Zâmbetul este primul element al aspectului tău pe care oamenii din jur îl remarcă în cadrul interacțiunilor sociale. Aspectul dinților tăi nu reprezintă numai o problemă de ordin estetic, ci și o oglindă a stării lor de sănătate. Citește în continuare și află cum poți avea grijă de aspectul și de sănătatea dinților tăi!

Mergi regulat la medicul stomatolog

Pentru a te asigura că dinții tăi sunt sănătoși și că descoperi la timp potențiale patologii dentare (de exemplu carii dentare sau parodontoza), este important să-i faci o vizită medicului stomatolog cel puțin o dată pe an. În cadrul controlului regulat, medicul stomatolog îți va efectua o curățare profesională a dinților și va îndepărta placa bacteriană (tartru) formată în timp. În plus, medicul stomatolog va evalua starea de sănătate a dinților tăi și îți va face recomandări cu privire la modul corect de îngrijire a dinților.

Respectă regulile de igienă dentară

Periajul corespunzător al dinților este esențial pentru menținerea sănătății lor, având rolul de a îndepărta resturile alimentare și de a preveni formarea tartrului și dezvoltarea cariilor. Înainte de a te spăla pe dinți, folosește ața dentară pentru a te asigura că igienizezi inclusiv spațiile înguste în care periuța de dinți nu poate ajunge (de exemplu spațiile interdentare).

Pentru a ușura procesul de spălare a dinților, poți apela cu încredere la o periuță de dinți electrică.

Alege cu grijă produsele de albire

Culoarea dinților este un element cheie al unui zâmbet fermecător. Albirea dentară se poate realiza atât în confortul casei tale, cât și în cabinetul medicului stomatolog. În cazul albirii la domiciliu se folosesc produse de tip geluri sau gutiere/benzi impregnate. Albirea profesională realizată în cabinetul medicului stomatolog poate deschide culoarea dinților cu mai multe nuanțe comparativ cu albirea la domiciliu și folosește produse cu o concentrație mai mare de peroxizi.

Principala reacție adversă a procedurii de albire este reprezentată de creșterea sensibilității dinților. Din acest motiv este important să respecți instrucțiunile de folosire a produselor pentru albire (în special timpul de contact indicat) și să apelezi la un medic stomatolog pentru orice nelămuriri sau întrebări.

Citeste si:
Care sunt semnalele care indică o vizită la medicul stomatolog
Care sunt semnalele care...

Renunță la fumat

Pe lângă efectele negative asupra sănătății aparatului cardiovascular, fumatul are un impact semnificativ atât asupra aspectului dinților tăi, cât și asupra sănătății acestora. Abandonarea acestui obicei este un pas important în obținerea unui zâmbet frumos și sănătos.

În concluzie, pentru a te bucura de un zâmbet de vis este esențial să investești în sănătatea dinților tăi. Mergi regulat la medicul stomatolog și respectă regulile de igienă dentară pentru a te asigura că dinții tăi au nu numai un aspect plăcut, ci și o stare de sănătate corespunzătoare!

Surse informative

Boyd, Sharon. “10 Tips to Improve Your Smile.” Healthline, Healthline Media, 6 Dec. 2017, www.healthline.com/health/improve-smile.


Despre autor:


Ultima actualizare: 6 Octombrie 2021 - 05 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.