Unii oameni cred că menținerea vehiculelor constă în umplerea rezervorului de combustibil, schimbarea ocazională a uleiului, trecerea acestuia prin spălătoria auto și înlocuirea odorizantului. Cu toate acestea, există o listă întreagă de sarcini pe care ar trebui să le luați în calcul pentru a vă menține mașina în stare bună.

Întreținerea unui autoturism nu numai că îi va menține performanțele, ci va duce și la economisirea unor sume importante de bani, sume pe care mai tărziu, le puteți cheltui pentru reparații scumpe.

A avea un autoturism în posesie și a îl pune zilnic în circulație pe drumurile publice, reprezintă o foarte mare responsabilitate pentru orice șofer. În primul rând este vorba despre siguranță. Siguranța este primordială în momentul în care vă urcați la volan, iar îngrijirea adecvată a mașinii este una dintre cheile pentru a asigura că vă veți putea deplasa pe orice distanță, fără nici un fel de eveniment neplăcut. Prin întreținerea regulată a mașinii, puteți evita probleme grave. De asemenea, poate ajuta la evitarea potențialelor probleme chiar și mici, astfel încât să nu se transforme în unele mai mari.

Oricine care are minime cunoștințe de bază despre mașini știe că problemele mici pot duce la probleme mult mai mari, ceea ce poate pune în pericol siguranța traficului rutier. Când piesele de pe mașină nu mai funcționează, acestea pot afecta capacitatea generală de funcționare.

Unul dintre obiectivele principale ale întreținerii mașinii dumneavoastră este menținerea acesteia într-o stare bun, atât tehnică cât și estetica, și să țineți cont de indicații date de producător cu privire la fiecare revizie, iar în momentul în care apar primele semne de oboseală ale anumitor piese sau componente, fiind foarte important să luați masuri imediat. La urma urmei, este mai bine să aveți grijă și să reparați din timp fiecare defecțiune, deoarece în caz contrar lucrurile se vor agrava, fapt care vă duce la acele reparații scume.

Citeste si:
POWERMOVE: Serviciile profesionale de mutări devin din ce în ce mai...
POWERMOVE: Serviciile...

Obiectivul ar trebui să fie acela de a menține numărul de reparații la un nivel minim, ceea ce vă oferi mașinii dumneavoastră o durată de viață mai lungă, dar vă va și putea transporta în deplină siguranță și pe orice distanță. Așadar, asigurați-vă că verificați periodic nivelurile de lichide, că monitorizați de asemenea starea frânelor, luminile, presiunea anvelopelor și bateria și așa mai departe.

Chiar și o simpla revizie de ulei care nu a fost făcută în timp util, poate duce la scurtarea vieții motorului. Uleiul din motor, reprezintă practic sângele acestei componente atât de importante, deoarece uleiul are rolul de a asigura ungerea internelor.

Dacă nu există ulei în motor, sau dacă apa va ajunge în ulei, motorul într-un timp foarte scurt se va gripa. Practic, se va distruge complet în lipsa ungerii. De asemenea, uleiul trebuie înlocuit la o anumită limită de kilomentrii sau la un anumit interval de timp, de regulă la un an. Dacă uleiul nu se schimbă periodic, acesta își pierde din proprietăți, ungerea nu vă mai fi una eficientă și se vor crea depunei dăunătoare.

Citeste si:
Despre industria producatore de mașini
Despre industria producatore...

În cazul în care căutați un magazin, un furnizor serios și de încredere pentru efectuarea unor reparații de cea mai bună calitate, atunci sunteți invitați să accesați un site precum paxauto.ro. Aici, la numai un simplu click distanță, puteți descoperii o gamă extrem de variată de piese și componente auto de cea mai bună calitate, dar și pentru o foarte mare varietate de modele de autoturisme. În plus, raportul calitate/preț este unul mai mult decât avantajos, fapt pentru care, prin numai o singură și simplă comandă online, vă veți putea repara sau îmbunătății mașină personală, cu cele mai mici costuri.

Care sunt cele mai bune sfaturi pentru îngrijirea mașinilor?


  • Consultați manualul de utilizare al autoturismului. Dacă există un instrument important pe care trebuie să îl păstrați întotdeauna alături, acesta este manualul de utilizare. Conține informații specifice modelului de care nu ați știut niciodată că puteți avea nevoie.

    Citeste si:
    Iulia Albu dă de pământ cu vedetele care promovează clinici și...
    Iulia Albu dă de pământ cu...

  • Păstrați cauciucurile umflate corespunzător. Nu este sigur să conduceți cu anvelope care nu au o presiune corectă. De asemenea, consultați specificațiile date de producător și urmați recomandările indicate pentru presiunea corectă a anvelopelor.


  • Schimbați uleiul intotdeuna la timp. Deși este posibil să nu aveți nevoie de acest serviciu atât de frecvent, asigurați-vă că luați notă de programul pentru schimbul de ulei. Ca în orice altă situație, și în acest caz, este important să consultați manualul proprietarului, deoarece depinde de obicei de marcă și de model, motorizare și așa mai departe.


  • Verifică-ți bateria. Nu este deloc distractiv să aveți de-a face cu o baterie descărcată atunci când vă este lumea mai dragă. Verificarea bateriei durează numai câteva minute dacă aveți un aparat special de măsură, iar dacă nu, tot ce trebuie să faceți este să vizitați un service auto sau un centru de baterii.

    Citeste si:
    Cu ce te poți deplasa eficient într-un oraș aglomerat: Top 5...
    Cu ce te poți deplasa...

  • Fiți atenți la obiceiurile de conducere. Puteți reduce la minimum uzura auotvehiculului dumneavoastră atunci când practicați obiceiuri preventive de a conduce.


  • Schimbați distribuția la timp. În cazul în care distribuția se rupe, exista riscul că supapele să fie afectate, fapt care poate duce în multe cazuri, la înlocuirea motorului.



În concluzie, este nevoie de timp dar și de bani pentru pentru întreținerea corespunzătoare a unui autovehicul, dar este o investiție care vă vă economisi și mai mult timp și bani pe termen lung, sporind în același timp siguranța dumneavoastră și a pasagerilor, precum și a celorlalți participanți ai traficului.

Încercați să țineți evidența schimbărilor de ulei, verificați nivelul fluidelor și prezentați-vă periodic într-un service autorizat pentru verificări sau reparații daca este cazul, pentru a vă putea bucura întotdeauna de performanțe maxime.

Dacă doriți un autovehicul de încredere pe care să îl conduceți acolo unde doriți să mergeți, atunci trebuie să luați decizii responsabile cu privire la mașina dumneavoastră.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 27 Mai 2021 - 05 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.