Televizorul smart a devenit un ”must-have”, în special acum, în perioada pandemiei, când petrecem majoritate din timp în case. Datorită aplicațiilor de streaming precum Netflix, HBO Go sau Amazon Prime, vânzările televizoarelor smart au crescut considerabil. Cu toate acestea, nu toată lumea își poate permite un TV smart de top. Există, totuși, modele de televizoare smart ce se încadrează în bugetul oricui.

În România, brand-urile ce comercializează televizoare smart ieftine sunt, bineînțeles, brand-uri românești. Cu toate acestea, mulți nu cunosc foarte multe informații despre aceste firme și cine fabrică cu adevărat produsele lor.

Star-Light

Star-Light este brand-ul retailer-ului online eMAG, cel mai mare retailer din România. Sub acest brand, eMAG vinde atât televizoare smart ieftine cât și electrocasnice și electronice. O parte din televizoarele Star-Light sunt asamblate în România, iar o parte în Ungaria. Pentru frigidere, compania lucrează cu fabrici din Turcia, iar pentru electrocasnice lucrează cu fabrici de top din China, cea mai mare fiind Midea.

Brand-ul Star-Light a fost lansat de către eMAG în 2014 ca și gama de electronice mici, iar ulterior în 2015 lansând și televizoare tot sub același brand. Compania eMAG a fost înființată în 2001 de către Radu Apostolescu, urmând ca în 2009, 51% din acțiuni să fie achiziționate de către Iulian Stanciu, actualul CEO eMAG. În 2012, fondul sud-african de investiții, Naspers, a achiziționat 70% din acțiunile eMAG, Iulian Stanciu rămânând în continuare director general. Compania a fost cea care a adus pentru prima oară conceptul de Black Friday în România. Televizoare smart ieftine gasiti pe eMAG dar si in cele mai multe magazine online de specialitate.

Horizon

Horizon este un brand deținut de către NOD (Network One Distribution), o companie ce este sub patronajul integral al lui Iulian Stanciu, CEO al eMAG. Principala producție la momentul lansării brand-ului în 2005 a fost cea de monitoare, iar brand-ul a ajuns rapid în topul produselor achiziționate în România. Din 2011 a început să comercializeze și televizoare, aducând în 2015, pe piața din România, primul televizor LED curbat, tv 4K. Brand-ul vinde anual peste 100.000 de unități. Producția lor este realizată în fabrici din Polonia, Ungaria, Turcia și China.

NOD este liderul pieței de distribuție electro-IT din România, având o rețea formată din peste 3000 de clienți. Aceștia oferă o gamă extinsă de produse IT&C, de la componente și până la servicii integrate de infrastructură și software. Compania reprezintă la nivel regional cele mai importante branduri din lume.

Citeste si:
Ce influență au cărțile și televizorul asupra intelectului copiilor?
Ce influență au cărțile și...

Allview

Un alt brand ce produce televizoare smart ieftine este Allview. Acest brand este deținut de către compania Visual Fan. Compania a fost înființată în 2002, în Brașov, de către Lucian Peticilă și a comercializat, la început, televizoare și DVD playere. Din 2008 a început să comercializeze și telefoane, pentru care a devenit foarte cunoscut ulterior. Produsele sub marca Allview sunt comercializate în 20 de state europene, printre care și Polonia și Spania. Produsele vin în mare parte de la subcontractori din China.

Vortex și NEI

Televizoare smart ieftine sunt comercializate și sub brand-urile Vortex și NEI. NEI este un brand prezent de mai mult timp pe piața din România. Atât Vortex cât și NEI sunt fabricate de către firma turcă Vestel. Sediul Vestel se află în Manisa, în timp ce compania mamă, Zorlu Holding, își are sediul în Instanbul. Împreună cu brand-urile sale subsidiare, deține o cotă destul de mare din piața de electronice și electrocasnice din Europa.

Citeste si:
Ce încălțăminte copii este potrivită pentru fiecare etapă din viața...
Ce încălțăminte copii este...

Despre autor:


Ultima actualizare: 16 Martie 2021 - 07 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.