Culorile joacă un rol important în viața fiecăruia dintre noi, având un impact emoțional puternic asupra noastră și influențându-ne starea afectivă. Fiecare persoană are una sau mai multe culori preferate iar acest lucru se observă atunci când ne alegem vestimentația sau când începem amenajarea propriei locuințe - fără să ne dăm seama privirea ni se îndreaptă către acele culori care ne binedispun, ne conferă siguranță și confort.

Atunci când vorbim despre alegerea schemelor de culori pentru camerele din locuință, este esențială o atenție viguroasă la detalii, pentru a obține aspectul care te definește ca persoană și care îți transmite un vibe pozitiv.

În cazul camerei de baie, crearea ambianței potrivite este extrem de importantă deoarece acesta este locul în care de multe ori alegem să ne destindem după o zi extenuantă. Astfel, armonia nuanțelor alese nu este discutabilă în acest caz. De la alegerea plăcilor ceramice și până la micile accesorii de baie, toate trebuie să se încadreze într-o schemă de culori care te liniștește și te invită la relaxare. Îți prezentăm mai jos câteva combinații reușite de culori:

• Dacă ești o fire calmă, delicată, te poți orienta către plăci ceramice în nuanțe de galben. Intensifică strălucirea acestora cu ajutorul obiectelor sanitare albe, al mobilierului în nuanțe wenge și decorațiuni mici în tonuri maro. Vei avea parte de o baie discretă și rafinată în același timp. Poți merge și pe varianta mobilierului galben pal. În această situație pereții pot avea o culoare închisă.


  • Nuanțele de albastru se completează perfect cu tonuri de maro pentru contrast și alb pentru un efect de spațiu deschis. Poate fi destul de simplu să amenajezi o baie în care albastru este culoarea principală. Vei obține un spațiu cu influențe mediteraneene dacă alegi obiecte sanitare albe și finisaje din lemn pentru mobilier. Vibe-ul relaxant și prospețimea sunt caracteristici ale acestui stil. Poți completa cu accesorii din lemn și elemente textile tip frânghie.


  • Roșul este culoarea persoanelor vesele, extrovertite. Nuanțele de roșu pot fi completate cu tonuri de gri sau alb. Pentru a nu încărca prea tare, poți alege placarea unui singur perete cu faianță roșie, iar restul băii în nuanțe de alb. De asemenea, integrarea pieselor de mobilier roșii pe un cadru alb/gri este o altă variantă pe care o poți încerca.

    Citeste si:
    Un nou design și tehnologii inovatoare în timpul dușului
    Un nou design și tehnologii...


  • Contrastele alb-negru au fost mereu în topul opțiunilor atunci când vine vorba despre amenajarea băilor moderne. Variantele sunt nelimitate în această situație, cu atât mai mult cu cât accesoriile și obiectele sanitare negre sunt disponibile într-o gamă variată. Dacă vrei cu adevărat să impresionezi poți alege o cadă neagră sau o cabină de dus walk in cu profil negru. Dacă apreciezi stilul modern și minimalismul, aceasta este direcția pe care trebuie să mergi.

Dacă în cazul unei băi de dimensiuni mari poți merge pe orice variante de nuanțe care se potrivesc între ele, în cazul unei băi de dimensiuni reduse situația este puțin diferită. O combinație de culori închise nu va face decât ca aceasta să pară și mai mică. Astfel, este recomandat să te orientezi către nuanțe de alb, bej, crem, gri deschis. Desigur, poți adăuga o pată de culoare cu ajutorul accesoriilor de baie sau al obiectelor sanitare.

Citeste si:
Culorile care cuceresc ținutele sezonului cald
Culorile care cuceresc...

Dacă sfaturile noastre te-au inspirat, nu mai rămâne decât să stabilești care sunt culorile care te reprezintă și să începi amenajarea băii.


Despre autor:


Ultima actualizare: 29 Septembrie 2021 - 02 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.