Aparatele frigorifice sunt absolut necesare în orice bucătărie, oferindu-ne posibilitatea de a păstra o mulțime de alimente în condiții excelente pe termen lung. Iar dat fiind rolul practic al acestora, de-a lungul timpului au apărut o mulțime de tipuri de aparate frigorifice. Astfel, atunci când îți dorești achiziționarea unui astfel de aparat, vei ajunge să alegi cel mai probabil între frigidere și combine frigorifice.

Care este alegerea ideală în acest caz? Ei bine, pe această temă ne-am propus să discutăm în rândurile următoare. Află ce ar trebui să alegi: o combină frigorifică sau un clasic frigider?

Frigiderul este un aparat frigorific deja foarte popular, clasic am putea spune, ce are rolul de a-ți păstra alimentele proaspete folosind temperaturi apropiate de limita înghețului. Majoritatea frigiderelor sunt dotate cu un congelator de dimensiuni reduse. Frigiderele sunt totodată cel mai vechi tip de aparate frigorifice.

Combinele frigorifice sunt, de asemenea, formate din două compartimente, unul dedicat frigiderului și unul dedicat congelatorului. În cazul combinelor frigorifice vorbim însă despre o capacitate mai generoasă, congelatorul fiind situat în majoritatea cazurilor în partea de jos.

Capacitate

La partea de capacitate, combinele frigorifice se prezintă mult mai bine, iar astfel dacă îți dorești mai mult spațiu, ar trebui să optezi pentru un astfel de aparat. Combinele frigorifice au o capacitate mai mare atât în cazul compartimentului dedicat frigiderului, cât și în cel dedicat congelatorului.

Astfel, din acest punct de vedere, în lupta dintre frigidere și combine frigorifice, cele din urmă sunt învingătoare.

Preț

Prețul reprezintă un detaliu foarte important atunci când facem cumpărături, iar cel mai adesea reprezintă aspectul care face diferența. Ei bine, din acest punct de vedere, frigiderele se pot dovedi a fi o alegere mai bună. Asta deoarece au prețurile mult mai accesibile decât combinele frigorifice, ceea ce reprezintă un avantaj foarte important.

Prin urmare, dacă nu ai un buget prea mare, ar trebui să ai în vedere achiziționarea unui frigider.

Citeste si:
Carmen Tănase, despre lupta cu kilogramele în plus: „Acasă mănânc...
Carmen Tănase, despre lupta...

Tehnologii și funcții utile

După cum bine am precizat, frigiderele reprezintă cel mai vechi tip de aparate frigorifice, prin urmare acest lucru poate fi ușor de observat în ceea ce privește funcțiile și tehnologiile din dotarea lor. Chiar dacă de-a lungul timpului au evoluat destul de mult, frigiderele noi și moderne oferind o mulțime de funcții și tehnologii utile, combinele frigorifice se prezintă totuși puțin mai bine din acest punct de vedere.

Diferența nu este una majoră, însă uneori anumite funcții și tehnologii pot cântări mult în vederea unei decizii finale.

Design

În final, designul reprezintă detaliul care ar putea face diferența. Ei bine, acest detaliu înclină balanța în favoarea combinelor frigorifice, iar dacă designul reprezintă un aspect ce te interesează, cu siguranță vei fi mult mai atras de gama bogată de combine frigorifice din oferta Demax.ro.

Citeste si:
Iohannis: România îşi va consolida propria capacitate de apărare
Iohannis:  România îşi va...

Fiind aparate electrocasnice mai noi decât frigiderele, combinele frigorifice prezintă un design mai modern și mai elegant, prin care reușesc să facă diferența atunci când sunt comparate cu frigiderele. Totuși, asta nu înseamnă că nu există și excepții. Vei găsi și frigidere cu un design atrăgător precum și combine frigorifice al căror design nu te va da pe spate, iar astfel alegerea îți aparține.

Pe Demax.ro vei găsi atât combine frigorifice cât și frigidere de calitate superioară, așa că ar trebui să începi căutarea cu oferta acestui magazin online.


Despre autor:

Lorena Martin
 Lorena Marin este redactor de beauty și skincare. Ea s-a alăturat echipei 9AM de când se află pe băncile facultății. Tot atunci a început să colaboreze și cu publicația Kudica.ro. Tânăra este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, licențiată în publicitate, autoare a lucrării de diplomă „Particularități ale publicității make-up-ului contemporan”.
Mai multe

Ultima actualizare: 14 Mai 2021 - 05 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.