Frigiderul american, cunoscut și sub denumirea de frigider side by side, are în general două uși, una dedicată frigiderului și cealaltă congelatorului. Acest aparat de uz casnic are multe avantaje. Capacitatea sa mare, versatilitatea și designul atent sunt toate motivele bune pentru a-l alege. Frigiderul american are și câteva dezavantaje de luat în considerare înainte de a-l cumpăra.

Încă nu foarte răspândite, frigiderele americane cu două uși sau „side-by-side” sunt la modă și par să câștige cotă de piață. Mai scumpe și mai consumatoare de energie decât frigiderele convenționale, frigiderele americane pot, totuși, să atragă anumiți utilizatori, în special datorită volumului lor imbatabil.

Există diferite criterii de luat în considerare atunci când alegi cel mai bun frigider side by side.


  • Dimensiunea

Producătorii americani de frigidere oferă diferite dimensiuni pentru a se potrivi spațiului disponibil în fiecare bucătărie. Cel mai simplu mod este să alegi în funcție de locația viitoare a dispozitivului. Majoritatea frigiderelor side by side au o lățime cuprinsă între 84 și 92 cm sau de 120 cm pentru modelele de familie. Înălțimea măsoară în medie 180 cm. În plus, adâncimea este între 75 și 80 cm. Aceste modele sunt potrivite în special pentru bucătăriile mari.


  • Capacitatea

Alegerea depinde de nevoile individuale. Pentru o gospodărie cu două până la patru persoane, idealul este să alegi un frigider de minim 350 de litri. Pentru familiile numeroase, este mai bine să optezi pentru un model de minim 550 de litri. Reține că distribuția spațiilor dedicate frigiderului și congelatorului se alege în funcție de obiceiurile alimentare, dacă familia este obișnuită să consume produse proaspete sau congelate de exemplu.


  • Tipul de îngheț

Tehnologia No Frost este de preferat, deoarece distribuie aerul rece în mod uniform și previne formarea de gheață. Cu alte cuvinte, întreținerea frigiderului va fi mult mai ușoară.

Aceste frigidere au două sisteme de răcire independente (un compresor pentru partea frigiderului, altul pentru congelator), ceea ce le face mai practice decât celelalte, deoarece permit oprirea unui compartiment fără a-l deranja pe celălalt.

Citeste si:
Creditul de tip amanet auto - definiție, condiții și avantaje
Creditul de tip amanet auto -...

Care sunt diferitele tipuri de frigidere side by side?

Se poate alege între două tipuri de frigidere side by side și anume:


  • Frigider cu mai multe uși

Acest model are mai multe compartimente. Cele două uși superioare sunt rezervate frigiderului. Partea de jos dedicată congelatorului este formată din cel puțin o ușă și un sertar. Frigiderul cu mai multe uși este disponibil într-o versiune compactă potrivită pentru spații mici.


  • Frigider cu două uși

Un frigider side by side cu două uși este echipat cu două uși verticale. Compartimentul din stânga este de obicei rezervat pentru congelator, iar cel din dreapta pentru frigider. Frigiderul side by side cu două uși este ideal pentru o bucătărie mare.

De ce să alegi un frigider side by side?

Înainte de a cumpăra un frigider side by side, este indicat să compari avantajele și dezavantajele acestuia.

Citeste si:
Avantaje ale utilizării cutiilor din plastic stivuibile în industrie!
Avantaje ale utilizării...

  • Capacitate mare

Un frigider side by side face posibilă conservarea și depozitarea alimentelor în cantități mari. Făcând cumpărăturile mai rar, vei economisi timp.


  • Versatilitatea

Unele frigidere side by side sunt echipate cu un minibar încorporat care permite accesul la băuturi reci și apă îmbuteliată fără a fi nevoie să deschizi ușile. Această caracteristică limitează pierderile de frig și reduce consumul de energie al dispozitivului. Unele frigidere americane mai au încorporate și distribuitoare de cuburi de gheață, gheață pisată și apă rece. Acest echipament este standard la majoritatea modelelor, dar poate fi oferit și ca suplimentar opțional. Unele au ușă „minibar”, care permite accesul în compartimentul pentru băuturi fără a deschide ușa principală.

Un frigider side by side se adaptează tuturor stilurilor de decor. Este disponibil în versiuni negru, alb, oțel inoxidabil sau cu efect de oglindă.


  • Cost destul de mare

Pe lângă achiziția sa costisitoare, frigiderul side by side consumă de două ori mai multă energie decât modelele convenționale. Pentru a optimiza consumul, asigură-te că alegi clasa de climă potrivită.


Despre autor:


Ultima actualizare: 10 Noiembrie 2021 - 06 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.