Cu toții ne dorim o dantură impecabilă și sănătoasă, astfel încât să putem zâmbi cu încredere și să ne simțim mai siguri pe sine. Dacă zâmbetul tău nu este tocmai perfect, nu îți face griji! Există mai multe soluții la care poți apela pentru a avea dinți albi și strălucitori.

 

1. Albirea dentară

Dacă dinții tăi au o culoare inestetică, poți scăpa ușor de orice pete și colorații prin albirea dentară. Această procedură va reda danturii albul strălucitor pe care cu toții ni-l dorim, fără durere. Albirea se poate realiza atât în cabinetul medicului dentist, cât și acasă, folosind un gel special și gutiere. Însă, este recomandat să optezi pentru albirea profesională.

Medicul va investiga starea danturii tale și îți va recomanda cea mai bună practică de albire pentru tine. De asemenea, va identifica și orice fel de probleme dentare cu care ai putea avea de-a face. Această etapă este foarte importantă, deoarece albirea se poate realiza numai pe dinți sănătoși.

Odată realizată această procedură, efectul de albire se poate menține câțiva ani. Însă, pentru ca acest lucru să fie posibil, va trebui să respecți o igienă dentară riguroasă și să mergi la controale periodice la medicul dentist.

2. Fațetele dentare

Dacă dinții tăi prezintă colorații care nu pot fi îndepărtate prin albirea dentară sau ai de-a face cu mici probleme de poziționare, dinți prea mici, spațiați sau ciobiți, atunci fațetele dentare sunt pentru tine. Acestea sunt foițe subțiri realizate din diverse materiale ceramice, care se aplică direct pe suprafața dinților.

Fațetele dentare sunt o alegere grozavă deoarece asigură un aspect cât mai natural. Ele sunt personalizate pentru fiecare pacient, astfel încât să se potrivească fizionomiei sale și să nu poată fi diferențiate de dinții naturali.

Costul fațetelor dentare variază în funcție de materialul din care sunt realizate, dar acestea reprezintă o investiție de durată. Materialele fațetelor sunt rezistente și pot avea o durată de viață de până la 20 de ani.

Citeste si:
Maurice Munteanu, declarații dureroase despre moartea tatălui său....
Maurice Munteanu, declarații...

3. Coroanele dentare

În cazul în care ai dinți foarte deteriorați și le-a fost afectat nu doar aspectul, ci și funcționalitatea, medicul stomatolog îți poate recomanda aplicarea de coroane dentare. Acestea reprezintă un fel de capac care se aplică deasupra întregului dinte, redându-i acestuia funcțiile și asigurând un aspect foarte natural.

4. Implantul dentar

Lipsa dinților reprezintă o problemă majoră din punct de vedere estetic, dar și funcțional. Așadar, o astfel de situație necesită o intervenție majoră, și anume inserarea de implanturi dentare. Un implant este format dintr-o rădăcină din titan care se introduce în locul rădăcinii dintelui pierdut, un bont protetic și o coroană dentară, care se aplică pe bont și joacă rolul de dinte fals.

Citeste si:
Care sunt semnalele care indică o vizită la medicul stomatolog
Care sunt semnalele care...

Implanturile sunt recomandate atunci când îți lipsește un singur dinte, dar și pentru a înlocui o întreagă arcadă. În această situație, se realizează de obicei patru sau șase implanturi dentare, în funcție de maxilarul unde vor fi inserate, iar acestea vor sprijini o proteză fixă.

5. Aparatul dentar

Problemele mai severe de poziționare a dinților pot fi rezolvate cu ajutorul unui aparat dentar. Acest dispozitiv ortodontic aplică presiune asupra dinților și îi aduce treptat în poziția corectă, asigurând o dantură dreaptă și frumoasă.

Aparatele dentare pot fi fixe, care utilizează diverse materiale (metal, safir, ceramică), dar și mobile, care de obicei sunt invizibile. Dacă nu te simți foarte confortabil cu ideea purtării unui aparat dentar foarte vizibil, poți alege această opțiune mai discretă.

Citeste si:
Dinți albi și strălucitori: Cele mai eficiente metode de albire a...
Dinți albi și strălucitori:...

Există numeroase proceduri care îți pot reda frumusețea zâmbetului, chiar și dacă este nevoie de o intervenție mai complexă. Indiferent de metoda pe care alegi să o urmezi, nu uita de igiena dentară și de vizitele regulate la stomatolog. Astfel, vei putea să îți păstrezi mereu dinții albi și vei detecta la timp orice probleme dentare care pot apărea.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 15 Noiembrie 2021 - 12 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.