Există mai multe motive pentru care mulți utilizatori aleg să construiască un computer. Printre principalele avantaje se numără costurile, cu un buget bun puteți accesa un computer mai eficient și superior; putem alege, de asemenea, să achiziționăm componente de calitate superioară în funcție de gusturile și așteptările noastre.

Construirea propriului computer poate fi un proces lung și complex. Înainte de a începe lucrările de asamblare a echipamentului, se recomandă amplasarea unei curele antistatice pentru a preveni eventuale descărcări de energie electrică pe componente, care le pot deteriora.

Alegeți tipul de computer

Alegerea este complet personală, depinde de obiectivele pe care doriți să le atingeți și de bugetul de investit. În linii mari, există 3 tipuri de profiluri:

- Cel de bază: în general pentru utilizare normală, cum ar fi navigarea pe internet și munca de birou.

- Intermediarul: în acest tip de profil puteți efectua mici sarcini de editare video, fotografia și jocurile pot fi jucate la maximum.

- Cel avansat, conceput pentru sarcini de editare video și pentru a obține cea mai bună experiență de joc video.

Selectați părțile esențiale

- Carcasa PC: există multe modele de carcasă PC din care puteți alege. Poate fi clasică sau puteți opta pentru o carcasă PC complet diferită, cu un design unic.

- Procesorul: această parte a computerului este considerată creierul, deci cu cât este mai bună, cu atât mai multe sarcini le poate îndeplini eficient. La alegerea procesorului trebuie să ținem cont de utilizarea pe care i-o vom oferi cel mai mult, dacă este ediție, jocuri etc.

- RAM: este locul în care programele stochează informațiile pe care le folosesc. Este responsabil pentru stocarea informațiilor pe termen scurt, în principal a aplicațiilor active. Cu cât RAM-ul este mai bun, cu atât este mai mare capacitatea sa de a rula programe în același timp.

- Placa grafică: este un procesor conceput exclusiv pentru a gestiona grafica. O placă grafică specială va fi esențială pentru a juca cele mai noi jocuri, dar nu va fi vitală pentru un computer de birou. Prin urmare, dacă intenția dvs. este să o configurați pentru jocuri, trebuie să îi alocați o parte semnificativă din buget.

Citeste si:
Cum să alegi monitorul pentru caculatorul tău
Cum să alegi monitorul pentru...

- Hard disk-ul: stochează toate datele și programele instalate, prin urmare, cu cât este mai mare cu atât mai bine.

- Placa de bază: conectează toate componentele interne ale computerului, este responsabilă pentru comunicare și funcționarea corectă între ele.

- Sursa de alimentare: este însărcinată cu moderarea și gestionarea tensiunii care circulă prin placă și diferitele componente. Sursa de alimentare trebuie să fie suficient de puternică pentru a încărca toate componentele, deci cu cât acestea sunt mai avansate, cu atât vom avea nevoie de o sursă mai bună.

- Ventilator: este responsabil pentru disiparea căldurii din procesor, de aceea este mai bine să investiți într-unul eficient.

Obțineți instrumentele potrivite

Când vine vorba de asamblarea computerului, majoritatea pieselor necesită o asamblare atentă, iar componentele sunt verificate de două ori. De aceea este o meserie care necesită multă răbdare, precum și o cutie bună de instrumente, cum ar fi șurubelnițe mici, câteva șuruburi suplimentare, un clește mic cu nas lung, o lanternă, chit termic, alcool și o cârpă de curățat.

Citeste si:
Sfaturi utile care te ajută să pui pe picioare prima ta afacere
Sfaturi utile care te ajută...

Poate părea destul de complicat să îți construiești propriul PC, însă poate fi o ocazie de a învăța. De asemenea, în multe cazuri, poate fi mai ofertant și mai ieftin să faci acest lucru. În cazul unui calculator pentru gaming, este un avantaj să îți poți alege piesele interne pe care le vrei și de care ai nevoie pentru a juca jocurile tale preferate. Există foarte multe tutoriale la care te poți uita pentru a înțelege mai bine de ce ai nevoie și ce trebuie să știi atunci când îți construiești un PC de la zero. Poți chiar începe prin a înlocui piese în vechiul tău PC dacă nu te simți încă prea încrezător.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 25 August 2021 - 05 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.