Gusturile nu se discută, spune un celebru dicton latin, care face referire la faptul că oamenii au tot dreptul să manifeste preferințe diferite, care le influențează alegerile personale. Fie că vorbim de un eveniment special sau de o surpriză, uneori găsirea cadoului potrivit pentru o persoană dragă reprezintă una dintre cele mai mari provocări. Indiferent cât de bine am cunoaște-o, există o oarecare tendință dubitativă atunci când luam în calcul un cadou care să bucure și să fie util deopotrivă.

De ceva timp, pe piața internă a apărut o tendință împrumutată din străinătate, în ceea ce privește achiziționarea unor obiecte speciale, un fel de accesorii purtătoare de noroc. Acestea pot reprezenta daruri extraordinare pentru apropiați, mai ales dacă alegerea vizează talismanele de argint de pe EdenBoutique.

Ce este un talisman?

Talismanul este o amuletă, ce poate fi realizată din orice tip de material, căruia îi sunt atribuite energii vindecătoare sau puteri magice. Talismanul a fost folosit încă din cele mai vechi timpuri, din nevoia omului de a conferi abilități supranaturale obiectelor din viața de zi cu zi. Talismanele puteau fi:


  • talismanele cu semne zodiacale;


  • talismanele magice, purtătoare de cuvinte oculte, nume de zeități sau de îngeri;


  • talismanele mixte – un amestec dintre cele două categorii menționate anterior.



În vremurile moderne, însă, omul s-a debarasat în mare măsură de nevoia de a mai crede și de a trăi în conexiune cu supranaturalul. Astfel, talismanul a rămas în continuare mai mult decât o bijuterie, care păstrează în subconștient dorința de a crede în supranatural. Desenele abstracte, inscripțiile, caractere antice, ori forma însăși a talismanului pot constitui manifestări ale creativității. Acestea își păstrează nota mistică, mai ales datorită asocierii mitologice sau fantastice.

Talismanul poate fi dăruit?

Un accesoriu precum talismanul avea o importantă semnificație în trecutul îndepărtat. Nevoia de a înțelege fenomenelor naturale și de a putea controla evenimentele de zi cu zi au conferit omului dorința de a avea puterea să încline balanța în favoarea lor.

Citeste si:
5 aspecte de care să ții cont când alegi cadoul pentru colegul de...
5 aspecte de care să ții cont...

Profitând de această aură mistică, putem face din talisman cadoul ideal, mai ales dacă îl vom dărui unei persoane pasionate de misticism. Modul în care facem cadou un talisman, poate fi, de asemena, magic. Putem alege o casetă de bijuterii, în ton cu modelul talismanului, sau un pergament care spune povestea fantastică a acestuia. Vraja poveștii te va purta într-o lume a imaginației și a magiei.

Talismanul poate fi purtat cu alte obiecte?

Nu există reguli în privința modului în care se poartă talismanele. Talismanul poate reprezinta obiectul central al accesoriilor cu care te împodobești, sau poate completa cu încredere orice fel de accesorizare. De exemplu, un cristal atașat unui pandantiv se va combina perfect cu o pereche de cercei ce au aceeași nuanță cu cea a cristalului.

Alegerea unui astfel de cadou va reprezenta, cu siguranță, o surpriză plăcută și inedită pentru oricine. Portă talismanul cu încredere, iar viața ta va căpăta o notă de magie, în fiecare zi.

Citeste si:
Top 10 flori exotice și neobișnuite potrivite pentru un cadou special
Top 10 flori exotice și...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 2 Noiembrie 2021 - 09 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.