Oferta de aparate de aer condiționat pentru uz comercial este cu adevărat extrem de variată, fapt care pune și mai multă presiune pe cumpărătorul neavizat. Desigur, varianta cea mai facilă este urmărirea unui ghid care să detalieze proprietățile fiecărui tip de aparat în parte sau, chiar și mai rapid, consultarea unui specialist. Totuși, chiar și în acest caz este posibil să scapi din vedere anumite variante care, deși poate nu sunt la fel de populare, se dovedesc chiar mai folositoare.

Un astfel de sistem este și aparatul de aer condiționat tip coloană care, deși nu la fel de cunoscut ca alte modele, își îndeplinește atribuțiile poate chiar mai bine decât restul produselor din categorii asemănătoare. Când ai nevoie de un astfel de aparat? Află din rândurile următoare.

Atunci când trebuie să climatizezi un spațiu mare

Aparatele de aer condiționat de tip coloană sunt ideale pentru răcirea sau încălzirea sălilor de evenimente, corturilor de mari dimensiuni, dar și spațiilor precum clădirile de birouri, restaurantele, cluburile, sau chiar showroom-urile. Datorită puterii de răcire care ajunge sau chiar depășește uneori 45000 BTU și randamentului ridicat, acest tip de sistem este perfect pentru spații largi și deschise.

Atunci când iei în calcul design-ul și spațiul ocupat de aparat

Datorită dimensiunilor relativ reduse, designului modern și a faptului că ocupă mai mult loc pe verticală decât pe orizontală, aparatele de aer condiționat de tip coloană se vor integra cu succes în majoritatea designurilor, indiferent de scopul camerei în care au fost amplasate.

Atunci când dorești o instalare fără prea mari bătăi de cap

Deși acest tip de aparat aduce vag aminte de sistemele portabile de aer condiționat, faptul că înglobează atât o unitate externă cât și una internă te condiționează să apelezi la ajutor specializat. Totuși, instalarea va fi mult mai ușoară, mai rapidă și mai ieftină decât în cazul altor modele, de exemplu cele care presupun instalarea în pereți, podea sau tavan.

Așa cum am menționat și mai sus, acestea sunt ideale pentru spații largi și deschise, nu pentru camere în care trebuie să organizezi atent fiecare centimetru disponibil. Nu în ultimul rând, datorită poziționării, aceste modele sunt și extrem de accesibile, fapt care va ușura categoric activitățile de igienizare și mentenanță.

Atunci când dorești să faci economie

Echipate cu filtre cu aer cu lungă durată de viață și beneficiind de o siguranță sporită în exploatare, acest model nu va include prea multe cheltuieli adiționale odată instalat. De asemenea, existența grilelor ce pot fi orientate după nevoi asigură versatilitatea acestui tip de aparat. Ventilatoarele puternice garantează o răcire de calitate, iar în ceea ce privește consumul de energie electrică, aceste modele sunt descrise drept foarte avantajoase, fiind capabile să răcească foarte rapid diverse incinte.

Citeste si:
Transformă-ți spațiul într-un paradis al relaxării cu fotoliul perfect
Transformă-ți spațiul într-un...

Să nu uităm de faptul că aparatele mai sus menționate sunt extrem de silențioase, permițându-i personalului să-și urmeze activitățile nestingherit și beneficiază de o mulțime de funcționalități importante precum: autodiagnoză și autoprotecție, programatoare, degivrare inteligentă, funcție de dezumidificare și multe altele, opțiuni ce diferă de la un model la altul.

Acordă atenție acestui tip de aparat de aer condiționat și garantăm că nu vei regreta alegerea făcută.


Despre autor:


Ultima actualizare: 18 Martie 2021 - 01 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.