pot emite garanția doveditoare a calității prezentate la raft.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 24 Noiembrie 2021 - 11 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.