Rhodos, una dintre cele mai frumoase insule grecești, este o destinație tot mai populară pentru români, datorită bogăției de atracții turistice pe care o poate oferi turiștilor. Ușor accesibilă datorită zborurilor charter directe, Rhodos este o alegere inspirată atât pentru iubitorii de sejururi relaxante la plajă, cât și pentru amatorii de sporturi nautice și vacanțe active. 

În primul rând însă, această insulă este cunoscută pentru numeroasele obiective turistice, care vor satisface setea de cultură a celor mai pretențioase gusturi. Încă din Antichitate, călătorii veneau aici ca să admire faimosul Colos din Rhodos, statuie uriașă, considerată una dintre cele șapte minuni ale lumii. Chiar dacă acest monument nu mai există acum, poți admira multe altele, la fel de frumoase și interesante. Îți prezentăm în articol cele mai impresionante atracții turistice, ca să știi de ce merită să-ți rezervi și tu un sejur în insula Rhodos.

Orașul vechi din Rhodos

Principala atracție turistică a insulei este centrul vechi din Rhodos, unde s-au păstrat inclusiv vestigii din anii 1300, de pe vremea cavalerilor ioaniți. Într-o plimbare relaxantă, vei putea vizita fostul spital al cavalerilor, unde erau îngrijiți pelerinii bolnavi, care mergeau spre Ierusalim. Acum, clădirea adăpostește Muzeul de Areheologie.

Trecând pe faimoasa stradă a Cavalerilor, una dintre cele mai bine păstrate străzi medievale din Europa, ai ocazia să vezi cum arătau pe vremuri ulițele vechiului oraș, apoi vei ajunge la Palatul Marilor Maeștri. Clădirea a fost refăcută în anul 1937, după ce vechiul palat a fost distrus într-o explozie, dar păstrează nealterat farmecul vremurilor trecute, reconstrucția fiind fidelă.

Orașul antic Ialysos

Un alt obiectiv turistic important este orașul Ialysos, construit în anul 408 î.e.n. în vârful colinei Filerimos. Aici poți vizita ruinele unui templu doric închinat zeiței Atena, un stadion și un teatru antic, dar și vestigiile unui oraș medieval, construit pe vremea cruciaților. Nu rata o vizită la moscheile lui Suleiman, Ibrahim și Redjab, urcă în Turnul Orologiului și nu uita nici de Muzeul de Arheologie.

Citeste si:
10 obiective turistice mai puțin cunoscute pe care merită să le...
10 obiective turistice mai...

Priveliștea pe care o poți admira din vîrful colinei, spre orașul Rhodos și mare, este superbă, așa că merită te poți relaxa în mai multe puncte de belvedere frumos amenajate aici, de unde poți face și poze perfecte pentru Instagram.

Lindos

Minunat amplasat pe o terasă deasupra mării, orașul Lindos este considerat cel mai frumos de pe insulă. Este o localitate tipic grecească, cu biserici albe, străduțe înguste și case cochete, locul ideal pentru un concediu liniștit, departe de agitația marilor stațiuni litorale. Lindos poate fi alegerea perfectă pentru un cuplu aflat în luna de miere, dar și pentru seniori sau pentru o familie cu copii.

Orășelul este plin de magazine cu suveniruri pentru toate gusturile și buzunarele și, desigur, cu taverne, unde poți savura mâncăruri tradiționale grecești. Principalul obiectiv turistic de aici este Acropola antică din Lindos, la care poți ajunge după ce urci pe o potecă abruptă. Tot aici se află și un castel medieval construit de cavalerii ioaniți în secolul al XIV-lea.

Citeste si:
Tehnică militară NATO, trimisă în România și Bulgaria. O navă cu...
Tehnică militară NATO,...

Prin urmare, dacă alegi insula Rhodos ca destinație de vacanță, vei avea multe obiective turistice de vizitat și nu vei regreta nicio clipă alegerea făcută.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 15 Noiembrie 2021 - 12 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.